BUCKET LIST | Ik ga vliegen!

2014 is begonnen en ik ben al heerlijk plannen aan het maken omtrent mijn Bucket List. Zoals je hiernaast is het lijstje ‘dromen’ kunt zien, staan er al twee hele leuke afspraken op de planning! Die toevallig allebei te maken hebben met vliegen…

Ik vind vliegen geweldig, ondanks dat ik in mijn achterhoofd toch altijd een beetje bang ben dat we neerstorten. Ik blijf dan altijd maar heel hard roepen dat het de veiligste manier van vervoer is, en het scheelt ook dat ik geen keuze heb: als je de hele wereld wilt zien, moét je wel vliegen, want met de auto houdt het een keer op. Daarbij vind ik de adrenalinekick die je ervan krijgt te fijn om het niet te doen… Anderhalf jaar geleden vloog ik in een helikopter en dat was geweldig. Nu staan er dus weer 2 vliegavonturen op de planning!

De eerste kreeg ik voor m’n verjaardag van Geert. Hij kent me goed… Ik mag ‘zelf vliegen’, al neem ik aan dat dat niet veel meer inhoudt dan dat ik de knuppel mag vasthouden. Lijkt me super! De tweede houdt in dat ik mee mag vliegen in een zweefvliegtuig. Ook geweldig en weer heel anders! Van beiden wil ik overigens een filmpje maken, zodat jullie er een beetje bij kunnen zijn (als dat mag).

Het bovenstaande filmpje kwam ik laatst tegen op een nieuwssite en ik was meteen zwaar onder de indruk van het uitzicht. In de helikopter had je ook prachtig uitzicht, maar toen gingen we niet zo ver boven de wolken. Ik weet niet hoe dat met het een klein motorvliegtuigje zit, maar het uitzicht is sowieso prachtig (tenzij het heeeul mistig is). Een zweefvliegtuigje komt volgens mij niet zo hoog, maar hé, ik ben geen piloot.

Laten we het erop houden dat het filmpje prachtig is en dat ik onwijs veel zin heb in de aanstaande afspraken! Piloot voor één dag, I can’t wait!

Heb jij weleens gevlogen?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

16 thoughts on “BUCKET LIST | Ik ga vliegen!

 1. Ik heb afgelopen zomer voor het eerst gevlogen. Naar Londen, dus dat stelde niet heel veel voor, maar ik vond het toch al spannend genoeg 😉 Mooi filmpje!

 2. wat spannend, ik kan me stiekem bijna niet indenken dat je dit leuk vind 😉 Maar dat komt door mijn vliegangst. Ik zit maandelijks in zo’n ding onderhand (als het niet meer is…) maar kan er nog niet aan wennen. Wellicht is het heel tof als je zelf alle controle hebt? Het lijkt me dan best een machtig gevoel als je zo’n toestel in de lucht kunt houden eigenlijk! Have fun, alleen al wat betreft voorpret geslaagd volgens mij!

  1. Snap ik! Het IS ook heel spannend, hoor 😉 Ik weet niet of dat minder eng is, maar daar ga ik achterkomen!

 3. Zo stoer! Lijkt me geweldig om een keer te doen, ik hoop echt dat je mag filmen, ik ben benieuwd! (:
  Ik heb inmiddels alweer 5 keer gevlogen (twee keer naar Canada, een keer naar Gran Canaria, een keer naar Lanzarote en een keer naar Griekenland) en ik vind het altijd erg tof. In een zweefvliegtuigje of een heli lijkt me ook wel tof, weer heel anders!
  In 2009 ben ik een week in Frankrijk (Vogezen) geweest met school en daar kregen we een paragliding-cursus waarbij we ook zelf solovluchten mochten maken. Dat was echt heel erg gaaf!

 4. Leuk 😀 Ik vind vliegen heel erg eng (ik vind het zo eng dat je er niet uit kan stappen onder geen beding, brr..) Maar ik doe het wel want ik wil de wereld zien!

  liefs,
  Femke

 5. Wat gaaf, zelf vliegen! Een helicoptervlucht lijkt me ook echt te gek. Vliegen in een vliegtuig vind ik net als Debby niks aan, het duurt (afhankelijk van de bestemming) lang en de stoeltjes zitten vaak niet lekker.

 6. Haha wat leeeeeeuk! Mijn vader wilde dat ook graag, maar is er niet van gekomen. Ik vond vliegen altijd heel eng, maar tegenwoordig niet meer. Die vier vluchten die ik voor Portugal maakte, zullen er wel iets mee te maken hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.