BUCKET LIST | Na school… wil ik niet stoppen met leren!

Diploma-uitreiking op het VWO, 2010.
Gevalletje ‘bovenarmen waar gaan jullie in vredesnaam met dat meisje naartoe?’,
maar dat maakt niet uit, want ik ben trots op dat diploma!

Een gek idee
Begin juni ben ik waarschijnlijk afgestudeerd. Ik vind het een héél gek idee. Ik ga al járen naar school en dan is het opeens… klaar. Huh? Dat kan toch niet? Wat moet ik dan? Nou ja, ik weet heus wel wat ik dan ga doen, maar het idéé dat je nooit meer naar school hoeft, nooit meer huiswerk hoeft te maken en nooit meer een tentamen hoeft te leren. Heerlijk, maar gek. Ik kan het me nog helemaal niet voorstellen, eigenlijk!

De ballen uit mijn broek
Als kind ging ik altijd met heel veel plezier naar school. Ik vond het heerlijk om te leren en met mijn vrienden en vriendinnetjes te spelen. Ook het VWO vond ik geweldig. Op het gymnasium zat ik helemaal op mijn plek en toen ik – na 4 jaar – toch maar terug ging naar het atheneum kwam ik weer in een geweldig leuke klas. Ja, ik moest er hard voor werken om mijn VWO-diploma te halen (de ballen uit mijn broek), maar mán, wat ben ik trots op dat diploma.

Geluk bij een ongeluk
Na het VWO besloot ik naar de Academische pabo te gaan en toen ik na een halfjaar naar de ‘gewone’ pabo ging, voelde dat (en zo voelt het nog steeds een beetje) als falen. Maar daar gaan we het een andere keer over hebben. Op de pabo hoef ik láng niet zo hard te werken als op het VWO en dat maakt het mogelijk om er ook een bedrijf en blog naast te hebben. Helemaal prima, want dat had ik écht niet willen missen. Een geluk bij een ongeluk dus.

Ik wil aan de slag!
Ik dwaal weer helemaal af. Wat ik wilde zeggen, is dat ik niet wil stoppen met leren. Nee, ik wil niet doorstuderen, want om heel eerlijk te zijn, ben ik er inmiddels wel een beetje klaar mee. Ik wil aan de slag! Maar toch wil ik niet stoppen met leren. Ten eerste omdat ik denk dat als je nu helemaal stopt, je het een beetje afleert om te ‘leren’, of iets dergelijks. Ten tweede omdat ik het leuk vind om te leren. En ten derde (de belangrijkste reden) omdat ik nog zoveel leuke dingen weet die ik wil leren!

Dit wil ik bijvoorbeeld nog héél graag leren, door middel van een cursus of een korte opleiding, of iets dergelijks:

 • Zweeds/Deens leren spreken.
  Ja, dat zijn twee verschillende talen, maar ik ben er nog niet uit over welke ik mooier vind.
 • Fotografie.
  Filmen is mijn passie, maar fotografie vind ik ook erg leuk. Ik zou graag meer willen leren over (het gebruik van) onze spiegelreflex en mooiere foto’s willen leren maken voor mijn blog.
 • Presenteren.
  Ik ben zo iemand die het vroeger al geweldig vond om spreekbeurten te geven en die het absoluut niét eng vind om voor 10, 100 of 10000 man te spreken. Het doet me niks. Ik vind het zelfs verschrikkelijk léuk! Ik zou dolgraag een cursus willen volgen om mijn presentaties nog meer te verbeteren. En dan het liefste ‘presenteren voor de camera’ natuurlijk, want dat is mijn baan.
 • Voeding.
  Gezonde voeding trekt me toch ook nog wel heel erg. Wat doet bepaald eten met je? En hoe kun je dat optimaliseren? Ook qua allergiën, en zo. Super interessant! Maar dan wel in combinatie met een bakje paprikachips, want hé, ik blijf wel gewoon Marieke, hè?

En ja, nu nog kiezen, hè? Als ik NU zou moeten kiezen, zou ik toch voor presenteren gaan. Omdat dat nu eenmaal mijn baan en passie is. Als iemand nog tips heeft voor een cursus of opleiding?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

28 thoughts on “BUCKET LIST | Na school… wil ik niet stoppen met leren!

 1. Ik heb na mijn studie ook nog even een cursus gedaan, maar daar daarna toch weer mee gestopt omdat het toch niet helemaal was wat ik zocht. Maar ik ken dat. Ik stop ook niet met leren. Ik lees meer dan ooit, en wil niets liever dan in Parijs een paar maanden Frans bijspijkeren. Leren = Leuk.

 2. hahaha.. wow ik ging die foto’s terugkijken, wat was iedereen jong! Mijn foto is zo lelijk van die uitreiking.. Maar ik ben ook zeker trots op dat diploma! De tijd gaat snel, in sept begin aan me master!

 3. Leuke dingen heb je nog om te leren! Ik wil ook het liefst iedere dag iets nieuws leren, al is het maar iets kleins. Presenteren vind ik ook ontzettend leuk om te doen. Maar tegelijk ook ontzettend eng. Dat kan dus ook nog 😛

 4. Lastig en herkenbaar. Ik vond het heel gek om afgestudeerd te zijn. Maar het went en er kont vanzelf iets op je pad wat te gek is om te leren.

 5. Goed dat je wil blijven leren. Ik wil dat ook, maar ik heb het nog iets te druk haha. Ik werk 40 uur per week, en daarnaast nog een cursus doen is wel erg heftig. Misschien in de toekomst!

 6. Echt heel herkenbaar! Ondertussen sl even afgestudeerd, maar vind het zo leuk om te leren! Opleiding tot natuurvoedingscoach en detoxcoach aan het doen. Tja en ik wil nog zo veel

 7. Ik ben voorlopig nog niet klaar met mijn master, en daarna ga ik waarschijnlijk nog een traject van (als het lukt) 2 jaar of 1 jaar (als mijn plan niet lukt). En daarnaast ben ik al aan het plannen wanneer ik meer diploma’s voor mijn bijbaan ga halen, en assistent-drogist/ drogisterij diploma wil ik ook nog! Kom alleen een beeeeetje tijd tekort zo.

 8. En wees maar trots ook, Marieke! Op je studie, op je blog, maar ook dat je zo geniet van het dromen, denken en doen over en voor je toekomst! Supermooi om iedere dag weer je enthousiasme te lezen!

 9. Leuke dingen heb je nog op je lijstje staan.
  Maar sowieso als je in het onderwijs werkt ben je nooit uitgeleerd, altijd ruimte voor bijscholing! Zeker met de wet op passend onderwijs in het vooruitzicht. 😉

 10. Heel herkenbaar, ik vind je lijstje trouwens nog best netjes! Ik kan niet kiezen tussen alles wat ik nog ooit wil leren, gelukkig heb ik nog ongeveer drie kwart leven over!

 11. Toevallig, ik wil ook nog Zweeds of Deens leren! Zal wel door al die fantastische series komen 🙂 ik denk zelf dat ik Deens mooier vind. Zweeds is misschien net een beetje te zangerig naar mijn smaak.

  1. Daar kan ik wel inkomen, ja! Als ik nú moet kiezen, zeg ik ook Deens! Maar Zweden vind ik wel een mooier land, denk ik 😉

 12. Leren is inderdaad een ritme waar je nu eenmaal makkelijk in blijft zitten, als je snel aan een nieuwe opleiding begint…zelf ging ik op mijn 30 ste nog een dagopleiding volgen omdat ik toen pas echt wist wat ik wilde worden als ik “groot”was….met gevolg dat ik voornamelijk door mijn motivatie op mijn slofjes de opleiding af hebt gemaakt!…beide opties hebben dus wel iets!

  Groetjes Petra

 13. Ik herken je gevoel helemaal! Ik wil ook niet stoppen met leren! Daarom ga ik denk ik nog maar even twee jaartjes door hehe (volgend jaar begint m’n master).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.