Bucket list Thailand, Cambodja & Laos

bucket list

De eerste twee rondes vaccinaties zijn binnen, we hebben door al dat malaria-gezeur even overwogen om toch naar Maleisië te gaan, maar nee, Laos & Cambodja lijken ons veel leuker. En dus stapten we vorige week naar onze huisarts toe voor informatie en dat hadden we veel eerder moeten doen, want dat is ook nog eens goedkoper dan vaccinaties via een Travel Clinic of GGD. Zucht. Maar goed, die laatste prik halen we mooi bij hem. En hij gaat ons helpen met de andere voorbereidingen.

Vorige week hebben we onze route ingeleverd. Natuurlijk weten we nog niet preciés of we het zo gaan doen, maar omdat hij moet weten waar we allemaal komen, hebben we toch maar vast een schema gemaakt. Niks voor ons, want we gaan liever op de bonnefooi, maar we gaan óók voor het eerst naar Azië (en dat is al spannend genoeg), dus we vonden het wel prima. Daarbij zijn de voorbereidingen ook zo leuk, dus hebben we vorige week urenlang gegoogled, gezocht en gepland. Inmiddels ligt de planning bij de huisarts en horen we vanzelf hoeveel malaria-pillen en andere ongein we in moeten slaan. Je moet er wat voor over hebben.

Maar… ik ben er inmiddels wel achter dat het zomaar eens zou kunnen dat ik heel veel bucket list punten af ga strepen tijdens onze reis door Thailand, Cambodja & Laos. Het gaat vast niet allemaal lukken, maar je weet maar nooit. Wat staat er op mijn bucket list wat ik in Thailand, Cambodja en Laos zou kunnen doen? Nou, dit!

 1. Slapen onder de sterren
 2. Apen in het wild zien
 3. Zwemmen met schildpadden
 4. Zwemmen in een infinity pool
 5. Ziplinen door de jungle
 6. Over een touwbrug lopen in het buitenland
 7. Dolfijnen in het wild zien
 8. Een olifant wassen
 9. Baby schildpadjes vrijlaten

Man o man, dat zou vet zijn! We gaan in ieder geval voor het wassen van de olifanten! Natuurlijk in een verantwoord park, waar niet op de olifanten gereden wordt (want dat is echt heel slecht voor ze). Ik denk dat we ook wel wat apen in het wild gaan zien (dat zal toch wel?) en we gaan ook vast wel lopen over zo’n vette touwbrug, door de jungle, of zo. De rest zien we daar allemaal wel, maar oooooh ik heb er zoooo’n zin in! Voorlopig moet ik me nog maar even vermaken met de voorbereidingen. Zo moeten er ook nog backpacks komen. O god…

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

12 thoughts on “Bucket list Thailand, Cambodja & Laos

 1. Leuk!!
  Ik zit nu in Zuid-Afrika en heb al wel apen in het wild gezien. Ze zitten hier gewoon langs en OP de (snel)weg, heel raar om te zien. Dolfijnen heb ik hier ook al gezien en ook van veraf al een walvis. Hopelijk volgende week van dichterbij!

 2. En ik, zei de bezorgde moeder, wilde dat jullie al weer terug waren? Maar ja, da hoort bij ’t loslaten hè… Jullie zijn wel goed bezig met alle voorbereidingen in ieder geval ??

 3. super mooie reis, vooral op de bonnefooi, want drie landen is best veel voor die tijd en als je iets luk vind is het fijn als je te tijd hebt op een plek! Ik ben benieuwd naar jullie reis. Voor backpack ben ik zelf naar een winkel gegaan en heb me laten adviseren, ik heb uiteindelijk 50 liter van active leisure (nederlands merk) gekocht. Qua inhoud sowieso goed. (paste voor dik twee weken kleding in en veel meer, heb je toch niet nodig, maar wij backpackte twee weken in Italië, dus heb niks gewassen). IN de zomer gaan we zes weken naar Maleisië! Ik ben heel erg benieuwd naar Azië en ook naar jullie ervaringen!

 4. Wat een fijne vooruitzichten zeg!! Je gaat zeker heel wat leuke dingen van je bucketlist afstrepen 😉 Tip voor dat ziplinen: doe de Gibbon experience in Laos. Die is echt zo veel vetter dan die in Chiang Mai (spreek uit ervaring) Veel plezier met de voorbereiding!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.