BUCKET LIST | Klankschaalmeditatie… wait… WHUT?!

Een goede vriendin van mij doet de opleiding de yogadocent. Ze weet natuurlijk dat het mij super leuk lijkt om yoga te doen en dat ik het allemaal rete interessant vind. Toen ze een uitnodiging voor een meditatiecursus in haar handen gedrukt kreeg, dacht ze dan ook meteen aan mij en dus nodigde ze me uit. Ik riep natuurlijk meteen ‘ja!’, ondanks dat de folder er… ietwat zweverig uit zag. Ik wil het gewoon een keer proberen om te kijken of het wat voor me is. Maar toen las ik verder. Wacht, klánkschalen? O hemel. Lees mee over wat mij te wachten staat.

“Klankmeditatie & healing avond

Op deze avond kun je de helende werking van liefdevolle klanken op het bewustzijn ervaren. Laat je meenemen door de bijzondere trillingen van de klankschalen, sjamanen trommels en mantra’s. Voel hoe de klanken je energie in beweging brengen, waardoor oude blokkades en verstoringen oplossen.”

Ik weet niet wat jullie nu voor je zien, maar mijn brein denkt dus meteen aan mannen met kraaltjes in hun baarden, oranje broeken en – met dank aan het boek ‘Eat, Pray, Love’ – aan het schrobben van tempelvloeren. Enne, liefdevolle trillingen van klankschalen? Sjamanen trommels? O, hemel, wat heb ik nou weer gezegd?

“Ik eh… ben geloof ik niet zo zweverig als zij. En who the hell is Moeder Amma?” mompel ik tegen mijn vriendin.
Ze grinnikt. “Ben ik ook niet, hoor. Die klankschaal moet je gewoon lekker laten voor wat ‘ie is. Misschien word je er wel rustig van. Maar dat mediteren is wel leuk. Ik hoop alleen wel dat we mogen liggen.”
Ik kijk verschrikt op. “En anders?”
“Moeten we drie uur lang in kleermakerszit blijven zitten.”
O god.

Ik ook met mijn nieuwsgierigheid. Yoga lijkt me oprecht héél leuk. En mediteren zal vast heel rustgevend zijn, maar klánkschalen? Ik ben zó bang dat ik verschrikkelijk de slappe lach ga krijgen. En wat moet ik denken van die ‘healing’ dan? Een soort Jomanda-rituelen?

Ik heb besloten dat ik er gewoon heel open in ga. Als mijn vriendin het leuk vindt, dan zal ik het toch ook wel leuk vinden? Zij denkt er tenslotte net zo over als ik. Daarbij wil ik het gewoon een keer proberen, want anders kan ik ook niet zeggen of ik het leuk vind of niet. Een mantra heb ik in ieder geval al gevonden…

Hmmmmpaprikachipshmmmmm

Wit - kopie - kopie-001

Foto: Pinterest

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

28 thoughts on “BUCKET LIST | Klankschaalmeditatie… wait… WHUT?!

 1. Hahahahahha geweldig hoe je het verteld :P.
  Ik heb het pas meegemaakt bij Thermen Bussloo, ik kon me to-taal niet concentreren, maar het gaat je lukken hoor haha. Laat het maar gewoon gebeuren, deed ik ook 😛

 2. Hahahaha, van die mantra krijg je honger vrees ik. Enne vergeet niet van tevoren te gaan plassen ;). Veel plezier het is vast een mooie ervaring!

 3. hahaha ik ben benieuwd!
  Mijn schoonmoeder heeft ook allemaal klankschalen. is wel leuk om mee te spelen en verschillende geluiden mee te maken 😉

 4. Ik vind het super rustgevend. Ook bij Bussloo een klankschaal massage gehad en ik ga met regelmaat naar een klankschalensessie hier in Wageningen. Ben erg benieuwd wat je ervan gaat vinden!

 5. Hahaha, je mantra! Ik was laatst ook -voor het eerst- naar een yogales met meditatiesessie en het viel me alles mee. Ik moest héél even lachen toen bleek dat ze daadwerkelijk ‘ohhhmmmm’ zeggen als mantra, maar verder was het echt goed te doen. Het begin vond ik lastig, maar op een gegeven moment zat ik er echt lekker in en was het eigenlijk heel ontspannend. (dit is geschreven door iemand die geen seconde stil kan zitten, bij voorkeur 6 dingen tegelijk doet en wiens gedachten echt nooit stil staan, dus wees niet bang)

  1. Ooooh als jij dat ontspannend vond, dan moet het met mij ook goedkomen, zou je zeggen. Ik kan dus ook NIET stil zitten en al helemaal mijn brein niet uitzetten.

 6. Heb smakelijk gelachen om dit blog, ….Ik herkende er behoorlijk veel van mijn eigen gedachten gang in. haha……Maar weet dat het iets heel anders is….. Meditatie is natuurlijk wel iets waar je behoorlijk je rust in kan vinden als je er open voor staat en geluiden kunnen hierbij natuurlijk ook helpen net als geuren…het is wel iets wat je veel zal moeten oefenen, want je afsluiten voor je omgeving is niet altijd even makkelijk…maar na een paar keer gaat dat wel makkelijker..

  Ik vind het wel heel jammer dat sommige cursussen echt bizar prijzig zijn, en dit blijf ik wel heel erg merkwaardig vinden…Misschien zijn dit wel de cursussen, van “goeroe’s” die maar een klank in de schaal willen horen, en dat is die van rinkelend geld!.

  Succes en veel innerlijke rust,
  groetjes petra

  1. Haha, deze valt mee (denk ik). 18 euro was het, geloof ik! Nog aardig prijzig maar het kan erger!

 7. Haha, je mantra maakte me aan het lachen! Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Ondanks dat ik er hetzelfde over denk ben ik er wel heel nieuwsgierig naar en zou ik zeker gaan als ik uitgenodigd zou worden 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.