BUCKET LIST 132 | Monniken zien

monnik

Het leek me nou zo bijzonder om monniken te zien in Thailand, Laos en Cambodja. Ik had al wel eens eerder een monnik gezien in Montenegro, maar tijdens mijn voorbereiding op onze reis zag ik overal de monniken in de welbekende oranje gewaden langskomen en dat leek me nou zo mooi om te zien. Wist ik veel dat je echt goéd je best moet doen om in Azië géén monnik tegen te komen.

Er zijn gewoon echt heel veel monniken daar. En je ziet ze niet alleen bij de tempels, maar gewoon overal. Logisch ook natuurlijk, maar wel bijzonder voor een Azië-newbie als ik. Monniken worden heel heilig behandeld daar. In sommige steden – zoals in Luang Prabang in Laos – worden ’s ochtends een soort tochten gehouden waarbij de vrouwen langs de kant van de weg gaan zitten en eten aanbieden aan de monniken. Als je dat wilt zien, moet je wel vroeg op, maar bijzonder is het zeker! Wij zagen het toen we een hele vroege bus moesten halen.

monnik

Monniken zijn nog heel traditioneel en dragen altijd oranje, omdat ze weinig tot geen bezittingen hebben en oranje vroeger de goedkoopste verf was (als ik het goed begrepen heb). Ook eten ze na 22.00 uur ’s avonds niet meer en krijgen ze – wederom: als ik het goed begrepen heb – het meeste eten van inwoners. Maar aan de andere kant gaan ze ook met hun tijd mee. Ik heb geen monnik gezien zonder smartphone of tablet! Dat maakt het soms wel een grappig gezicht.

Het meest bijzondere vond ik toen we met een grote groep monniken en slechts een paar verdwaalde andere backpackers in een nachttreincoupé zaten. Zoals een andere backpacker al zei: Nu kan ons niks meer gebeuren. Wel lekker om eens niét als een idioot je backpack in de gaten te moeten houden.

Al met al hoefde ik dus niet mijn best te doen om dit bucket list punt uit te laten komen, maar bijzonder was het wel!

♥ Mariek

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

2 thoughts on “BUCKET LIST 132 | Monniken zien

  1. Haha ja voor monniken hoef je je best niet te doen in Azië. Ik dacht dat ze iedere keer als ze ’s ochtends naar de tempel gaan er mensen langs de weg staan met eten. ik heb het nooit gezien, toch iets te vroeg toen voor mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.