Cap de Formentor: de Pinterest must-see op Mallorca!

cap de formentor

Als je op Pinterest zoekt naar Mallorca vliegen de foto’s van dé vuurtoren je om de oren. Daar wilde ik sowieso naartoe! Op dag één hadden we een beetje pech, want halverwege onze rit naar Cap de Formentor stonden we stil. Letterlijk stil, want de wielerronde kwam langs en dan ligt al het verkeer dus stil. Als wielrenfans hadden we zelf ook wel kunnen bedenken dat ze die dag zouden rijden, maar ja. Eén ding had Geert al wel snel bedacht: ze zullen wel finishen op de plek waar wij naartoe gaan. En dus keerden we om. Morgen weer een dag!

cap de formentor

cap de formentor

Toen we de vorige dag aankwamen bij het begin van de autoroute naar Cap de Formentor zagen we de finishstreep liggen. Geert had dus gelijk gehad en we waren blij dat we omgedraaid waren de vorige dag. Deze ochtend was het stralend weer, extra geluk dus! Cap de Formentor ligt in het meest noordelijke puntje van Mallorca. Je kunt er helemaal naartoe rijden met de auto. Het laatste stukje rijd je door de prachtige heuvels, een autoroute van ongeveer een halfuurtje. Toen wij er waren (januari) was er praktisch niemand en hadden we de weg voor onszelf. Prachtig! Maar in de zomer schijnt dat wel anders te zijn! Mijn moeder kon zich zelfs herinneren dat je er zomers met je huurauto niet naartoe mag en (betaald!) verder moet in tourbussen. Brrr! Doe me dan maar het laagseizoen.

cap de formentor

cap de formentor

cap de formentor

In het laagseizoen is dit zeker een dikke vette aanrader! Niet alleen de route ernaartoe is prachtig, maar het uiteindelijke plekje met de vuurtoren ook. Vooruit, de vuurtoren zelf is niet echt heel mooi, maar het uitzicht daarentegen wel! Zeker als de zon schijnt, krijg je écht het Mallorca gevoel! Bij helder weer kun je zelfs Menorca zien liggen! Halverwege de route is er trouwens ook een uitzichtpuntje waar je naartoe kunt wandelen en waar wij ons derde liefdesslotje (aawh) op hebben gehangen!

cap de formentor

cap de formentor

In de vuurtoren zelf kun je wat eten en drinken, wat wij niet gedaan hebben, want we waren op budget. Maar daar werd wél dankbaar gebruik van gemaakt door de vele wielrenners die de route naar de top fietsen. De autoroute is namelijk ook een perfécte fietsroute! Zeker in het laagseizoen (als het lekker rustig is op de weg) is het echt een dróómtocht voor wielrenners. Koffie en taartje bij de vuurtoren en daarna weer terug. Lijkt me top!

Kortom: Cap de Formentor is écht een must-see als je op Mallorca bent! Ben jij er al eens geweest?

Deze blog opslaan op Pinterest:

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.