BUCKET LIST 47 | Apen in het wild zien!

apen thailand

Na de verhalen van vrienden Stefan & Lisan, die op Bali de apen gewoon naast de kant van de weg en in de jungle zagen slingeren, dacht ik echt dat apen spotten in Thailand niet moeilijk zou zijn. Nu zijn we in Thailand niet écht de jungle in gegaan (alleen een stuk naar een waterval), maar… nergens een aap te zien.

Monkey Cave in Chiang Rai

Omdat we in Chiang Rai veel dingen wilden zien, boekten we voor één dag een privé chauffeur. Die dagen zagen we onder andere de prachtige witte tempel, een thee plantage (dat bleek echt niks voor te stellen), een mooie waterval en… apen! Omdat we toch in de buurt waren, besloten we namelijk langs de ‘monkey cave’ te gaan. Volgens de eigenaar van het touring bureau gewoon een plek waar apen bij elkaar komen. Maar toen we daar aan kwamen, bleek het een heel bizarre plek te zijn…

apen thailand

Hier heb je een stok…

Toen we uit de auto stapten, drukte onze amper Engels sprekende chauffeur ons allebei een stok in de hand. (Edit: daar hebben we niks mee gedaan, hoor!)Voor het geval dat de apen vervelend werden. Oh en we kregen tien minuten en voer vooral de apen niet… Oh-oh. Bij de ‘poort’ van de grot, zagen we de eerste aap al lekker op een dak zitten. Dat zag er schattig uit! Eenmaal in het gebied liepen we naar rechts, waar we werkelijk geen enkele aap zagen. Een beetje teleurgesteld liepen we weer terug naar links, en dáár bleken ze allemaal te zitten.

Daar zijn ze dan: de apen!

We liepen langs de smerigste wc die ik in Azië gezien heb en langs een paar ’toeristenkraampjes’, die er vooral erg sjofel uitzagen. (En dan bedoel ik écht sjofel, niet Aziatisch-sjofel.) En daar zat dan een groepje apen. Ze waren érg nieuwsgierig en deden vooral hun best om zoveel mogelijk pinda’s van toeristen aan te pakken. Wij lieten het wel uit ons hoofd om ze te voeren, maar anderen deden dat wel. En ja, dan worden apen heeeeel nieuwsgierig en een beetje irritant.

Wat een bizarre situatie

Al met al was het een bizarre situatie. Het enige wat wij deden, was foto’s maken en tegen elkaar zeggen hoe bizar dit was. Ja, de apen waren ‘wild’, liepen los en hadden alle vrijheid. Maar om nou te zeggen dat het echt ‘apen spotten in het wild’ is… Ik hoop nog een keer écht apen door de jungle te zien slingeren. Maar tot dan streep ik ‘m toch maar van m’n bucket list.

Heb jij ook weleens zo’n bizarre situatie meegemaakt?

♥ Mariek

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

8 thoughts on “BUCKET LIST 47 | Apen in het wild zien!

  1. Apen zijn by far mijn lievelingsdieren. Word dan ook een beetje verdrietig dat jullie een stok kregen… In Ghana heb ik twee apendorpen bezocht, dus gewoon dorpen waar wilde apen komen. Als er daar een aap in je huis komt, mag je ‘m niet wegjagen want ze geloven dat ze heilig zijn. Bij het dorp waar we afgelopen keer heen gingen, hebben ze zelfs een apenkerkhof!

    1. Oh ja dat snap ik!! Just for the record: we hebben niks met die stokken gedaan, hoor. Maar ik vond het ook allemaal behoorlijk bizar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.