BYE BYE BUIKJE | Tips van de Groene Meisjes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ondanks dat ik zelf niet vegatarisch of veganistisch ben, lees ik al een hele tijd trouw de blog van De Groene Meisjes. Merel en Jamie geloven dat een groener leven vooral leuk moet zijn en nemen hun lezers mee op zoek naar een bewuster leven. En dat doen ze leuk! Hun blogs stralen gezelligheid uit. Ze delen hun vega recepten, vertellen over hun nieuwe kringloopvondsten en schrijven over sport. En omdat wij nu druk bezig zijn met BBB wilden de Groene Meisjes wel een paar vragen beantwoorden!

Hoe doe je dat eigelijk, vegan worden? Hebben jullie tips voor ons?
Ik, Jamie, ben niet vanuit het niets vegan gaan eten. Ik heb eerst twee jaar vegatarisch gegeten en heb daarna – na lang overwegen – geprobeerd vegan te eten en heb besloten dat te blijven doen.

Mijn tips voor jullie: zorg eerst dat je helder hebt waarom je hebt wil doen (gezondheid, dierenleed, etc.). Door dit voor jezelf helder te hebben, is het gemakkelijker om vegan te blijven eten. Je kunt ervoor kiezen om eerst vegan te ontbijten, later vegan te lunchen en – als je eraan toe bent – ook je avondeten vegan te maken.

Ik heb zelf alleen eerst melk (uit pak) en eieren laten staan. Na een tijdje begon ik ook producten waar melk en eieren in zaten weg te laten. Als laatste richtte ik me ook op andere, kleinere dingen, zoals karmijn (rode vloeistof gemaakt van larven) en gelatine.

In het begin ben je veel bezig met het doornemen van alle ingrediëntenlijsten, maar neem van mij aan: al snel weet je precies wat waar in zit.

Wat is het lekkerste recept dat op jullie blog staat?
Eén van onze bekendste recepten is Bananenbrood met aardbeiden, pure chocolade en hazelnoten. Maar de Vegan Fastfood Mac & Cheese is ook heerlijk (maar misschien niet zo heel gezond…).

Wat is jullie favoriete gezonde ingrediënt en waar koop je het?
Bananen van de Biowinkel of de markt!

Wat is het leukste en lekkerste vegan restaurant van Nederland?
Niet echt vegan, maar je kunt er wel veel vegan opties krijgen: Mana Mana in Amsterdam.

Ondanks dat ik geen vega(n) ben, vind ik de recepten van de Groene Meisjes er wel altijd heel lekker uitzien! Kenden jullie de dames al?

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “BYE BYE BUIKJE | Tips van de Groene Meisjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.