BUCKET LIST #93 | In een luchtballon varen

Met terugwerkende kracht
Wij zijn vandaag gezellig bij mijn ouders en toen ik op de computer door de fotoalbums aan het bladeren was, kwam ik ineens de foto’s van onze ballonvaart in 2009 tegen. Tja, toen had ik nog geen blog én geen Bucket List (laat staan dat ik óver mijn Bucket List blogde), maar… eigenlijk moet hij natuurlijk wel op mijn Bucket List staan. Ik vind dat ik dit blogje best met terugwerkende kracht mag schrijven (wat was ik daar jong, hè?), dus vandaag: tadaaaaa ik heb in een ballon gevaren!

Spannend
Ik weet nog dat ik het van tevoren best spannend vond. Ja, ik houd wel van een adrenalinekick, maar op de één of andere manier had ik het idee dat je heel makkelijk uit een ballon kan vallen, of zoiets. Nou, ik kan je geruststellen: dat is niet zo. De mand is heel hoog! Sterker nog, ik ben geen moment bang geweest en het was eigenlijk alleen maar léuk! Want dat úitzicht, wauw!

Opzetten
Als je in een ballon gaat varen, mag (of eigenlijk: moet) je zelf meehelpen met het opzetten van het geheel. De mand ligt op een aanhanger achter de auto, maar de ballon zelf is natuurlijk een klein pakketje. Eerst moet hij helemaal uitgevouwen worden en netjes op de grond liggen en daarna stroomt de hete lucht erin. Op een gegeven moment komt hij dan ‘omhoog’ en dan ben je klaar voor vertrek! In de mand klimmen en gáán met die banaan!

Ik ben de derde van rechts, die haar arm omhoog steekt

Mijn moeder en ik (rechts, met de witte riem)

Uitzicht en champagne
Wij vlogen in Nijmegen, dus misschien herken je het uitzicht op de foto’s wel. De foto’s zeggen genoeg, toch? Het was prachtig! We hoorden de honden blaffen en konden zelfs de mensen in de tuin zien zitten! Na een uurtje draaide de bestuurder de kraan dicht die de lucht in de ballon verwarmt en werd de landing ingezet. Eenmaal op de grond mochten we de boel weer opvouwen en kregen we een traditionele champagnedouche. (Nee, dat vond ik niet erg lekker. Kleefzooi.)

Ik kan een luchtballonvaart echt aan iedereen aanraden. Ik vond het helemaal niet eng, maar juist heel leuk! Heb jij weleens in een luchtballon gevaren?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

24 thoughts on “BUCKET LIST #93 | In een luchtballon varen

  1. Ik vond dat ook – zacht gezegd – NIET leuk. En dat heb ik laten blijken ook (A) Beetje kinderachtig misschien, maar het kleefde echt zó! Brrr!

 1. Ja! Cadeautje van Erwin toen ik geslaagd was voor de Havo! Erg leuk. Wij hadden niet zulk mooi weer, maar kwamen wel over onze eigen dorpen en konden dus ons eigen huis zien liggen. Leuke ervaring!

  1. Ooooo ja, da’s waar! Jammer dat je niet zo goed weer had. Bij ons werd hij de eerste keer ook afgeblazen, omdat het weer té slecht was. Fijn dat je het wel leuk vond 🙂

 2. Marieke, ik ben echt een kneus… Ik kwam er net pas achter dat ik in alle berichtjes over de winactie die jij toen gewonnen heb je achternaam verkeerd geschreven heb. Had je me best op mogen wijzen hoor 😉 Sorry! ’t is nu aangepast natuurlijk.

  Ballonvaren heb ik zelf nog nooit gedaan. De ouders van een vriendinnetje van mij van vroeger hadden een bedrijf met luchtballonnen, maar altijd als zij gingen varen logeerde dat vriendinnetje bij mij. Lijkt me wel echt gaaf om een keer te doen!

 3. Ik wil de pret niet drukken maar onze hele familie ‘mag’ nooit meer ballonvaren. Mijn tante is jaren geleden met haar hele afdeling van het werk gecrashed met een ballon. Ze heeft haar beide voeten verbrijzeld en benen gebroken… Dus ik denk dat dit maar niet op mijn denkbeeldige bucketlist komt 🙂

 4. Wat gaaf!! Heel bijzonder lijkt me dat.

  Heb het zelf nog nooit een tocht in een ballon gemaakt, maar net het zien van jouw foto’s en het lezen van je verhaal moet ik het misschien toch ook maar op mijn bucketlist zetten. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.