BUCKET LIST #97 | In een hostel slapen

Niet zeuren
“Het verkeersbureau belde net. Of we het erg vinden om met vier anderen op de kamer te slapen in het hostel?” Ik weet even twee seconden niet wat ik moet zeggen. Dan besluit ik dat ik niet moet zeuren en ‘in een hostel slapen’ maar op mijn Bucket List moet zetten. “Nee, oké, prima, joh,” zeg ik tegen Milou, mijn reisgenootje tijdens een (pers)weekend naar Gent. In een hostel slapen. Ik heb het nog nooit gedaan en ik ben zwáár benieuwd.

Het leek zo handig
We vertrekken ’s ochtends vroeg vanaf Utrecht, met Eurolines (een goedkope bus die door heel Europa rijdt) richting Gent. Het is ongeveer drie uur rijden en het wordt meteen al duidelijk dat Milou een stuk meer ervaren is dan ik. Leek het me thuis nog handig om een rugzak voor de grote dingen én een klein tasje voor overdag mee te nemen, nu is mijn bagage (inclusief spiegelreflex) vooral erg zwaar. (Ik had er even niet aan gedacht dat op de laatste dag niks in het hostel kan laten liggen.) Milou daarentegen, lijkt nergens last van te hebben. (Al vond ze het later wel erg handig dat ik wél douchegel en zonnebrandcrème bij me had.) Drie uur lang kletsen we over van alles, waarbij twee onderwerpen toch wel erg vaak terugkomen: reizen en bloggen. Natuurlijk. Wat anders?

Achter slot en grendel
Als we drie uur later in Gent aangekomen zijn en ons proberen in te prenten waar het station is (we moeten daar namelijk ook weer opstappen de volgende dag), voelen we het al meteen: dit wordt een mooie dag. Na twintig minuutjes lopen (en een pietsie omlopen, vooruit, maar we waren te lui om een kaart te pakken) staan we voor ons hostel, in hartje Gent. Achter de balie verwelkomt een meisje van onze leeftijd ons hartelijk. De zware spullen mogen we even daar laten achter slot en grendel, zodat we de stad vast kunnen verkennen terwijl zij de kamer klaarmaken.

Super uitzicht
Als we om een uur of vijf ’s middags weer aankomen in het hostel (over de prachtige stad Gent vertel ik je een andere keer) krijgen we een pakket linnengoed en een sleutel. Eenmaal in de kamer blijken we het mooiste uitzicht van heel Gent te hebben: precies op alle torens! Wauw! De overige vier gasten zijn allemaal dames. Twee ervan wonen allebei ergens achters en spraken af in Gent. De andere twee zijn alleen. Nadat we ons bed opgemaakt hebben (ik lig bovenin het stapelbed en rotzooi maar wat met het dekbed, niemand die het ziet) en de belangrijke spullen in onze locker zitten (komt mijn sportschoolslotje toch nog van pas) is het tijd voor het diner.

Sheldon en Amerikanen
’s Avonds zijn Milou en ik lui van het slenteren door de stad en het urenlange kletsen bij het diner. We besluiten in de gezamenlijke woonkamer nog even te lezen. Milou loopt vast naar beneden en ik ga nog een naar de wc. Als ik een minuut later de woonkamer binnenstap, zit Milou al te praten met een jongen uit Engeland. Hij ziet eruit als Sheldon en kletst aan één stuk door. Hij stelt ons zijn ‘vriend’ voor, die hij de dag ervoor leerde kennen in Brussel en per stom toeval hier wéér tegenkwam. De vriend bestelt wat te drinken voor ons en ik besef me dat Milou helemaal gelijk heeft. In hostels maak je héél snel ‘vrienden’. Milou blijkt overigens in nog een ding gelijk te hebben: ze spreekt verdomd goed Engels. Zó goed, dat a) iedereen denkt dat ze uit Amerika komt en b) ik het gesprek wel kan volgen maar er niet echt aan kan deelnemen.

Filosoferen
Aan het einde van de avond zitten we met z’n zessen in de huiskamer te kletsen. Terwijl Milou en een Amerikaan filosoferen over de Amerikaanse politiek, biecht Sheldon op dat hij onder de indruk is van het percentage alcohol in het bier hier. Het is aan hem te zien. Wanneer de heren bedenken dat ze misschien nog wel uit willen, besluiten Milou en ik ons bed op te zoeken. Gent wacht op ons de volgende dag en we hebben nog heel veel te zien.

Oordopjes
Ik had braaf oordopjes meegenomen, maar ik heb ze niet ingedaan. Nu slaap ik best wel makkelijk, maar deze nacht was echt prima. Goed, om een uur of acht werd het bloedheet, daarboven in het stapelbed, maar dat gaf me mooi de tijd om zachtjes alvast mijn spullen te sorteren. Nadat we gedoucht zijn en een eenvoudig, maar lekker ontbijtje op hebben, zijn we weer klaar voor de dag.

Budgetproof
Hoe het beviel? Prima! Eigenlijk is het een soort overdekte camping. Vooral relaxt als je met vrienden bent en (bijna) een hele kamer kunt vullen. Toch zou ik met Geert liever ergens anders slapen. Best gezellig, hoor, zo’n hostel, maar vooral als je alleen reist, met een vriendin weg bent of een heel klein budget hebt. Want het kost dan wel weer geen drol (ongeveer €25 per nacht).

Heb jij weleens in een hostel geslapen?

Follow my blog with Bloglovin

De overnachting in hostel Uppelink kregen wij gesponsord. In deze blog schrijf ik echter mijn eerlijke mening. Ik weiger samenwerkingen waarbij ik dat niet kan.

10 thoughts on “BUCKET LIST #97 | In een hostel slapen

  1. Ik slaap vaak wel één of twee keer per jaar in een hostel, bijvoorbeeld als ik een weekendje weg ben met mijn vriend. Dan boeken we echter wel een tweepersoonskamer 😉

  2. Wat een mooi uitzicht hadden jullie zeg!
    Ik heb één keer in een hostel geslapen met iets van de middelbare school. Maar ja, dat is dan natuurlijk ook weer ietsje anders omdat je met zo’n grote groep bent en je daardoor minder met onbekenden in het hostel praat.

  3. Wat leuk om te lezen!! Ik ben in februari met een vriendin in een hostel in Berlijn blijven slapen. €13 euro per nacht! Suuuper goedkoop dus. En inderdaad is het ideaal voor met een vriendin of alleen. Zou ook niet met mijn vriend op een kamer gaan met vreemde mensen en in een stapelbed. Lekker romantisch 😉

  4. Ziet er leuk uit, dat hostel. En ik ben benieuwd naar je verslagen over Gent!

    Ik slaap heel vaak in hostels, eigenlijk bijna alleen maar wanneer we op reis zijn. Als we heel budget reizen slapen we (mijn vriend & ik) in een dorm, anders in een privekamer. Heel soms nemen we een hotel, bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg. Langere trips zijn voor hostels.

  5. Nog nooit gedaan! Maar daar gaat heel binnenkort verandering in komen 🙂 Over 2 weken ga ik interrailen samen met mijn vriend en omdat we een redelijk beperkt budget hebben willen we ook in hostels gaan slapen.Afgewisseld met andere accommodaties die we boeken via Airbnb 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.