Kanovaren in een prachtig Tsjechisch stadje, Český Krumlov

cesky-krumlov

Zijn jullie ook al volop aan het bedenken waar de reis deze zomer naartoe zal gaan? Ondanks dat ik echt een winterkindje ben, heb ik nu wel weer héél veel zin in de zomer. Lekker met ons busje, Max, op stap! Vorig jaar vertrokken we in de zomer naar Tsjechië en daarom leek het me een goed moment om jullie bij te praten over de mooiste plekjes in Tsjechië. Want dat is dus een perfect vakantieland voor deze zomer! Vandaag vertel ik je alles over één van de leukste stadjes: Český Krumlov. Een stad met een historisch centrum dat op de Wereldergoedlijst van UNESCO staat!

cesky-krumlov

Eerlijk? Tsjechische Trdelnik is wel iets minder lekker dan de Roemeense Kurtos…

Český Krumlov, werelderfgoedlijst van UNESCO

Český Krumlov ligt in de regio Zuid-Bohemen, sowieso een erg mooie streek in Tsjechië. Het is een middeleeuwse stad en het historisch centrum staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En dat snap ik heel goed, want het is echt een prachtige stad! In het hoogseizoen (april tot en met oktober) is het er zeker druk en toeristisch, maar laat je er niet door weerhouden. (Ik ben nooit zo van de toeristische trekpleisters, maar sommige dingen moet je gewoon niet overslaan.)

cesky-krumlov

cesky-krumlov

Krumlovkasteel

Het hele centrum is mooi en leuk om doorheen te wandelen, maar twee gebouwen mag je echt niet missen. Tijdens het hoogseizoen is het Krumlovkasteel open en kun je ook de kasteeltuinen bezichtigen. Wij zijn niet binnen geweest, maar alleen al van buiten is het kasteel zo de moeite waard. Het is er super druk, dat wel, maar het is dan ook wel het hoogtepunt van Český Krumlov.

Het Krumlovkasteel is gebouwd in de 13 eeuw en was het huis van de adellijke familie Krumlov. In het kasteel vind je een museum met o.a. klederdracht, een galerij en oude voorwerpen, maar dit hebben wij verder niet bezocht. Er is ook een oud theater, Eggenbergs, wat ook prachtig schijnt te zijn. Maar zoals ik al zei: ook zonder naar binnen te gaan, is het kasteel prachtig. Vanuit het kasteel heb je al een mooi uitzicht, maar voor een nog hogere view kun je ook de toren beklimmen.

Let op, in de wintermaanden is niet alles toegankelijk. 

cesky-krumlovcesky-krumlov

St. Vitus kerk

De andere highlight qua gebouwen is de St. Vitus kerk, die aan de rivier de Moldau ligt. Van buiten is het een mooie kerk, maar van binnen schijnt hij redelijk sober te zijn.

cesky-krumlov

cesky-krumlov

Kanovaren in Český Krumlov

Maar het allerleukste aan Český Krumlov is het kanovaren! De stad ligt namelijk in een lus van de Moldau en daarom kun je helemaal rond de stad varen. In de zomer is het vaak heerlijk weer in Tsjechië, dus dit is de perfecte zomerse activiteit wat mij betreft. Zo kun je optimaal van de stad genieten, terwijl je super relaxed door de rivier kanoot. Er zijn een aantal kano bedrijven, die je gemakkelijk in de stad kunt vinden. Je kunt héééle lange tochten maken (waarbij je ver buiten de stad begint), maar ook gewoon een redelijk korte tocht om de stad heen. Wij hebben dat laatste gedaan en heerlijk genoten van de zon, het uitzicht en het kanoën!

Nog meer moois in Tsjechië

Zijn jullie weleens in Tsjechië geweest?

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

7 thoughts on “Kanovaren in een prachtig Tsjechisch stadje, Český Krumlov

  1. Ai! Komende zomer staat Tsjechië inderdaad op het programma maar die regio helaas net niet… Superjammer want je foto’s zien er echt waanzinnig mooi uit! Wij zitten eerst in het noordoosten (boven Brno) en rijden daarna door naar Mariënbad, bij de Duitse grens.

    Misschien verliezen we helemaal ons hart aan Tsjechië en kunnen we een andere keer gaan! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.