CHANGE THE WORLD | Nieuwe challenge! Doe je mee?

De Happy Challenge is vandaag afgelopen en vanmorgen verklapte ik al dat er een nieuwe challenge/nieuw project aan komt. Tadaaaaaa: daar is ‘ie dan! Change The World is mijn nieuwe project en stiekem vind ik het best wel spannend om hem online te zetten. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als dat ik dat ben! Ik vertel je snel waarover het gaat.

Verander de wereld, begin bij jezelf
Dat het niet zo goed gaat met de wereld hoef ik jullie vast niet meer te vertellen. Armoede, oorlog, milieuvervuiling, natuurrampen, het nieuws staat er bol van. Heftig nieuws wat we allemaal verschrikkelijk vinden, maar ja: wat moét je ermee? Ik kan in mijn eentje geen oorlog oplossen en over aardbevingen weet ik ook al niks. En dus… doen de meeste mensen niks, nada, noppes. Begrijpelijk, maar ja, dan verandert er ook niks, hè?

De laatste maanden werd het voor mij steeds duidelijker: als ik niks doe, als niémand iets doet, verandert er ook niks. Ik heb maar één leven en dus maar één kans om het verschil te maken! Ik ben gek op reizen en het bezoeken van andere landen, maar ik zou het zo fijn vinden als een paar honderd generaties na mij daar ook nog van kunnen genieten. En daarom moeten wij nu wat doen!

Alle kleine beetjes helpen
Klinkt allemaal nogal zwaar, hè? En dat is dus juist niét de bedoeling! Ja, de problemen zijn groot, maar de oplossingen hoeven dat niet te zijn. Ik wil niet veranderen in een geitenwollensok zonder warm water en ik zal héus ook niet alles perfect gaan doen, maar alle kleine beetjes helpen! En die kleine oplossingen wil ik gaan uitvoeren, uitproberen én delen! In de hoop dat jullie allemaal meedoen en we een kléin beetje verschil kunnen gaan maken. Want als iedereen ook maar één kleine aanpassing doet, kan dat al zó’n groot verschil maken!

Wat kun je verwachten?

Change The World is niet (zoals de Happy Challenge) gebonden aan tijd. Ik weet nu eenmaal niet hoe het gaat lopen: misschien wil ik er voor altijd over blijven bloggen (op dit moment wel!), maar misschien komt het ook helemaal niet van de grond. In ieder geval zal ik elke vrijdag over gaan bloggen. En misschien nog wel vaker, want ik heb grote plannen! Verwacht blogs met kleine opdrachten (net zoals bij de Happy Challenge), inspirerende interviews, tips voor fijne winkels/producten, enzovoorts!

Facebookgroep
Als jullie nog tips hebben: drop ze in de comments, want ik sta overal voor open! Ik kan dit niet alleen; ik heb jullie nodig! Daarom heb ik ook weer een Facebookgroep geopend. Jullie gaven aan dat bij de Happy Challenge heel fijn te vinden en ik hoop op een inspirerende groep waarin iedereen blogs en tips deelt! Want JA: natuurlijk mag je weer mee gaan bloggen! (Héél graag zelfs!)

Hoe doe je mee?

 • Word lid van de Facebookgroep!
 • Blog weer mee! Je blogs mag je natuurlijk plaatsen en promoten in de Facebookgroep.
 • Twitter/Instagram/Facebook met #changetheworldnl
 • Laat een comment achter met tips of opmerkingen!

Aanstaande vrijdag komt de eerste opdracht online. Tot die tijd ga ik plannen maken en hoop ik op veel tips van jullie! Ik heb in ieder geval ideeën genoeg!

Doe jij mee?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

36 thoughts on “CHANGE THE WORLD | Nieuwe challenge! Doe je mee?

 1. Wauw klinkt te gek en ik ben benieuwd! Ik kijk er al naar uit, jullie hebben het te gek gedaan én de wereld een stukje mooier gemaakt <3

 2. Zo toevallig, vlak voor ik je blogpost opende zat ik net hier over na te denken. Dat als je niets doet er ook niets gebeurd. Ik doe graag mee en kijk uit naar je opdrachten!

  1. Je gaf aan niet alleen dit te kunnen doen. Vind je het goed als ik naar je ideeën kijk en ik je daarover over mail? Misschien dat ik n.a.v. daarvan nog nieuwe ideeën heb of net even een andere gedachte heb over 1 of meerdere ideeën.

  2. Ik heb genoeg concrete ideeën die ik sowieso ga plaatsen 🙂 Maar als je nog tips hebt, mag je ze natuurlijk altijd in een reactie plaatsen, in de Facebookgroep delen of mailen, leuk!

 3. Jaaa leuk! Ik denk dat ik wel mee ga doen. Met de happychallenge was ik net te laat ingestapt, maar nu ben ik er op tijd bij 🙂 Ik ben heel benieuwd!

 4. Klinkt heel tof, ik ga het zeker volgen! Ik weet niet zo goed wat voor opdrachten ik precies kan verwachten, dus ben benieuwd, ook of je er eigen interpretaties aan kan geven en zo. Ben al lid geworden van de FB-groep! 🙂

 5. Aldus besloten ik ga meedoen, dit vind ik zo een mooi initiatief: en al heb ik nog niet echt duidelijk hoe ik er vorm aan ga geven, weet zeker dat dit mooie blogs op gaat leveren 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.