BUCKET LIST #32 | Paragliden in het buitenland

paragliden

Nadat ik in juni 2014 ging paragliden in Nederland wist ik één ding heel zeker: ik wil nog een keer paragliden, maar dan met beter uitzicht. En het liefst ook een beetje langer dan die vijf minuten. Toen we afgelopen zomer naar Roemenië gingen, spraken Geert af dat we zouden proberen om dat te gaan regelen. Dit keer wilde hij wel mee! Op de camping googelden we naar de mogelijkheden en al snel kwam ik bij Paramania uit. Ik belde voor een afspraak en binnen vijf minuten was alles geregeld! Het enige wat nog mis kon gaan, was het weer, maar gelukkig scheen het zonnetje heerlijk en was de wind goed.

paragliden

paragliden

Wát een uitzicht, hè?

Maandagochtend om half 10 waren we op de locatie en trokken we allebei een lange joggingbroek en een vestje aan. Samen met een andere Nederlandse jongen en de instructeurs stapten we in een ietwat gammel kabelbaantje op weg naar het vertrekpunt op de berg. Daar ging het allemaal best snel! We kregen een rugzak om waar je zitje aan vast zit, je werd aan je begeleider vast geklikt en het enige wat wij moesten doen was rennen tot de instructeur ‘stop’ zei. Nou, reken maar dat ik rende! Ik kon niet wachten en vond het helemaal niet eng!

paragliden

paragliden

Ik mocht even zelf vliegen!

Binnen mum van tijd zweefden we in de lucht. GE-WEL-DIG! Ik keek m’n ogen uit en kletste volop met mijn instructeur over hoe leuk ik het vond. Hij vond het na al die jaren ook nog steeds heel leuk, zei hij. Na een kwartiertje vroeg hij of ik klaar was voor wat stunts. Dat hoef je mij geen twee keer te vragen: JA! We gingen keihard naar beneden, vlogen horizontaal en gingen zo snel dat ik de GoPro niet eens meer recht kon houden. Super vet!

Dat was wel het moment waarop er één ding mis ging… Geert zei heel opgewekt tegen zijn instructeur: ‘Hé, zij zijn aan het stunten’. Deze puur concluderende opmerking vatte de instructeur op als: ‘Dat zou ik ook best willen!’ Geert is nog een halfuur na de landing misselijk geweest, want hij kan daar totaal niet tegen. Gelukkig vond hij het – afgezien van het gestunt – ook geweldig en zou hij het zo weer doen.

paragliden

paragliden

paragliden

Stunten!

Kortom: een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeele erge aanrader! Je moet het écht een keer gedaan hebben! Het is zo gaaf! En als je eens in de buurt bent… in Roemenië kost het echt geen fluit. Voor ongeveer €55 per persoon vlogen we 20 minuten en kregen we een boel foto’s en de hele vlucht op film!

Oh mèèèn, ik wil weer!

Wil je bewegende beelden zien van mijn vlucht? We hebben ze verwerkt in onze reisfilm!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

14 thoughts on “BUCKET LIST #32 | Paragliden in het buitenland

  1. Zo gaaf en inderdaad een prachtig uitzicht! Ik heb het laatst ook gedaan in een van de grootste canyons ter wereld in Colombia. 🙂 Al werd ik na 25 minuten en wat gestunt wel misselijk, dus mijn ontbijt heb ik daar netjes naast de landingsplek achtergelaten. :p Was ook zo’n 40-50 euro voor 25 minuten. Als je dus ooit in outdoorparadijs San Gil in Colombia komt: zeker doen! 🙂

  2. Supercool, en ook echt heel tof dat je er dan de foto’s en een filmpje bij krijgt! Goeie deal, en het uitzicht is daar ook nog eens te gek 🙂

  3. Dat is zeker niet duur inderdaad! Zo gaaf! 😀
    Ik heb een keer een cursus van een week gedaan in Frankrijk (Vogezen), als excursieweek met school. Dan mag je na een dag ‘droog oefenen’ (dus beneden in een weiland en boven op de berg een paar keer het beginstukje oefenen) al gelijk solo vliegen, met alleen contact via een walkietalkie. Dat is misschien nog wel gaver dan met een instructeur samen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.