Chocolade-workshop

Van mijn lieve vriendinnetjes kreeg ik het beste vriendinnen-verjaardags-cadeau óóit: een workshop ‘chocolade maken’. En ja, dat is net zo geweldig als het klinkt!

Ik schrijf dit artikel onder het genot van een heerlijke zelfgemaakte chocolade-flik met kleine smarties, cruesli en rozijnen. Goddelijk! En ik heb een voorraad waar je u tegen zegt.

We volgden de workshop bij Choco en zo, in Barneveld. We werden ontvangen met koffie en thee en de eerste paar minuten heb ik besteed met ‘mijn ogen uitkijken’. Overal waar je keek, lagen bonbons, chocoladeplakken, choco-figuren (pumps!), karamel en fudge (JA!). Ik kon de neiging om alles op te eten maar net onderdrukken.

Chocolatier Marc Lagerwerf begon ons van alles te vertellen over het ontstaan van chocolade en hoe chocolade precies gemaakt wordt. Af en toe gingen mijn ogen als vanzelf naar de fudge-bonbon die ik ontdekt had, maar verder heb ik heel goed opgelet. Zijn verhaal was kort en krachtig (fijn!), want we wilden natuurlijk het liefste zo snel mogelijk zélf beginnen met het maken van bonbons!

We begonnen met het maken van een chocolade bakje. Of, nou ja, zeg maar gerust bák. We bliezen een ballon op (lees: vriendinnetje Laurine blies mijn ballon op, omdat mijn longen er even geen zin in hadden) en dompelde die twee keer in pure chocolade. Pure choco is namelijk het sterkste (zie je: goed opgelet). Het bakje moest vervolgens tijdens de eerste helft van de workshop drogen.

Ondertussen maakten we chocolade-flikken die we mochten ‘beleggen’ met wat we maar wilden. Ik koos voor cruesli, rozijnen en smarties. Vriendinnetje Pauline deed ongeveer hetzelfde, maar Laurine maakte er een waar kunstwerk van, met drie noten in het midden.

Daarna was het tijd voor de pindarotsen. Omdat ik allergisch ben voor pinda’s, maakte ik ze met cruesli en oehhh wat zijn die lekker geworden! Geert houdt helemaal niet van chocolade, maar ik zie ‘m telkens met een cruesli-rotsje weglopen. Na de rotsen, dompelden we alvast wat truffels in de chocolade (de inhoud had Marc al gemaakt, omdat die moest koelen) en daarna was het tijd voor thee en een bonbon (die fudge-bonbon die ik al lang en breed gespot had, was heeeeeeerlijk).

Na de korte pauze, maakten we de truffels af en mochten we het bakje te versieren met witte chocolade. Daar nam ik ruim de tijd voor en dus stonden we uiteindelijk nog met z’n drieën in de winkel. We hadden niet te zuinig gedaan (hoefde ook niet!) en namen letterlijk zakken vol zelfgemaakte bonbons mee naar huis.

Je snapt: ik kon geen pap meer zeggen. Zeker niet omdat Marc telkens riep dat we de restjes even op moesten eten en onze vingers af moesten likken. Kijk, en dat had ‘ie beter niet kunnen zeggen…

Ik kan niet anders zeggen dat dat ik de workshop geweldig vond en dat ik (en ook Laurine & Pauline) zo snel mogelijk weer wil! Wie gaat er mee??

Meer info over de workshop vind je hier.

Follow my blog with Bloglovin

5 thoughts on “Chocolade-workshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.