BYE BYE BUIKJE (#BBB): Het project!

IMG_2038

Vanmorgen schreef ik het al in mijn blog: mijn voornemen was om dit jaar mijn streefgewicht te bereiken en ineens bedacht ik me dat ik nog maar vier maanden heb om dat te bereiken. Dit ‘probleem’ heb ik al vaker gedacht en normaal gesproken dacht ik dan: dat komt wel of oké, dan maar niet, maar dit jaar ga ik het anders doen. Ik heb nog 4 maanden te gaan en ik heb besloten het groot aan te pakken. Ik maak er een groot project van en iedereen mag meedoen! Dus… geef toe: zat ‘afvallen’ ook tussen jouw goede voornemens? Join the club!

Wat gaan we doen?

Afvallen! Duh. Maar dan wel op een gezonde manier. Een Hollandse manier, zonder ingewikkelde recepten, dure ingrediënten en ander ongezond gedrag. O en zonder regels. Ik ga je niet vertellen wat je moet eten en wat je niet mag eten. Ik ga je wel tips geven, schrijven over voeding en sport en mijn eetdagboek met je delen.

Je stelt jezelf een doel dat je over vier maanden (met Oud en Nieuw) gehaald moet hebben. Let op: dit doel moet wel realistisch zijn. Dus niet ‘aan het einde van het jaar ben ik twintig kilo lichter’. Als je zoveel af wilt vallen: prima. Maar dat red je natuurlijk niet in vier maanden. Maar… denk nu niet: laat dan maar zitten. Je moet juist nu beginnen! Je maakt je doel alleen wat kleiner. Hoe fijn zou het zijn als je dit jaar een keer wél je doel haalt en afgevallen bent? Al is het ‘maar’ 5 kilogram.

Mijn doel

Eind vorig jaar/begin dit jaar ben ik al aardig wat kilo’s afgevallen, maar vervolgens heb ik me in de vakantie (oké en daarvoor al) ‘iets’ teveel laten gaan. (Lees: behoorlijk wat paprika-chips en extra pure chocolade weggetikt.) Het resultaat? Een paar kilo extra Marieke. Hartstikke leuk natuurlijk, maar ik had me zó voorgenomen dat ik dit jaar wél mijn streefgewicht zou halen. En nu wil ik (al is het maar voor één keer) eens voelen hoe dat voelt, je streefgewicht behalen.

Mijn doel: – 4,5 kg

En ja, ik weet dat niet alles draait om gewicht. En dat spieren zwaarder wegen dan vet. Dat centimeters werkelijk tellen. Maar ik heb dit jaar al eens 62,1 kg gewogen door ‘gewoon’ gezond te eten… dan moet die ene 0,1 kg eraf toch ook wel lukken?

IMG_2028

Wat kun je verwachten op mijn blog?

 • Elke dag zal ik een update schrijven op mijn Facebookpagina met een eetdagboekje, tips en ervaringen. Deel vooral ook jullie ervaringen voor support!
 • Elke week kun je een update verwachten op mijn blog!
 • Informatieve artikelen over gezondheid (voeding en sport)
 • Artikelen/interviews met experts
 • Gezonde recepten
 • Winacties

Hoe doe je mee?

 1. Stel een doel voor jezelf dat je over 4 maanden (met Oud en Nieuw) gehaald wilt hebben.
 2. Mail een foto van het getal op jouw weegschaal naar bbb@mariekevanwoesik.nl en vertel in de mail wat jouw streefgewicht is.
 3. Like mijn Facebookpagina als je mijn dagelijkse updates wilt volgen en jouw ervaringen wilt delen. (Ik twitter en instagram met #BBB! Jij ook?)
 4. Aan het einde van het jaar vraag ik je om weer een foto te mailen van het getal op jouw weegschaal en verwacht ik een blijde mail waarin staat dat je je doel gehaald hebt! En dan is het tijd voor…

(Misschien overbodig, maar ik doe natuurlijk niks met die foto’s. Het is alleen om te voorkomen dat mensen vals gaan spelen, dat zou oneerlijk zijn voor de mensen die wel hard werken.)

Een cadeautje!

Jaaaa, dat lees je goed! Ik ben de beroerdste niet en ga er alles aan doen om jullie te motiveren om mee te doen én natuurlijk je doel te behalen. Daarom heb ik voor iedereen die zijn doel behaald aan het einde van het jaar een presentje. Wat je allemaal krijgt, houd ik nog even geheim (daar ben ik nog druk mee bezig), maar ik kan je verklappen dat er in ieder geval een kortingscode in zit van een héle leuke kleding- en sieradenwebshop! Want jullie willen natuurlijk allemaal nieuwe kleren kopen als je afgevallen bent!

Doe jij met me mee?

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

42 thoughts on “BYE BYE BUIKJE (#BBB): Het project!

  1. Oke oke, je hebt me overtuigd (ging makkelijk he?)
   Ik mail wel morgenvroeg, haha dat scheelt weer. (A) Nu nog even nadenken over een goed doel.

 1. Ik doe mee! Yeah. Foto’s maken van de weegschaal vind ik niet zo’n pretje, maar we gaan ervoor. Morgenvroeg dan hé, ik wil het wel eerlijk doen 😉

  1. Begrijpelijk! Ik heb ook vanmorgen gewogen 😉 Oh, misschien overbodig, maar ik doe er verder niks mee. Het is alleen om te voorkomen dat mensen vals gaan spelen, dat zou niet eerlijk zijn.

  2. Haha, daar maak ik me ook niet druk om. Ik vind de weegschaal gewoon nooit zo lief 😉

 2. Ik had al gezegd dat ik mee zou doen, dus morgenochtend even een fotootje nemen van de “verschrikkelijke” weegschaal. Het cijfertje zal bepalen hoeveel ik af wil vallen in de laatste 4 maanden van dit jaar.

 3. wat een leuk plan dit, en wil wel mee doen… Alleen heb ik me gisteren net gewogen, maar hiervoor zal ik morgen ochtend toch ff een fotootje maken van het getalletje op de weegschaal en door mailen.

 4. Tja, ik baal enorm van het feit dat er de laatste maanden, ondanks lopen, tuinieren, opletten eigenlijk geen pondje af is. De hormonen ( overgang jeh ) doen ook mee, maar toch. Ik ga meedoen, de mannen moet ik ook overhalen. Morgen zal ik eraan denken een foto te maken.

 5. Wat een super leuk idee, en mooi uiteengezet zo! Ik ontdek je blog net, maar ik ga je volgen 🙂 Alhoewel ik niet zo heel streng meedoe met dit project, aangezien ik zelf niet per se af hoef te vallen. Vooral gezond eten en veel sporten vind ik fijn, dus ik blijf je posts wel op de voet volgen 🙂 (trouwens, wat een leuke foto’s in deze post)

 6. Weet je dat de i pad ook een ons of 8 weegt, ik heb hem dus strategisch op de wasmand gelegd toen ik mijn kiek maakte ( scheelt toch weer hè ).

 7. Tof! Voor mijn vakantie was ik 2 kilo lichter en die wil ik er erg graag weer af, met ‘t liefst nog wat meer. Ik ga een doel stellen en doe mee, leuk!

  1. Leuk dat ik nog mee kn doen!!
   mail met foto en doel is verstuurd!!
   gr Janet

 8. he marieke.

  ik kwam gister je challenge tegen (beetje laat ik weet het maar beter laat dan nooit)
  ik ga het doen (ben vandaag begonnen), alleen durf niet mee te doen met jullie omdat ik me A: schaam voor me gewicht (dus vind moeilijk om een foto van te sturen) en B: omdat ik bang ben dat het me niet lukt en dat zou mooi stom zijn:(.

  ik wens jou/jullie heel veel succes.

  xx

  1. Oh maar Mariska, daar ben ik ook bang voor. Ik snap dat die foto een grote stap is, maar je moet wel weten dat ik ‘m sowieso met niemand anders deel. Het is puur controle dat er geen mensen meedoen alleen voor het winnen en dat er geen misbruik van gemaakt kan worden. Maar je moet doen wat zelf goed voelt 🙂

  2. marieke, als het goed is heb je vanmorgen een mail met foto en doel gekregen. ik had er namelijk nog eens over gedacht en dacht ach wat heb ik te verliezen. mocht je mijn mail niet ontvangen hebben wil je het dan even zeggen dan stuur ik een nieuwe x

 9. Klinkt goed ik doe mee!
  ik volg je al op facebook
  dus ik ga je ook nog een foto sturen ik zit als het goed is nu op de 75
  en wil eigenlijk naar de 70 ..
  maar bij mij gaat het er heel moeilijk af vooral nu ook al gestopt
  ben met roken.. dan wil mijn lichaam alleen maar vet eten haa…
  liefs,

 10. Jeetje ik twijfel wel echt heel erg. Is het heel intensief, dat BBB project? Ik wil wel afvallen, maar ik loop fulltime stage en heb mijn diabetes niet helemaal onder controle, hardlopen op een vast tijdstip kan ik dus niet echt bijvoorbeeld. Ik wil wel meedoen maar zou zo hard balen als ik mijn doel niet haal, sowieso heb ik nog maar een paar maanden over haha. Ojeeee

  1. Het is de bedoeling dat je relaxt afvalt en daarom zijn er ook 2 snoepmomenten per week! Je kunt het altijd proberen met een klein doel toch? 🙂 Maar als je echt veel last hebt met diabetes, zou ik zeker niet in één keer je hele eetpatroon omgooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *