BUCKET LIST | De meest bezochte landen van 2014

Notre Dame2Op Travellust.nl blogde Lisette onlangs over de tien meest bezochte vakantielanden van 2014. De World Tourism Organisation publiceerde dat lijstje namelijk onlangs. Ik vond het leuk om – net als Lisette – te kijken naar welke landen ik al af kan strepen van mijn Bucket List! 

1. Frankrijk

Check! Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ben niet zo fan van Frankrijk. Ik ben er nu vier keer geweest (twee keer naar Disneyland, één keer naar Parijs en één keer naar het land zelf), maar voorlopig hoef ik er niet echt naar terug. Ik vind het land wel leuk, maar niet super. Daarnaast heb ik niet zulke leuke ervaringen met Fransen (cliché, maar ze doen tegen mij altijd chagrijnig) en tolwegen.

2. Verenigde Staten

Nog niet helaas, maar ik wil er héél graag eens naartoe. En als ik daar dan toch ben, wil ik ook wel gelijk naar Canada en Alaska, alstublieft.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Spanje

Ik ben vier keer naar Mallorca geweest, met mijn ouders. Een typische zonvakantie, maar we hebben gelukkig ook het eiland ontdekt. Na vier keer kan ik het wel dromen, maar ik wil nog wel heel graag een keer naar het vasteland van Spanje. Barcelona wil ik graag zien, maar ook Madrid en natuurlijk de woestijn in Spanje!

4. China

Helaaaaaas niet. Maar mijn schoonzusje en zwager waren er afgelopen zomer en zij kwamen heel enthousiast terug! Ik ben héél benieuwd, want de foto’s waren prachtig. En natuurlijk moét ik ook een keer over de Chinese muur lopen.

DIGITAL CAMERA

5. Italië

Jep! Al ben ik alleen nog maar in Venetië geweest. Ook Italië wil ik graag nog gaan ontdekken en wie weet… zou dat zo maar eens niet heel lang meer kunnen duren.

DSC05065

6. Turkije

Yes! Ik ben 5 dagen naar Istanbul geweest en vond het práchtig. Helaas wel in het tijdperk voor Geert, dus – hè, wat jammer – we moeten er nog maar eens naartoe. Klein nadeel: autorijden is in Turkije niet echt aan te bevelen, dus waarschijnlijk gaat het nog even duren voordat we daar neerstrijken.

Berlijn7

7. Duitsland

Natúúrlijk! Ik ben er heel vaak een paar dagen geweest als ik op doorreis was, ging vorig jaar naar Berlijn en heb er met mijn ouders ook al een keer twee weken vakantie gevierd. Om eerlijk te zijn, vind ik Duitsland een beetje saai. Er zijn zeker mooie gebieden, maar ik ben het wel een beetje zat om er op doorreis neer te strijken. We slapen dan altijd op zo’n saaie camping, omdat het de laatste nacht is en we toch alleen maar in de auto zitten. Hmm… nu ben ik heel erg aan het zeuren, hè?

8. Verenigd Koninkrijk

Ja! Ik ben een paar dagen in Londen geweest en een week in Schotland. Over beide heb ik (helaas) niet geschreven op mijn blog. In Schotland was ik toen ik nét naar de brugklas ging (met scouting, ja ja) en daar heb ik amper foto’s van. In Londen heb ik eigenlijk alleen gewinkeld, omdat de vriendin met wie ik ging alles al heel vaak gezien had. Zonde, hè? Er is alleen nog een kans dat Geert en ik aan het einde van dit jaar nog naar Londen gaan. Misschien… Fingers crossed!

9. Rusland

Nog niet, maar ook hier ben ik stiekem best benieuwd naar. Geert heeft een soort fascinatie ontwikkeld voor Rusland (geen idee waarom of hoe), maar ik ben een beetje geschrokken door al die vrachtwagenfilmpjes. Ook door dit land zijn mijn zwager en schoonzusje echter gereisd en ook hier kwamen héél veel mooie verhalen en foto’s over terug. Dus nu wil ik toch. Ooit.

10. Thailand

Ook nog niet, maar ook naar dit land ben ik érg benieuwd! Ik wil heel graag naar Azië. Misschien volgend jaar. Of het jaar erop. Aaargh, ik ben zo onrustig!

Oké, 6 landen mogen al van mijn lijstje af. Ik ben over de helft! 

Hoeveel landen heb jij al mogen afstrepen?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “BUCKET LIST | De meest bezochte landen van 2014

 1. Duitsland is leuker dan je denkt hoor 🙂 als je mooie wandelgebieden met wat hoogteverschil en rotsen wilt moet je eens kijken naar de buurt rondom Dresden. Prachtig gebied.

 2. Leuk bedacht! En het lijstje is zooo anders dan ik dacht 🙂 Ik ben het wel een klein beetje met je eens over Frankrijk, op de een of andere manier voelt het voor mij nooit zo uitnodigend. En nu ik Italië ies beter heb leen kennen, ben ik daar behoorlijk van gecharmeerd!

 3. Nou, ik ben het eigenlijk wel eens met Carina. Je moet een doorreis door Duitsland niet als maatstaf nemen. De Eiffel is zo mooi met z’n Maare, het Zwarte woud, de Harz en Beieren ( Reit im Winkl) en er zijn vast nog meer mooie gebieden.
  Italië lijkt me ook mooi,ik zou het moeilijk vinden om te kiezen waar naar toe: de bloemenRivièra,Toscane en op ‘Ik Vertrek’ filmde ze het onderste gedeelte van de laars, prachtig óf toch een eiland. Afijn, voorlopig gaan we komend jaar toch niet naar Italië, dus :).

 4. Ik ben in acht landen geweest: Rusland en Turkije heb ik nog nooit bezocht. Ben het stiekem wel een beetje met je eens wat betreft Duitsland.. Berlijn is echt fantastisch en lijkt München me ook een hele leuke stad, verder trekt het me niet. Vroeger wel regelmatig met mijn ouders in Duitsland geweest maar de ‘vonk’ is nooit gekomen.

 5. Ik kan Rusland echt aanbevelen! Ik was er dit jaar voor het eerst en stond echt versteld van de ongerepte natuur. De typische volksaard van de Russen is ook ongelooflijk intrigerend!

 6. Nou, Frankrijk (naast Oostenrijk mijn favoriete land, prachtige natuur!), Spanje, Italië, Amerika, Verenigd Koningrijk en Duitsland natuurlijk, wat echt niet alleen maar saai is maar okay, dat vond ik vroeger ook hoor, dus misschien is het ook een kwestie van leeftijd.. zegt iemand die inmiddels de 40 heeft aangetikt…

 7. Ik ben in heel weinig landen van deze landen geweest. Frankrijk is mooi! Alleen de mensen moet je wegdenken. De Ardèche is echt een super mooi gebied. Italië is leuk, maar Venetië eigenlijk niet. Ben daar geweest en in Rimini met uitstap naar San Marino (heel mooi). Ik wil nog naar zoveel plekken! Duitsland ben ik alleen doorheen gereden eigenlijk

 8. Leuk om te lezen! Ik was alleen niet in China en Rusland. En in Turkije maar één dag. Italië en Spanje wil ik graag verder ontdekken, en ik maak graag een rondreis door Engeland (en Schotland en Ierland). De wereld is mooooooi!

 9. Ik ben het echt totaal onneens met jou over Frankrijk ik vind het zelfs onzin wat je zegt echt dom Frankrijk is echt een prachtig land en de mensen zijn daar wel aardig tegen mij dus het zal wel aan jou liggen want ik snap wel dat ze zo tegen je doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.