BYE BYE BUIKJE | Het allerlaatste weegmoment | Heb ik het gehaald?

2013

Waar straal ik meer?

Ommekeer
Dit is het dan: het allerlaatste weegmoment voor het nieuwe jaar. Stiekem heb ik me gisteren al gewogen, omdat ik vandaag niet thuis ben en dus geen tijd heb om een blogpost te schrijven. De afgelopen twee weken vertelde ik je dat er een soort ommekeer had plaatsgevonden. Ik besefte me dat geluk niet zit in een lager gewicht en had ineens schijt aan de weegschaal.

Genieten
Ik werd een stuk relaxter en besloot het getalletje naast me neer te leggen. Rondom de feestdagen at ik niet heel gezond en toch bleef ik hetzelfde wegen. Ook afgelopen week gaat niet de boeken in als healthy, maar o, wat heb ik genoten. Het was gezellig, ik had geen stress en heb heerlijk ontspannen. Precies zoals vakantie en feestdagen horen te zijn.

Je kan me wat
Gisteren ging ik heel ontspannen op de weegschaal staan. Zo van: je kan me wat. Natuurlijk, als het ding +5 had weergegeven, was ik niet zo blij geweest. Aan de andere kant: waarom niet? Ik voel me toch goed? Ga ik dan echt in zak en as zitten, omdat dat getal 5 hoger is geworden? Terwijl er helemaal niks aan de hand was geweest als ik er niét op was gaan staan?

-0,1 kg
Maar goed, dat gaf hij niet aan. Weet je wat hij wel aangaf? -0,1 kg. Niks natuurlijk, want het gaat waarschijnlijk om vocht, maar ik was blij. Een beetje blij omdat ik ‘gewoon hetzelfde was gebleven’, maar nog blijer om mijn nieuwe instelling. Dat getal heeft (bijna) geen invloed meer op hoe ik me voel. Ik voel me geweldig! Ik woon samen met de liefde van mijn leven, mijn familie is geweldig, ik heb een mooi huis, met mijn studie gaat het heel goed, ik heb veel mogen reizen in 2013… Het zou absoluut niet terecht zijn als ik zou klagen.

Hij vindt me mooi
En over de liefde van mijn leven gesproken… die vertelt me dus zo ongeveer elke dag hoe mooi ik ben. En nog steeds weet ik niet hoe ik daar op moet reageren. Ik wimpel het af, praat erover heen, ontken het of begin over hemzelf. Maar wie ben ik nou helemaal om mezelf de grond in te stampen? Het gaat toch om óns? Hij is blij met mij en ik ben blij met hem. Wij zijn blij met elkaar, met wat we doen en hoe ons leven gaat. Dat is wat telt.

Ik heb mijn streefgewicht gehaald!
Theoretisch gezien heb ik mijn streefgewicht niet gehaald, maar praktisch gezien wel. Want nee, dat getalletje staat niet op 62, maar op 65,8. Maar ik ben blij met mijn lichaam dat (ondanks heel wat technische gebreken) goed voor mij is, mij brengt waar ik wil zijn. Ik zou mijn lichaam niet af moeten katten, maar het moeten omarmen. Het heeft heel wat te verduren gehad met mij, maar ik beloof het dat ik het lief ga hebben. De start is gemaakt en in 2014 kunnen alle diëten me gestolen worden.

F*ck de weegschaal en hou van je lichaam. Het verdient het.

Verwacht hierover meer in 2014. Wie doet er met me mee?

BBB & Goodiebag
Heb jij meegedaan met BBB? Ik ben héél benieuwd hoe je het vond, of je je streefgewicht gehaald hebt, enzovoorts. Stuur me een mail via bbb@mariekevanwoesik.nl want je hebt nog een geweldige goodiebag van me tegoed. Ja, óók als je je doel niet gehaald hebt. Zie het als een cadeautje voor jezelf. Je hebt het verdiend.

Wat die foto van de weegschaal betreft? Je mág ‘m meesturen, maar het hoeft niet.

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

24 thoughts on “BYE BYE BUIKJE | Het allerlaatste weegmoment | Heb ik het gehaald?

 1. Ik heb zoveel van jou geleerd Marieke. Je hebt helemaal gelijk? We moeten lekker in ons vel zitten en blij zikn met ons lichaam. Ik heb mijm streefgewicht niet gehaald, maar voel me goed. Ook ik woon samen met de liefde van mijn leven (heet ook geert hihi) en we hebben n huis gekocht en dus heel veel mooie plannen un de toekomst. Ik heb deze maand het plezier in hardlopen teruggevonden, dus ben daar helemaal happy mee!

  Dat cijfertje is niet het belangrijkst!

  1. Wauw, Joyce, wat fijn om te horen! Je maakt me aan het blozen! Enne: als ‘ie Geert heet, zit het vast helemaal goed =D Heel veel plezier met jullie nieuwe huis!

 2. Ik heb mijn streef bij lange na niet gehaald, viel precies zo’n 300 gram af. Nou nou jottem. Maar ik zat mentaal ook gewoon niet lekker in mijn vel en dan wil afvallen al bijna nooit lukken. Het was dan wel een heel ander resultaat dan ik bedorlde, mijn mentale gezondheid is gelukkig wel iets beter geworden en dat is ook iets.

 3. Wat een mooie blogs heb je afgelopen weken geschreven. Het is ook zo helemaal waar wat je zegt! Je begint deze blog met 2 foto’s.. Ik vind dat je meer straalt op de foto van december dit jaar. Die cijfertjes zeggen lang niet alles. Ik ga je zo nog even mailen. Ik heb mijn doel weten te behalen, maar ik weeg dan ook even net wat meer. Ik ga je verhaal zeker meenemen en ik hoop dat ik op een gegeven moment (over een paar kilo) er ook zo over kan denken!

  Hele fijne jaarwisseling toegewenst!!

 4. Je hebt echt een heel erg mooi figuur, dus je vriend heeft helemaal gelijk :).

  liefs,
  Femke

  p.s: Ik wens je alvast een gelukkig nieuw jaar!

 5. Wauw! Zó waar! Mn vader zegt altijd: “vergeet niet te genieten”, bij ongeveer alles wat ik ga doen (feestjes, maar ook als ik ga werken). Voor mn gevoel stralen jij en mn vader die instelling allebei uit. Heel mooi om te zien 🙂

 6. Hey Marieke!
  Ik vind het erg knap van je dat je steeds maar weer je gewicht online zette, zelfs als het tegenviel.. En dat je ondanks de cijfertjes op de weegschaal tevreden bent(: Topper, nu op naar 2014!
  Xx

 7. Gaaf Marieke! Ik heb m’n bbb-doel bij lange na niet gehaald en ben ook los van de weegschaal niet tevreden 🙁 dus geen goodiebag pour moi. Ik heb echt niet goed m’n best gedaan. Maaarrrr, geen dieet voor 2014. Gewoon doen wat ik leuk vind, dan komt de rest vanzelf!!
  HAPPY NEW YEAR!

 8. Haha, ja dat zou ook kunnen… Workout 1 voor 2014 zit er in ieder geval op, dus dit belooft een goed jaar te worden 😉
  Hopelijk wordt 2014 voor jou ook een topper. Je blog is voor velen (en voor mij) een inspiratie!

 9. Uiteindelijk gaat het natuurlijk allemaal om lekker in je vel zitten en is het getal op de weegschaal maar gewoon een getal. En ook al heb je je streefgewicht niet gehaald, je mag alsnog ontzettend trots op jezelf zijn want ik denk dat je veel mensen gemotiveerd hebt om af te vallen en/of gezonder te gaan leven.
  Zelf had ik als doel gesteld om vanaf 5 november binnen een half jaar ongeveer 6 kilo af te vallen, omdat ik op die datum een beugel kreeg en dat een mooie aanleiding vond om te beginnen met afvallen. Dankzij die beugel is er in twee maanden tijd al 5,5 kilo af dus eigenlijk heb ik mijn doel al bijna bereikt. Het volgende doel is om, ook als ik alles weer kan eten, op dit gewicht te blijven.
  Bedankt voor alle motivatie en inspiratie! X

 10. Hoi,

  ik ben zelf ook druk met afvallen en heb een eigen blog dieetenzo.com, over een positieve benadering en een healthy lifestyle. Ik geloof niet in crashdieten en leuk om te lezen hoe jij dit benadert!
  Ik blijf je volgen!

  ciao, Janneke

 11. Marieke, bedankt voor alle inspiratie die je gegeven hebt tijdens BBB. Ik heb helaas mijn streefgewicht ook niet gehaald, maar ik ben nu wel tot de realisatie gekomen dat ik me er niet zo druk om moet maken en gewoon moet genieten.

  Dankjewel daarvoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.