BUCKET LIST 108 | Over een touwbrug lopen in het buitenland

roemenië

Op Pinterest en op reisblogs zag ik altijd prachtige foto’s van mensen op touwbruggen in het buitenland en ik besloot: dat zet ik op m’n bucket list! Al eerder had ik over een soort-van-touwbrug gelopen in Slovenië, maar die telde toch niet echt vond ik. Nou is deze brug, die we in Roemenië tegenkwamen, ook niet helemaal van touw, maar: gelukkig maar. Instabiel was hij toch wel 😉

roemenië

Oud mannetje in z’n huisje

Het leukste vond ik dat de brug echt in de middle of nowhere lag en dat er aan de andere kant een krakkemikkig huisje lag. De man die in dat huisje woonde, kwam toevallig achter ons aan op de brug met wat boodschapjes. Hij liep met z’n kromme rug nog even naar z’n kippies en verdween toen het huisje in. Hij kán gewoon geen elektriciteit of stromend water hebben gehad. Het hele tafereeltje ontroerde me gewoon.

cheile nerei

Hoe kom je er?

Het was nog best een klus om de brug te vinden trouwens. Hij maakt onderdeel uit van een route in Cheile Nerei. De route ligt tussen het stadje Sasca Romana en de brug Podul Beiului. Op deze route loop je ook door rotstunnels, wat ze in Roemenië aangeven als ‘La tunele’.

We waren al eens aan de route begonnen vanaf de brug (richting Sasca Romana) en hadden ook de tunnels al gezien. Op een gegeven moment werd het gras echter heel hoog en in dat gebied kronkelt de gevaarlijkste slang van Europa (google maar eens ‘zandadder’). Toen er een Roemeens gezin (incl. vader) ineens begon te gillen achter ons en spontaan omdraaide, kregen wij het een beetje benauwd. We dachten dat de route wel zo ongeveer klaar zou zijn en besloten om te keren.

cheile nerei

Toch wilden we nog heel graag die brug zien! Via Instagram kwam ik erachter dat de brug dus aan het einde van de route zou liggen, vlakbij het dorpje Sasca Romana. We besloten daarom een paar dagen later vanuit het dorp alleen het einde van de route nog even te lopen, zodat we ook de brug nog even gezien hadden!

Eind goed, al goed.

♥ Mariek

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

8 thoughts on “BUCKET LIST 108 | Over een touwbrug lopen in het buitenland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.