BUCKET LIST 23 EN 24 | Een kinderboek schrijven EN een boek op papier uitgeven!

Al jaren schrijven Geert en ik kinderverhaaltjes over de 1500 kabouters die naast Galerie Zuid wonen (de galerie van mijn schoonouders). Toen mijn schoonvader een hele tijd geleden opperde om er een boek van te maken, waren wij natuurlijk meteen enthousiast. Het begon met een zelf geprint boekje met een paar verhalen, omdat we wilden kijken of het überhaupt wel aan zou slaan. Dat deed het! En dus werden de plannen voor een écht boek gemaakt.

kabouterverhalen van de veluwe

Er moest veel worden uitgezocht, want hoe maak je in vredesnaam een boek? Er werden 52 verhalen uitgezocht (we hebben er inmiddels meer dan 100 geschreven) en herschreven, we namen een vormgeefster in de arm (Babette, die ook ons WWW-producties logo en onze visitekaartjes heeft gemaakt) en we zochten contact met drukkers. Als we het zouden doen, dan wilden we het goed doen en daarom waren we er maanden druk mee. Van het duizend keer nalezen van alle verhalen tot het uitzoeken van de kleur van het bind-touwtje (jazeker). EN NU IS ‘IE AF!

kabouterverhalen van de veluwe

Afgelopen zaterdag was onze boekpresentatie, tijdens de opening van de nieuwe tentoonstelling in de galerie. De dag ervoor kwam het boek pas aan en daarom zagen we het zaterdagochtend voor het eerst. Al die tijd heb ik het er niet over gehad, omdat ik niet zo goed wist of het wel zou tellen als ‘boek op papier’. Toen ik zaterdag het boek in handen had, besefte ik pas hoe mooi het eigenlijk was geworden. Waarom zou dit in vredesnaam niet tellen als echt boek? Omdat het niet door een echte uitgeverij is uitgegeven (vond ik dus)? Nou, dikke doei. Ik heb inmiddels met driehonderdduizend uitgeverijen contact gehad en ondanks dat ze soms letterlijk zeiden mijn ideeën wel uit te wíllen geven, kunnen ze het (tot nu toe) allemaal niet, vanwege het dalende boekenbudget.

kabouterverhalen van de veluwe

Eigenlijk wil ik gewoon kunnen zeggen dat ik best trots ben op dit boek! Ik wil de hele tijd ‘boekje’ en ‘soort-van-boekpresentatie’ zeggen, maar waarom zou ik dat eigenlijk zeggen? Het is toch hartstikke mooi geworden? Daarom bij dezen:

Het kinderboek ‘Kabouterverhalen van de Veluwe’ van Geert en mij is TE KOOP!

Het kost maar € 7,95 (ex. € 3,45 verzendkosten). Hardcover, mooie foto’s (waarvoor ik een hele dag op m’n kont in het kabouterbos heb gezeten), dik, glanzend papier en alles!

Je kunt ‘m op dit moment kopen in Galerie Zuid (Molenweg 109, Harskamp) of door een mail te sturen naar info@mariekevanwoesik.nl, maar hij komt waarschijnlijk ook gewoon te koop bij Bol.com! (Daarvoor moet je nog heel even geduld hebben.)

EDIT: Om de kosten zo laag mogelijk te houden, bieden we het boek niet via een webshop aan, maar kun je het gewoon via ons kopen via het bestelformulier op mijn blog! 🙂

En zo streep ik in één keer 2 bucket list punten af: een kinderboek schrijven én een boek op papier uitgeven. HOPPA!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

24 thoughts on “BUCKET LIST 23 EN 24 | Een kinderboek schrijven EN een boek op papier uitgeven!

  1. Wauw, wat gaaf, gefeliciteerd! En heel herkenbaar, mijn boek komt eind juni uit en ik heb het ook steeds over boek presentatietje, boekje… Zoveel bescheidenheid, omdat het zo spannend is. Maar ook ontzettend gaaf natuurlijk!

  2. Ha Marieke, je mag super trots zijn hoor! 🙂 Het zijn te gekke verhalen en het is echt een BOEK boek geworden. Niet te missen. Hoppa, daar gaan de twee bucketlist items! Jee!
    Liefs X Babette

  3. Wat tof! Dit telt zeker hoor ;)! Nu snap ik ook waarom jullie allemaal foto’s van de kabouters gingen maken, haha.

  4. Sommige mensen schrijven het zoveelste feel-good of receptenboek, jij vindt een unieke niche: kabouterkinderverhaaltjes. Supertof en gefeliciteerd! Als je een boek daadwerkelijk in je handen vast kunt houden telt het wat mij betreft als een ‘echt’ boek. Juist knap dat jullie dit helemaal zelf hebben gerealiseerd zonder uitgever!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.