BYE BYE BUIKJE #5 | Hoe ging week vijf?

Sodeju

Het werd een week die beter ging dan de vorige, maar nog steeds niet als ‘optimaal’ omschreven kan worden. Drie jokers is teveel. Eén keer sporten is veel te weinig. Kortom: mwah. Maar waar ik dus helemaal knikkende knieën van krijg, is het feit dat we nu nog maar één week te gaan hebben. Sodeju. Wat kort!

Ken je dat, dat je van tevoren denkt dat je álle tijd hebt? Zo van: deze vakantie ga ik dit en dit en dit allemaal doen en dat ga ik mak-ke-lijk afkrijgen, want ik heb wel 6 weken vakantie. En… ho, eens, waar zijn die weken vakantie ineens gebleven? HELP!

Nou goed, dat gevoel heb ik nu dus ook. Hoewel ik ook wel weet dat ik na volgende week heus niet ineens helemaal klaar ben en al helemaal niet Doutzen-proof ben. Maar ik wil gewoon nog één week knallen! Wie doet er mee?

Eet- en sportdagboek

Ik eet zoveel mogelijk volgens de methode van Bodieboost, maar kan me niet helemaal aan die richtlijnen houden vanwege mijn vele voedselallergieën. Dat is ook de reden dat mijn eetdagboek er op sommige punten wat eentonig uitziet.

Zondag

Vandaag hebben we familiedag en dus is het eten een zooitje. Ik reken het maar als één grote joker. Ik ontbijt nog met soja, rozijntjes, chiazaad, zonnebloempitten en lijnzaad, maar de lunch slaan we over en we eten allerlei lekkere hapjes. ’s Avonds eet ik pasta en later nog twee appeltjes. Komt er in ieder geval nog wat gezonds binnen, haha.

Maandag

Ik ontbijt met soja yoghurt, 4 aardbeien, chiazaad, lijnzaad en zonnebloempitten. Tussendoor eet ik wat cherry tomaten. Ik lunch met een bruin broodje met kaas en een klein beetje mosterd en een krentenbol. Later eet ik nog hand pinda’s/rozijnen-mix. ’s Avonds eten we lasagne; dat was écht lekker en veel te lang geleden. Na het sporten drink ik nog een smoothie van aardbeien, banaan en een scheutje sojamelk.

Dinsdag

Ik ontbijt met soja yoghurt, een banaan, chiazaad, lijnzaad, zonnebloempitten en wat rozijntjes. Als lunch neem ik een halve krentenbol, een wrap met kaas en een wrap met één geklutst eitje. Tussendoor neem ik weer een handje pinda’s/rozijnen-mix. We dineren met aardappeltjes, een stukje kip en salade van verschillende groentes. Daarna neem ik één stukje 70% cacao chocolade.

Woensdag

Ik ontbijt met het standaard ontbijt. Als lunch neem ik een kaasbroodje en een bruin broodje met kaas. Tussendoor snack ik wat rozijntjes en een smoothie. ’s Avonds komen vrienden eten en maken we Kip Tandoori met soja ‘crème fraîche’. Als toetje snack ik één stukje 70% cacao chocolade. Later neem ik joker 2: een mix van paprikachips en kruidnoten. Vanaf 22.00 uur ’s avonds mag ik niks meer eten omdat ik de ochtend erna nuchter moet zijn!

Donderdag

Ik word om 8.00 uur in het ziekenhuis voor de allergietest verwacht en voor die tijd mag ik alleen een beetje water. Tijdens de test moet ik twee glazen ‘lactose’ drinken. Het smaakt een beetje naar sinas en het is héél vies. Ik weet niet hoe snel ik die glazen achterover moet gooien! Om half elf zijn we klaar en snack ik meteen een banaan; honger! Thuis neem ik nog een bakje soja yoghurt met rozijntjes, zonnebloempitten, chiazaad en lijnzaad. Als lunch eet ik twee boterhammen met kipfilet en tomaat. Tussendoor snack ik joker 3: kruidnootjes… Oeps. ’s Avonds gaan we eten bij een vriendinnetje; Bobotie met rijst.

Vrijdag

Ik ontbijt met mijn standaard ontbijtje. Tussendoor snack ik wat snacktomaatjes. Ik lunch met een boterham kaas en een boterham met kipfilet. Tussendoor neem ik wat dadels en pinda’s. ’s Avonds gaan we uiteten bij een Thais restaurant, waar we allerlei verschillende hapjes krijgen.

Zaterdag

Ik ontbijt in het hotel waar we bleven slapen (later meer!) met één volkoren boterham met kipfilet en sla, een klein croissantje met jam, een mini koffiebroodje, een mandarijn en een klein glaasje verse jus. Als lunch eet ik twee krentenbollen. Tussendoor snack ik wat rozijntjes en een smoothie van banaan, aardbeien en sojamelk. ’s Avonds eten we frietjes uit de Airfryer. Ik neem er een kroketje bij. Daarna snack ik wat extra pure chocolade.

Sodeju, nog maar één week te gaan…!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “BYE BYE BUIKJE #5 | Hoe ging week vijf?

  1. Ik vind dat je het heel goed hebt gedaan de afgelopen week! Volgende week wegen en meten, ik verwacht er ook niet heel veel van maar toch wel iets… en dan ga ik denk ik pas aan het eind van het jaar weer wegen. Bevalt me echt héél goed!

  2. Jeetje, één week is écht nog maar heel kort! 😮
    Ik vind je week trouwens nog best goed klinken, hoor. 🙂 Bij mij ging het gelukkig ook stukken beter dan de week ervóór!

  3. Afgelopen week was ik ziek en at ik zeer weinig. Dan zie je opeens wel resultaat, al gaat het te snel en op de verkeerde manier natuurlijk. Ik vind dat je best goed eet overigens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.