BUCKET LIST #53 | Bouw een blanket fort

Het leek me al zolang een keer leuk om een blanket fort te bouwen! Op Pinterest zie ik altijd van die heerlijke foto’s vol dekentjes, kussentjes en lampjes voorbij komen. Ik kon niet wachten om er zelf één te bouwen en een avondje te netflixen vanuit ons blanket fort! Een herfstavond vol regen vond ik het perfecte moment! En dus bouwden we twee weken geleden ons blanket fort óp onze nieuwe eve matras!

Bouw een Blanket fort

Een blanket fort bouwen is niet zo moeilijk. Je hebt nodig: een matras, een dekbed, kussens en een paar lakens. Wij bouwden ons fort voor onze bank, zodat de bank onderdeel kon worden van ons fort én we er met onze kussens tegenaan konden leunen zodat we lekker lui konden netflixen.

Tussen de matras en de bank zetten we een lamp neer, die dienst deed als het hoogste punt van onze tent. Eroverheen hingen we twee hoeslakens en het geheel moést natuurlijk afgemaakt worden met té leuke lampjes.

Toen was het tijd voor Netflix! En we probeerden te knuffelen met ons konijn Nibbit, maar die was té druk voor knuffels, omdat er zojuist een compleet nieuwe speeltuin was ontstaan voor haar. Ze sprong OP ons, rende over ons heen, probeerde een hoeslaken onder de bank te slepen om haar eigen hut te bouwen, enz. Druk konijn dus. En drukke konijnen moet je niet storen.

Oh ja, en toen we éven niet oplette, jatte ze twee kruidnoten uit een bakje op een tafeltje!! Ze schooit normaal helemaal niet en eet alleen haar eigen eten, maar als er kruidnoten in het spel zijn, wordt ze een konijn met een missie.

En kijk Netflix op je thuisbios

Een belangrijk onderdeel van je blanket fort is toch wel een tv. Of maak een super awesome thuisbioscoop door een beamer op de muur te richten! Wij hebben onze beamer inmiddels standaard op een plek in huis staan, waar hij precies op de muur boven de tv richt en we kijken bijna elke avond wel Netflix op onze thuisbios!

Ik kan je vertellen: thuisbioscopen terwijl je in een blanket fort ligt is toch wel een héél goed idee, hoor! Het lag zó lekker dat ik m’n best moest doen om niet in slaap te vallen! Liggend tussen de kleedjes en de kussentjes naar How I met your mother kijken. Ik kan me geen betere herfstavondbesteding voorstellen!

eve matras

De reden dat we zo lekker lagen? We lagen op onze nieuwe eve matras! Ik kreeg laatst een super leuk mailtje van eve met de vraag of ik hun nieuwe matras wilde testen. Ik had al een boel enthousiaste blogs gelezen over de eve matras, dus dat wilde ik wel!

Nadat ik heel blij ‘ja, leuk!’ had terug gemaild, dacht ik ineens: oh nee, maar welk matras moeten we dan kiézen? Ik dacht even terug naar een lánge dag in een zekere Zweedse meubelgigant waar we matras na matras testen en (oké, vooral ik natuurlijk) keuzestress kregen van hier tot Tokio. Maar gelukkig niks van dit alles, want bij eve houden ze het graag eenvoudig: ze verkopen maar één matras! Juist voor mensen die niet kunnen kiezen, zoals ik.

Gelukkig heeft Geert helemaal geen last van keuzestress, anders had ik in een huis zonder meubels gezeten, denk ik. (Geert gaat gewoon op de eerste de beste bank bij die meubelgigant zitten en zegt: ‘zit prima, deze nemen we’, waarop ik verbijsterd zeg: ja, daaaaag, we moeten er nog meer proberen! Tot hilariteit van onze vrienden die mee waren. Maar dat is weer een heel ander verhaal.)

Goed, hoe maak je nou één goede matras? Eve heeft er 4 jaar over gedaan en feedback gevraagd van 70.000 klanten. Het resultaat daarvan werd de eve matras. De matras heeft een gelaagde structuur en is gemaakt van traagschuim voor een natuurlijke veerkracht en een diepere nachtrust. Klinkt goed, toch? Ons eigen matras is ook gemaakt van traagschuim en ik vind dat héérlijk slapen! Dus ik had hoge verwachtingen van de eve!

En die bleken terecht! De matras ligt heerlijk! Hij is wat mij betreft de ultieme versie tussen hard en zacht. Ik merkte dat ik er iets meer ‘inzakte’ dan bij ons eigen matras, maar dat is niet negatief (gewoon anders). Ik lag héérlijk en Geert ook! 

Vind je het een beetje spannend om zomaar een nieuw matras online te kopen? Dat snap ik en dat snappen ze bij eve ook heel goed! Ze geven je 100 nachten de tijd om ‘m uit te testen en als je niet tevreden bent, komen ze ‘m gratis weer voor je ophalen. (Maar 95% van de klanten houdt de matras!)

Plannen met de matras

Wij hebben zelf een heel fijn matras in ons bed en we hebben geen ruimte voor een logeerkamer (ons huis is één en al webshop-magazijn), máár… over een tijdje willen we een nieuw busje kopen en het lijkt me nou zó leuk om zomers dit matras achter in het busje te gooien en in het busje te slapen! Daarom hebben we expres een kleiner matras besteld (1.20 x 1.90 m). En mocht dit allemaal niks worden, dan gooi ik ‘m met liefde in onze tent, zodat we de campermatrasjes van mijn schoonouders niet meer hoeven te lenen. (Ja, wij slapen altijd op matrasjes in onze tent… Luxe-paarden dat we zijn. Nee, maar echt, het slaapt veel lekkerder én bouwt sneller op.) Kortom: een topplan!

Het was nog even de vraag waar we de matras dan laten als we niét op vakantie zijn. (Op zolder, zou je zeggen, maar dat is één groot magazijn. Er passen oprecht niet nog meer stellingkasten op zolder, laat staan een matras.) Maar toen kwam Geert met een briljant idee: we leggen hem ónder ons bed. Hadden jullie misschien allang bedacht, maar wij hadden echt even een eureka-moment.

Heb jij weleens een blanket fort gebouwd? (Zo niet, dan daag ik je bij dezen uit om het ook te doen! Het is ZO LEUK!)

♥ Mariek

Dit artikel bevat een product dat ik gekregen heb.

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.