Cafeïne-shot: Hulp in barre Facebook-tijden: Chrome Nanny!

Shit. Yes, I should.

Wat doe je als je een ‘social media’-challenge bent aangegaan en geen zin hebt om elke seconde bij te houden op de klok? (En daarbij zeker wil weten dat je niet gaan spijbelen!) Juist, dan installeer je Chrome Nanny. Een digitale oppas die in de gaten houdt, hoe lang jij op bepaalde sites zit. Je kunt precies installeren van hoe laat tot hoe laat je bijvoorbeeld op Facebook mag. Of je stelt in dat je maximaal een kwartier per dag op Twitter mag rondsurfen. Zodra je het tijdslimiet hebt gehaald, trekt Chrome Nanny je terug naar je werk. Ik zeg: ideaal.

Gisteren heb ik Chrome Nanny geïnstalleerd en ik kan nu al zeggen dat ik er blij mee ben. Ik heb het volgende ingesteld:

  • Ik mag elke dag een kwartier op Twitter
  • Ik mag elke dag een kwartier op Facebook
  • Ik mag elke dag twintig minuten op Bloglovin

Naast de adresbalk staat het icoontje van een klokje. Als ik daarop klik, kan ik precies zien hoe lang ik nog over heb voor elke site. Daarbij kan Chrome Nanny ook bijhouden hoe lang ik zit op websites die op de ‘witte lijst‘ staan. Wil je bijvoorbeeld geen tijdslimiet instellen maar ben je nieuwsgierig naar hoe lang je eigenlijk op Facebook zit? Zet ‘m dan op de witte lijst. Waarschijnlijk schrik je je een ongeluk. 

Werk jij ook met Chrome Nanny of een andere internet-oppas?

Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.