CHANGE THE WORLD #9 | Maak elke dag een #zwerfie!

We hebben allemaal op school geleerd dat we het op moeten ruimen en toch komen we het nog héél vaak tegen: zwerfafval. Zwerfafval is afval dat op straat of in de natuur rondslingert. Het is bewust of onbewust achtergelaten op plekken die daar niet voor bedoeld zijn. Nee, natuurlijk gooi jíj het niet op straat, maar toch ligt er in de praktijk genoeg. Afval dat er héél lang over doet om te verteren; van minimaal een jaar, tot maximaal oneindig. Ontzettend lange vervuiling van onze wereld, dus. Zonde! Maar Change The World geeft er natuurlijk een positieve insteek aan en daarom gaan we #zwerfies maken!

Een #zwerfie is eigenlijk een foto waarop je een stuk zwerfvuil vasthoudt, dat je weg gaat gooien (in de goede afvalbak natuurlijk, zodat we kunnen recyclen!). Vervolgens zet je die foto op Twitter, Facebook of Instagram en zet je er #zwerfie bij. That’s it! In de hoop natuurlijk dat er nog véél meer mensen mee gaan doen en we ons straatbeeld steeds een beetje meer opruimen.

Foto: Nederlandschoon.nl

Geert en ik hebben sinds een aantal dagen een nieuwe traditie: ’s avonds gaan we even een halfuurtje buiten wandelen. Ontzettend granny style natuurlijk, maar wel hét moment om een #zwerfie te maken. En dat hebben we gisteren alvast gedaan!

De opdracht

Raap elke dag een stuk zwerfafval op, maak er een foto van en post ‘m op Facebook, Twitter of Instagram met #zwerfie en #changetheworldnl.

Follow my blog with Bloglovin

4 thoughts on “CHANGE THE WORLD #9 | Maak elke dag een #zwerfie!

  1. Echt, ik snap dat niet. Ik durf te zeggen dat ik nog nooit iets op straat gegooid heb. Zelfs toen ik nog rookte, maakt ik mijn sigaret goed uit en gooide ‘m daarna in de prullenbak. Nee, ik kan er met mijn kop niet bij. Goed om onder de aandacht te brengen!

    1. En ik kan niet lezen, ik dacht dat dat er niet bij stond maar het staat er wel. Sorry! Tijd voor weekend..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.