BUCKET LIST #89 | Een woestijn zien (Waarom Death Valley veel vetter is dan je denkt!)

death-valley

Toen ik dit punt op mijn bucket list schreef, zag ik een woestijn van eindeloos zand voor me. Waar het snikheet is en waar je eigenlijk niet veel meer ziet dan zand, zand en nog eens zand. Toen we afgelopen oktober naar Amerika gingen, kon ik dit punt van mijn bucket list afstrepen, omdat we het bekende Death Valley bezochten. Maar wat ik niet verwacht had, was dat Death Valley veel meer bleek te zijn dan zand! Ik vond Death Valley echt veel leuker dan gedacht! En vandaag vertel ik waarom.

death-valley death-valley

De warmte in Death Valley is een ervaring apart!

Toen wij in Death Valley waren, was het er niet eens zo heel warm. Het was er namelijk ‘slechts’ 35 graden. Rond die tijd van het jaar hoorde het er eigenlijk maar 25 graden te zijn, maar alsnog is 35 graden natuurlijk peanuts voor Death Valley. In de zomer tikt het daar mak-ke-lijk de 45 graden aan. Ja, dat is HEUL erg heet. Maar dat is nou eigenlijk juist zo leuk in een woestijn!

Wij waren vooral blij dat we een auto met airco hadden gehuurd en deden van: uit de auto, hoogtepunt bekijken, foto’s schieten en heeeeul snel weer in de auto. Maar in de zomer is het een hele beleving op zich, die hitte! Mijn schoonzusje Krista en zwager Martjan waren in de zomer in Death Valley en bleven er ook een nachtje slapen. (Er zijn trouwens maar een paar hotels, dus als je wilt blijven slapen in het hoogseizoen raad ik je aan om tijdig te boeken!) Toen zij er waren, was het er 49 graden en toen ze gingen zwemmen, waaiden hun haren al door de wind droog TIJDENS het zwemmen! Dat is toch té leuk om een keer mee te maken?

Het hele Amerika avontuur van Krista & Martjan lees je trouwens hier. 

death-valley

De sterrenhemel is er fantastisch!

Wij zagen de sterrenhemel in Death Valley toen we aan het einde van de dag richting onze volgende stop (LA) reden en Krista & Martjan bewonderden ‘m vanaf het dakterras van hun hotel. De sterrenhemel in Death Vally is fantastisch! Omdat er praktisch geen gebouwen staan, word nergens je zicht ontnomen en de sterren zijn ook nog eens héél helder. Super vet!

death-valley death-valleydeath-valleydeath-valley death-valley death-valley

Er is meer te zien in Death Valley dan zand!

Wij begonnen ons bezoek bij de Sand Dunes voor het echt woestijngevoel! Heel leuk, maar na een paar foto’s vluchtten we de airco alweer in. Daarna reden we door naar Badwater, waar de grote zoutvlakte is. We moesten 1/4 mile lopen om er te komen, maar het voelde véél langer. Het was zo drukkend warm dat alles veel meer moeite kostte! En dan was het toen nog maar 35 graden!

Daarna reden we via Artists Drive (een mooie weg) naar Artists Palette, een berg met gave groene en roze kleuren.Heel gek en bijzonder om te zien! Als laatste gingen we naar Zabriskie Point, een mooi uitzichtpunt met uitzicht op de bergen en Dantes View, hét uitzichtpunt waar je zicht hebt op onder andere de zoutvlakte.

death-valley

death-valleydeath-valley

De coyotes lopen er op de weg!

Terwijl we met de auto door Death Valley reden, zagen we ineens dat de tegemoetkomende auto’s veel langzamer reden. Wat liep daar nou? WOW, een coyote! Nou zijn die op zich niet zo heel zeldzaam om te spotten – geloof ik – maar wij hadden nog niet zo heel veel wildlife gezien, omdat we helaas niet naar Yellowstone zijn geweest (waar de meeste wildlife schijnt te zitten, maar waar op dat moment vooral heel veel sneeuw lag). Daarnaast was deze coyote echt niet bang en liep hij gewoon op een drafje voor alle auto’s uit. Super vet om te zien!

death-valley death-valley

Je kunt ze steunen door een bighorn sheep te adopteren!

We vonden Death Valley veel leuker dan gedacht en hebben ons 4,5 uur kostelijk vermaakt! Aan het einde van de trip besloten we dat we een leuk aandenken mee wilden nemen. In het visitors centre adopteerden we voor $35 (jazeker, doen we gewoon) een knuffel Bighorn Sheep. Het geld gaat naar onderzoek e.d. voor het park. Hij is té cool en we noemen hem Scotty (want in Death Valley staat Scotty’s Palace). En het meest hilarische was dat we een formuliertje in moesten vullen waarop we o.a. aangaven dat we snapten dat we geen écht bighorn sheep mee konden nemen… Die gekke Amerikanen toch.

Had jij gedacht dat Death Valley zo tof zou zijn? Ben je er al eens geweest?

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Deze blog opslaan op Pinterest:

death-valley

2 thoughts on “BUCKET LIST #89 | Een woestijn zien (Waarom Death Valley veel vetter is dan je denkt!)

    1. Ik had van tevoren ook niet gedacht dat het zo mooi zou zijn! Ik dacht: een beetje (veel) zand en wat zoutvlaktes. Maar het was veel mooier dan ik dacht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.