BYE BYE BUIKJE | Het veertiende weegmoment

IMG_9914

In deze houding verslond ik de chocoladepepernoten

Ik moet iets bekennen. Ik was dus bezig met het bijhouden van mijn eetdagboek, maar halverwege de week is er iets mis gegaan. Waarschijnlijk is het een medisch verschijnsel, ontstaan door te overschot aan kruidnoten. Ben er nog mee naar de dokter geweest, maar hij zei ook: ‘Niks aan te doen, mevrouwtje. Dan maar een week geen eetdagboek. Chocoladepepernoten voor de afwisseling zou voldoende moeten zijn. En voor de rest…? Uitzieken.’ Nou, dat heb ik dan ook maar gedaan.

Ik ben niet zo iemand die tegen doktersadviezen ingaat. Ik heb braaf mijn (bijna) dagelijkse kruidnootjes op. Maar een afwisselend eetpatroon is erg belangrijk en dus at ik ook heus wel een keertje paprikachips. En zelfs een verdwaalde tomaat hier en daar. De dokter is vast trots op me.

Wat de weegschaal ervan vond? Nou, daar was ik even bang voor. Mijn weegschaal staat er namelijk bekend om dat hij níet erg fan is van de adviezen van mijn dokter. Meningsverschilletje hier en daar. Loopt zelfs weleens uit tot een discussie. Het Catshuis is er dan niks bij. Echt, dan kun je je maar beter afzijdig houden. Dat heb ik deze week dan ook maar gedaan. Heb gewoon tegen ‘m gezegd: ‘Ja hoor eens, ik kan niet iederéén tevreden houden’. Nou, daar moest hij het dan maar mee doen. Voor deze ene keer gaf hij het voordeel van de twijfel: 0 kg erbij of eraf. Nou, dat vond ik dan wel weer geschikt van ‘m.

Kijk, vorige week, toen ik héél hard mijn best deed, had ik hetzelfde resultaat. Best wel een beetje bijzonder, niet? Ik denk dat ik achter het geheim ben, inmiddels. Ik moet me niet zo druk maken om dat nummertje. Als ik de hele week in de stress zit, denkt mijn lichaam: vásthouden die kruidnoten! Je weet nooit wanneer we weer een voorraad binnen krijgen. Kijk, en nu was ik een stuk relaxter. Zo van: we zien wel wat er gebeurt. Met dit resultaat. En deze week? Gaan we gewoon weer knallen. En die pure chocolade van vanavond rekenen we gewoon lekker niet mee.

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

12 thoughts on “BYE BYE BUIKJE | Het veertiende weegmoment

  1. Jeej ik zit onder mijn op gegeven doel.
    OK even eerlijk 0,1 er onder dus riskant maar toch ben ik blij met dit gevoel;).

    Ik heb er heel hard voor moeten werken. Heb ups en downs gehad. Maar kan nu zeggen dat ik ondanks de ups en downs 3,5 kilo kwijt ben in 9 weken. Had gehoopt dat het makkelijker zou gaan zodat ik bog wat meer af zou vallen maar ben stiekum toch ook al trots op me 3,5 kilo minder.:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *