BYE BYE BUIKJE | Het eerste weegmoment

Afbeeldingen

Vanochtend had ik mijn eerste weegmoment sinds de start van BBB en ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: die viel me VIES tegen. Heel vies zelfs. Maar goed, ik zal bij het begin beginnen…

Eetdagboek

Maandag
Ontbijt: soja met banaan, lijnzaad en rozijnen
Tussendoor: 2 rijstwafels met pindakaas
Lunch: 2 tosti’s met kaas
Tussendoor: ontbijtkoek, 1 rijstwafel met pindakaas
Diner: aardappeltjes met salade en zelfgemaakte kipnuggets
Toetje: 2 diepvrieslolly’s (waterijs)
‘s Avonds: cashewnoten en pistachenoten.

Dinsdag
Ontbijt: soja met rozijnen, banaan en lijnzaad
Tussendoor: 2 rijstwafels met pindakaas
Lunch: 2 boterhammen met kaas en stukjes komkommer
Tussendoor: bakje komkommer/tomaat/paprika en later nog rozijnen
Diner: volkoren pasta met spinazie, stukjes kip, tomatensaus en een heel klein beetje kaas
Toetje: druiven
‘s Avonds: appel met kaneel en rozijn uit de oven

Woensdag
Ontbijt: soja met banaan, lijnzaad en rozijnen
Tussendoor: 2 rijstwafels met pindakaas
Lunch: 2 boterhammen met ei (soms kan ik wel een goed gebakken eitje hebben), sla en tomaat
Tussendoor: rozijnen en 1 diepvrieslolly (ijsje)
Diner: 1 gepofte aardappel en rundvlees met groenten in rode wijn.
‘s Avonds: meloen, druiven en cashewnoten

Donderdag
Ontbijt: soja-‘yoghurt’, banaan, rozijn en lijnzaad
Tussendoor: druiven en een diepvrieslolly (ijsje)
Lunch: 2 boterhammen met kaas en wat tomaatjes
Tussendoor: 2 rijstwafels met pindakaas en 1 diepvrieslolly (…)
Diner: pasta met spinazie, tomaat en kip
‘s Avonds: rozijnen, 1 diepvrieslolly en 1 bakje paprikachips (1e joker/snoepmoment)

Vrijdag
Ontbijt: soja-yoghurt, banaan, lijnzaad en rozijnen
Tussendoor: Stuk ontbijtkoek, 2 cupcakes met zalm (niet heel ongezond, want volgens mij waren ze van ei, maar ik reken ‘m voor de zekerheid toch maar als snoepmoment)
Lunch: 2 boterhammen met kaas
Tussendoor: 2 rijstwafels met pindakaas en 1 diepvrieslolly
Diner: Gebakken aardappeltjes met paprika en een runderworstje
‘s Avonds: stuk 70% pure chocolade, cashewnoten en rozijnen

Zaterdag
Ontbijt: Soja-yoghurt, banaan, lijnzaad en rozijnen en een glas verse sinaasappelsap
Tussendoor: 2 rijstwafels met pindakaas
Lunch: 1 afbakbroodje met kalkoenfilet en 1 afbakbroodje met kaas
Tussendoor: 1 diepvrieslolly (waterijsje) en 1 stuk chocolade (puur, 70% cacao)
Diner: spätzle met paprika en gehakt (zonder sausje maar met veel (verse) kruiden, dus het was héérlijk! Spätzle is echt mijn lievelingseten)
‘s Avonds: chips (snoepmoment/joker 3; we vierden Geerts verjaardag met vrienden)

Zondag
Ontbijt: soja-yoghurt, banaan, rozijn, lijnzaad
Tussendoor: stuk ontbijtkoek, diepvrieslolly
Lunch: 2 tosti’s met kaas en een beetje curry
Tussendoor: 2 rijstwafels met pindakaas
Diner: frietjes 2 rundvleeskroketten en paprika
‘s Avonds: rozijnen

Sportdagboek

Maandag: 15 km wielrennen (het trainingsschema was er toen nog niet)
Dinsdag: rustdag
Woensdag: Full Body Beginner Workout van het trainingsschema
Donderdag: 25 km wielrennen
Vrijdag: rustdag
Zaterdag: rustdag
Zondag: 22 km wielrennen en Home Workout kracht & conditie van het trainingsschema

Weegmoment

En dan nu… Hetgeen waar het allemaal om draait: het weegmoment. Vol spanning stond ik op het Wii Balance Board waar ik me altijd op weeg. En toen… gaf hij + 1,8 aan. Eh… WAT?!

Oké, ik voelde me inderdaad opgeblazen, maar waar komen die kilo’s ineens vandaan? Ja, mijn week had nog gezonder gekund, maar ik heb sowieso veel beter gegeten dan de weken hiervoor én veel gesport. En de tijd van de maand was juist net voorbij, dus dat kan het ook niet zijn. Je snapt: ik vind dit niet leuk. En ik heb er ook niet echt een verklaring voor, behalve dan bad timing, nog gezonder eten en vocht. Of iets dergelijks.

Edit: in de reacties noemden jullie ook ‘omvang’ als meetpunt. Die ben ik er helemaal vergeten bij te zetten! Mijn omvang (81 cm) is gelukkig gelijk gebleven!

En nu?

Ik ga onverstoorbaar verder met gezond eten en sporten. Het dagmenu is opgesteld door mijn diëtiste (met uitzondering van de dingen waar ik allergisch voor ben, maar die ik er voor jullie bij heb gezet), dus daar kan het niet aan liggen. Eigenlijk weet ik niet goed wat er ‘mis’ is gegaan. Ik ga gewoon door en proberen nog gezonder te gaan eten. Ik moet en zal mijn voornemen halen! En dus liggen de koelkast en fruitmand alweer vol met gezonde producten.

Hoe zit het bij jullie?

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

25 thoughts on “BYE BYE BUIKJE | Het eerste weegmoment

 1. Ik denk dat er in het eetschema nog wel winst te behalen valt. Ik vind het wel heel erg veel wat je op 1 dag moet eten. Daarnaast lijkt me dat gebakken aardappels, patat, rundvleeskroketten. chips en tosti’s met saus ook niet heel erg bevorderlijk zijn voor de lijn

  1. Je hebt een punt, maar ik eet ook nog (voor zover mogelijk met allergieën) volgens Bodieboost en daar passen deze producten ook tussen, vandaar. Maar je hebt zeker een punt!

  2. Misschien is het ook een idee om wat minder rozijnen te eten? Daar zitten namelijk heel veel suikers in en zijn niet altijd even “gezond” voor af te vallen haha 😀

 2. Misschien zijn het de waterijsjes, waar suikers inzitten? Gewoon doorgaan en dan zie je vast vanzelf resultaat!

 3. Dat werkt niet motiverend he. Maar het kan volgens mij best goed zo zijn dat je ook wat aankomt, zeker als je tegelijkertijd veel bent gaan sporten. Dan bouw je spieren op en die wegen ook weer zwaar. Just a heads up. Op een gegeven moment gaan die ook weer vet verbranden en neemt je gewicht weer af. Is het geen idee om je omvang te meten ipv je gewicht? Daar zie je het resultaat vaak beter aan af.

  1. Oeps, die ben ik er helemaal vergeten bij te zetten! Goeie, doe ik meteen even! Omvang is gelukkig gelijk gebleven 🙂 En inderdaad: we blijven positief!

 4. hoi marieke ondanks alles ben ik van dag 63.8 dat betekent dat ik maar liefste o,9 ons ben afgevallen en dat klinkt niet veel maar ik ben er trots op !!!

  1. Goeie, dat heb ik nog helemaal niet verteld. Na 18 dagen kreeg ik zoveel last van mijn knie dat ik moest stoppen van de fysio… En eigenlijk heb ik nog stééds last van mijn knie. Goed mee oppassen dus en niks forceren bij 30shred!

 5. Hoi Marieke,

  Je bent goed bezig! Ik ben afgevallen met BB en zou je toch willen adviseren om meer op de families te letten (en op je allergieën natuurlijk). Ook al lijken jou tussendoortjes allemaal ‘gezond’, als ik je dagboek zo bekijk dan eet je toch echt wel meer dan de 2 stuks per familie (zeker de koolhydraten). Ik zou tussendoortjes beperken tot fruit en noten (ipv ontbijtkoek/rijstwafels). Ook krijg jij genoeg binnen op een dag om niet na het diner ‘s avonds nog te eten. Probeer je te houden aan 3 goede maaltijden en 2 eenvoudige tussendoortjes. Zo raakt je lichaam gewend aan het ritme en zal het op een gegeven moment gaan afvallen.
  Heel veel succes!

 6. He jammer is dat he!:) Gewoon doorzetten!! Ik heb vrijdag weer mijn weegmoment maar deze week loopt helaas niet heel erg lekker. Ben ool bang voor het resultaat!

 7. Vervelend is dat als je denkt dat je goed bezig bent en het resultaat nog niet duidelijk zichtbaar is.
  Je bent echt al op de goede weg.
  Het valt me op dat je veel dingen met onnatuurlijke suiker eet, zoals de ijslolly’s en ontbijtkoek, ik zou dat proberen te beperken, of eigenlijk helemaal niet meer nemen.
  Er staat niks over je vochtinname bij. Wat drink je? Kies voor water, water met bubbels en kruidenthee zonder suiker
  Wat voor brood eet je? Is het witbrood of kies je voor volkorenbrood. Witbrood is ook iets wat je zoveel mogelijk moet laten staan. Kies voor volkoren of speltbrood.
  Ik ben geen voedingsdeskundige, maar dit is mijn eigen ervaring en kennis. Hopelijk kun je hier iets mee!
  Liefs,
  Suzanne

  1. Ik eet aan de hand van het schema van de diëtist. Zij noemde wel ontbijtkoek, maar de ijsjes horen daar niet bij. Daar ga ik sowieso maar mee stoppen 😉

   Ik drink overigens alleen water en thee.

   Ik eet eigenlijk alleen bruin brood (liefst zo donker mogelijk), maar ben allergisch voor melk en bak ook zelf brood. Tot nu toe alleen nog maar gewone bloem gevonden, maar ga ook even op zoek naar volkoren meel (zonder lactose) om brood mee te bakken.

   Bedankt voor je tips!

 8. Je bent echt al super goed bezig zeg. Wat goed dat je zelf je eigen brood bakt 🙂 Ook nog eens een stuk lekkerder denk ik.

  Al moet een ijsje op zijn tijd wel kunnen natuurlijk 😉
  Heel veel succes! Ga je blog volgen.

  Liefs,
  Suzanne

  1. Zeker lekkerder! Komt deze week een blog over online 🙂 Enne: je hebt gelijk, hoor. Je moet wel af en toe kunnen snoepen, anders houd je het niet voor eeuwig vol (ik niet tenminste) en dat is wel de bedoeling natuurlijk!

   Leuk dat je me gaat volgen 🙂

 9. Je hebt je flink ingespannen! Ga zo door!

  Ik ben benieuwd wat voor kaas je eet op je brood? Ik zie het bijna elke lunch voorbij komen. Misschien kun je beter afwisselen met mager beleg. Zelf eet ik Milner 30+ maar ook dat eet ik niet te vaak omdat kaas gewoon calorierijk beleg is.

  Keep up the good work!

 10. Laat je niet uit het veld slaan Marieke! Ik zie in mijn praktijk heel vaak dat mensen iets aankomen in het begin, als ze meer gaan sporten. Wat ik bij sommige mensen wel merk, is dat het helpt om af en toe geen tussendoortje te nemen. Dan heeft je lichaam even ‘honger’ en wordt het gestimuleerd over te gaan op vetverbranding. Ik zou het wel altijd even overleggen met jouw eigen diëtiste, want misschien heeft zij met een reden deze adviezen gegeven. Ik wil haar advies niet in de weg zitten! Ik ben het eens met de tip over suikers van Suzanne. Af en toe onnatuurlijk suiker is geen enkel probleem, maar ik zou proberen het niet iedere dag te doen, in verband met de aanmaak van insuline in het lichaam.

  Ik hoop dat je er wat mee kunt. Keep up the good work partner ;-).

  1. Lief, Marloes! Ik moet van de diëtist vooral lactose-vrij (en vrij van alle andere producten die ik niet mag) en vezelrijk eten, vandaar die tussendoortjes als rijstwafels, volkoren crackers e.d. Met de ijsjes ben ik inmiddels gestopt en ik heb geprobeerd jullie adviezen op te volgen 🙂 Ik heb stiekem al een tussenweging gedaan en op 0,1 kg was ik alle ‘erbij-kilo’s’ van vorige week weer kwijt, gelukkig. Maandag weer voor het ‘echie’ wegen!

 11. Wat goed dat je zo gezondbezig bent.
  Ik heb een vraag voor de mensen hier, ik probeer heel vaak om dieten te gaan doen zonder koolhydraten maar merk dat dat dan toch niet lukt. Ik heb best vaak eetbuien.
  Brood vd supermarkt daar kan ik niet goed tegen omdat ik daarvan last van m’n ogen krijg (tarwe/veel fytinezuur).
  Heeft er iemand tips voor een goed dagmenu?

  1. Ik ga binnenkort een artikel schrijven over waarom je koolhydraten niet zou moeten vermijden 😉 Maar ontbijten met yoghurt/soja/havermout en lunch met salade/banaan ei pannenkoekjes (zoek in zoekfunctie voor recept), slawraps? 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.