Bucket List 69 | Een serie marathon houden

Klaar voor de start? AF!

Al jaren heb ik het in gedachten: ik wil een keer een serie marathon houden. Liefst een heel seizoen in één dag kijken, hoewel dat qua uren misschien wat lastig gaat worden. Maar ja, dan moet je wel een hele dag vrij plannen. En dus schoof ik het lekker vooruit. Tot gisteren!

Ik wil in 2015 nog meer punten van mijn bucket list afstrepen dan vorig jaar (waarin ik maar liefst 16 punten af kon strepen), dus ik ga hard aan de slag. Ik maakte een lijstje met dromen waar ik dit jaar aan wil werken en besloot meteen de daad bij het woord te voegen. Want zoals bij de meeste dromen is het toch gewoon een kwestie van doen.

Joggingbroeken aan en gáán!

Ik app’te vriend Ferdi (a.k.a. semi-professioneel-serie-marathon-houder) of hij ook mee wilde doen en toen kon Geert niet achterblijven. De taken waren snel verdeeld. Wij zorgden voor het eten en drinken. Ferdi zorgde voor de series.

Eergisteren kregen we een lijstje doorgestuurd met potentiële kanshebbers. We bekeken elke trailer zorgvuldig en kozen uiteindelijk voor… Hannibal. Hoe dat zo heeft kunnen gebeuren, is mij ook even ontgaan, maar op de één of andere manier vond ik de trailer wel intrigerend, of zo.

Om 10.30 uur stipt stond Ferdi voor de deur en na een rondleiding door ons nieuwe huis, konden we beginnen. We hadden nog heel wat uren te gaan, dus geen tijd te verliezen!

Aflevering na aflevering keken we. Ik vond de serie intrigerend, goed geacteerd en interessant. Eerlijk, ik mist ‘het’ wel een beetje, wat ik normaal bij Scandinavische series heb, maar Hannibal is zeker goed.

Toch keken we elkaar na aflevering vijf even aan. De lunch was al verorberd en inmiddels waren we al toegekomen aan de snacks. Geert spiekte even hoe het met schaatsen ging, ik scrolde op Instagram en Ferdi keek even op Dumpert. Tja, en toen moesten we toegeven dat we wel weer zin hadden in wat anders.

Wat? Dus je hebt niet het hele seizoen afgekeken? Nee. Ik geloof niet dat ik daarvoor in de wieg gelegd ben. Ik vind series kijken heerlijk, maar om het nou de hele dag te doen…? Het goede nieuws is dat 5 afleveringen wat mij betreft keihard tellen als serie marathon en dat ik dus toch een punt af kan strepen van mijn bucket list!

Tja, en toen gingen we maar verder met onze oude vertrouwde spelletjes.

Hebben jullie weleens een serie marathon gehouden?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

24 thoughts on “Bucket List 69 | Een serie marathon houden

 1. Ik probeer het ook wel eens haha, maar meestal zet ik de serie dan op de achtergrond aan en doe nog wel andere dingen tussendoor. Telt dat ook?

 2. Ik kijk maximaal drie afleveringen per keer en dat gebeurt maar zelden. Ik vind er niets aan om een serie zo snel te kijken. Ik wil er juist wel eventjes van genieten 😀

  1. Zit ook weer wat in! 🙂 Al zijn er natuurlijk suuuuper veel leuke series, dus we hebben nog genoeg te kijken!

 3. Ja maar die was niet gepland! We begonnen op een zaterdagavond met homeland seizoen 1 en de volgende dag konden we niet zo goed stoppen met kijken. De hele dag op bed de serie gekeken ik vond het heel relaxed!

 4. Haha superleuk doel! Grappig dat je ook toegeeft dat een heel seizoen teveel werd. Ik heb wel een keer 3 films (back to the future) achter elkaar gekeken, telt dat ook?

 5. 1 aflevering van een serie die toch al snel een minuutje of 50 duurt is voor mij meer dan zat haha. Heel soms kijken we twee afleveringen achter elkaar. Maar veder dan dat komen we niet met die aandachtsspanne van mij lol

 6. Hahaha ach je hebt het in ieder geval geprobeerd 🙂 en ik krijg (in ieder geval op mijn mobiel) een pop up van ‘vind ons op facebook’ en die is lastig weg te klikken, best vervelend.

 7. Haha gewoon een mini marathon ;p!
  Ik heb nog nooit een echte marathon gehouden maar wij kijken met gemak een aflevering of 4 op een avond en dat voelt ook al als een halve marathon hoor ;-)! Dan denk ik ook van: nou is het wel ff genoeg geweest!!

  XX

 8. Een minimarathon èn spelletjes spellen, vergezeld door lekker eten. In joggingbroek. Met lieve mensen. Volgens mij is dat het meest perfecte OOIT <3.

 9. Oh ja zeker wel! Vooral 20-minuten series zijn ideaal hiervoor. Al heb ik het ook wel eens geprobeerd met Homeland. Maar dat werd toch wel even erg lang allemaal.
  Hannibal kende ik nog niet, ik ga ‘ns kijken! Bedankt voor de tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.