BYE BYE BUIKJE | Het zestiende weegmoment | Schijt aan je gewicht, hulde aan je gezondheid en lichaam!

Wit - kopie - kopie - kopie-005

Vorige week vertelde ik jullie in mijn blog dat ik klaar was met het obsessief nadenken over eten. Mijn leven draaide even om getalletjes en dat kan natuurlijk niet goed zijn. Zoals ik toen al zei:

Denk je nou echt dat ik op mijn sterfbed zal denken: ik wilde dat ik dat getalletje 3 omlaag had gekregen? Ik denk het niet. Ik ga voor de gedachte: ik heb genoten van het leven. Ik heb gehouden van mensen die me lief zijn en andersom, ik heb gedaan wat ik leuk vond, ik heb geleerd, ben wijzer geworden en mijn dromen achterna gegaan. Ik ben gelukkig geweest.

Niet schuldig voelen
Ik besloot wel door te gaan met ‘Bye Bye Buikje’ maar vooral te doen wat voor mij goed voelde. Me NIET schuldig voelen over lekkere dingen die ik eet voor de feestdagen en genieten van de gezellige tijd. Ik vind gezondheid echter nog steeds heel belangrijk en ik vind het ook nog steeds heel leuk om erover na te denken en te schrijven.

Jullie zijn zo LIEF
Ik was een beetje bang voor al jullie reacties. Dat jullie zouden roepen dat ik juist wel heel hard door moest gaan en dat ik niet moest falen of iets dergelijks. Maar het tegenovergestelde gebeurde. Inmiddels zijn er maar liefst 48 reacties geplaatst (de helft is mijn antwoord op jullie reacties, maar toch) en ze zijn állemaal positief! Serieus: ik hoor en lees zó vaak dat bloggers negatieve reacties krijgen omdat het zo lekker makkelijk is om je anoniem online af te reageren, maar ik heb daar gewoon nog nooit echt mee te maken gehad. (Op Facebook heeft iemand eens iets stoms gezegd over een zomerfoto met mijn blote voeten in het zand, maar dat was vooral… bijzonder.) Weten jullie wel hoe LIEF jullie zijn?!

Schijt aan je gewicht, hulde aan je gezondheid en lichaam!
Velen van jullie vonden mijn blog herkenbaar en ik vond het super fijn om te zien dat ik sommige van jullie ook ‘geïnspireerd’ heb om hetzelfde te denken. Echt, álle vrouwen moeten denken: schijt aan mijn gewicht, hulde voor mijn gezondheid en lichaam! Misschien begin ik in het nieuwe jaar dáár wel een project voor! Wie doet er mee?!

Deze week
Hoe ging deze week? Ik heb alvast wat kestspecialiteiten voorgeproefd voor de high tea die ik met mijn verjaardag ga geven, maar ik kwam ook elke dag aan mijn 2 x fruit per dag (Tip: bij C1000 hebben ze nu kratten van 5 kg perssinaasappelen voor €3,50! Lekkerrrrr dat ze zijn!). En ik heb drop gegeten bij het leven (terwijl ik drop helemaal niet lekker vind), omdat ik grieperig ben en last heb van mijn keel (ja, het is weer vakantie, komt u maar!) Maar ook de weegschaal is trots op mijn nieuwe zelfbeeld en hij wees daarnet +0 aan. Hoppa. Kom maar op met die feestdagen! En dan ga ik nu weer aan de verse jus.

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

13 thoughts on “BYE BYE BUIKJE | Het zestiende weegmoment | Schijt aan je gewicht, hulde aan je gezondheid en lichaam!

  1. Hihi, dit doet me zooo goed om te lezen. Niet alleen een lieve reactie, ik ben ook gewoon trots op je. Op je openheid. En gewoon kiezen voor jezelf en niet voor je blog en je lezers – want ik snap dat die discipline en druk vergroot wordt doordat je het bijhoudt op je blog. Zo fijn dat internet niet alleen maar bitchen is, maar dat je ook gewoon weer mens mag zijn en niet perfect. Want hee, je lichaam is gewoon al perfect, het is precies voor jou zoals het moet zijn en zoals jij er voor zorgt. <3 Fijne kerst, lekker smullen!

    1. Oh en ik lees nu dat je steeds iets in je achterhoofd hebt wat ik ergens zei, nu ben ik benieuwd 😀

    2. Aaaaaahhhhhhh <3 Ik blijf het maar zeggen, maar: wat super LIEF, dank je wel! Je omschrijft het precies goed 🙂 Fijne Kerst, Debby!

  2. Nou groot gelijk lekker genieten, en je zeker niet schuldig voelen als je al dat lekkers met kerst aan het eten bent… Daarin tegen baal ik wel van mezelf en niet vanwege mijn gewicht want die gaat heeeeel langzaam omhoog en dat mag ook wel met een zwangerschap. Maar ik moet toch echt wat beter gaan opletten wat ik eet, heb hele dagen buikpijn omdat me darmen nu heel slecht werken door de zwangerschap… Maar wil ook nog even genieten van het lekkers met de feestdagen. Hoop dat ik het zo nog even volhoud en dat het straks beter gaat met de buikpijnen.

    1. Ik snap wat je bedoelt! Daar heb ik zelf met al mijn allergieën ook snel last van! Vervelend. Maar onthoud: het is voor het goede doel, een prachtige baby!

  3. Ja, goed zo! Hoe fijn is het om echt te kunnen genieten – ik weet zeker dat ook dat juist een heel positief effect heeft op je lichaam. Op je gezondheid. Ik hoop dat je een hele fijne kerst hebt!

  4. Ik doe met je volgende project zeker mee 😉 als ik zoiets denk moet ik niet gelijk doorslaan en echt alles gaan eten wat er voor mijn neus word gezet, maar ik snap je punt. Heel goed van je! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.