BUCKET LIST | Soms gaat je agenda er met je vandoor

Cat

Fijn, hoor, zo’n Bucket List, maar ik heb daar dus gewoon heeeeelemaal geen tijd voor. Dat krijg ik vaak te horen. Heel vaak zelfs. Aangevuld met ‘geen geld’ of ‘dat kan ik toch niet’. Ik kan dan duizend keer zeggen: ‘Gewoon DOEN’ maar ik kan ook niet in iemands agenda en portemonnee kijken. Dat we allemaal maar 24 uur in een dag hebben en het dus vooral een kwestie is van het effectief indelen van je tijd en prioriteiten stellen (maar daarover een andere keer meer) is tot daaraan toe. Dat ik ook maar een student ben die hard moet werken voor haar geld en absoluut geen enorme spaarrekening heeft, is ook een feit. Maar er zijn inderdaad momenten waarop je even aan je agenda moet denken en andere prioriteiten moet stellen dan je eigenlijk zou willen.

Nu is zo’n tijd voor mij. Ik wil reizen, aan mijn boek werken, filmen en groeien met mijn blog. Maar ik ben vooral aan het afstuderen (oké, én aan het filmen en bloggen!). Kort samengevat houdt het in dat ik over anderhalve week mijn onderzoeksvoorstel in moet leveren. En over een halve week is het herfstvakantie en is bijna niemand meer bereikbaar. Klein detail: ik kom er maar niet uit om het voor alle partijen passend te maken. Schiet niet op, maar ik wil zo graag alles op tijd klaar hebben! O, en ik moét alles op tijd klaar hebben. Zeker als ik in april/mei klaar wil zijn.

School

In mijn hoofd gaat het dus tekeer. Want ik mag dan wel redelijk goed zijn in het efficient indelen van mijn tijd, eens houdt het bij mij ook op. Ik wil wel gillen dat ik heel graag duidelijkheid wil, maar wat schiet je ermee op, hè? Het enige wat ik kan doen, is weer een afspraak maken en overleggen. En hopen dat we er voor het einde van de week uit komen. Want ik moet nog twee andere verslagen, één projectidee én een tentamen maken voordat ik aan mijn stage mag beginnen.

Even voor de goede orde: ik loop dus eigenlijk hartstikke goed op schema. Maar soms gaan mijn gedachten er met mij vandoor. Want ik wil zoveel! Maar het kan gewoon niet altijd. Zoals nu bijvoorbeeld. Ik moet prioriteiten stellen en in dit geval is dat het afstuderen. Hoeveel geregel er ook bij komt kijken. (Want het stage lopen en onderzoeken zelf is wél hartstikke leuk.) En dus blog ik soms maar één artikel per dag en ben ik er ook nog eens niet altijd tevreden over. Reizen gaat ‘m voorlopig natuurlijk helemaal niet worden, maar dromen kan altijd. Dat is nou het fijne van dromen. Je hoeft er niet mee te stoppen, ondanks dat je het éven druk hebt. Want het is prima als je prioriteiten stelt, maar je moet niet vergeten: als mijn onderzoek dadelijk loopt, ga ik mijn dromen weer najagen. Let maar op.

Foto’s: Pinterest

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

12 thoughts on “BUCKET LIST | Soms gaat je agenda er met je vandoor

  1. Herkenbaar gevoel. Ik lig overigens helemaal in een scheur om die plaatjes :)). Je wilt zo veel, en allemaal tegelijk, maar dat kan nu eenmaal niet. Helaas. Alles op zijn tijd, soms moet je maar denken: als het goed is heb je nog heel veel jaren om al die dromen waar te maken! Succes met afstuderen 🙂 .

  2. Pfoeh, herkenbaar. Zeker tijdens m’n afstuderen. Toen ik daarmee klaar was, gaf dat zo’n fijn en opgelucht gevoel! Je komt er wel, nog even flink doorbikkelen 🙂 En dan kun je de hele wereld aan en al je dromen najagen!

  3. Ik vind niet per se dat je een bucket list moet maken, want zonder die lijst zou ik die dingen ook wel willen doen. Maar nu heb je er echt een overzicht van en wordt het al werkelijker ook nog voordat je alle dingen af kunt strepen. Dus ja, ik denk wel dat je er dan bewuster mee bezig bent en er tijd voor maakt en prioriteiten stelt 🙂

    1. Gelukkig komt de wintertijd eraan dus eind oktober duurt je zaterdag een uur langer 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.