COLUMN | Als we terug zijn van vakantie dan…

Een magisch effect
Eén van de leukste bezigheden op vakantie vind ik het maken van plannen. Natuurlijk, in eerste instantie kom je juist om te óntspannen, maar op de één of andere manier heeft het passeren van de grens een magisch effect op mij. Zodra ik het bordje ‘Duitsland’ vorige week dan ook in zicht kreeg (na letterlijk 15 minuten) zakte ik in de vakantiestand. Oké, die bestond de eerste paar uur nog uit slapen (we vertrokken om 4.00 uur), maar daarna kwamen de notitieboekjes uit mijn tas tevoorschijn.

Fantaseren
Een lijstje met ‘dingen die we niet willen missen in Slovenië’ hadden we al, maar er konden nog veel meer lijstjes geschreven worden. Een planning van dingen die we de rest van de week wilden doen. Welke route we dan gingen rijden. Hoeveel we per dag uitgaven. Ons algemene beeld van Slovenië. Dingen waar ik over wil gaan bloggen. Het hield niet op. In Slovenië zelf gingen de gesprekken vaak maar over twee dingen: het land zelf en de toekomst. We fantaseerden over de toekomstige reizen die we gaan maken. Toekomstige huizen waar we willen gaan wonen. En we brainstormden over plannen voor ons bedrijf en mijn blog. Heer-lijk!

Als we terug zijn in Nederland dan…
Er begonnen dus uiteindelijk verdacht veel zinnen met ‘als we terug zijn in Nederland dan…‘. Gaan we vroeger naar bed. Net als nu, want dat is heerlijk. Kun je er ook vroeg weer uit. Gaan we minder op internet, want jee, wat een rust geeft dat. Gewoon lekker een boek lezen en spelletjes doen. We plannen gewoon één dag in de week sowieso vrij. Kruis in de agenda. Dan gaan we niét werken. Echt niet. Ontspanning is goed voor een mens. O en dan gaan we weer gezond eten. Echt. Elke avond chips kan niet. Echt niet. (Nou ja, het kán wel…)

Wanneer gaan we weer weg?
Wat is dat toch met die goede voornemens, die niet alleen in januari, maar blijkbaar ook na vakanties door je hoofd spoken? Wij gaan ons leven beteren. Nou, maandag waren we al meteen weer volop aan het werk. (Wat overigens wel héél leuk was.) O, en we aten chips. (Wat écht niet meer kan.) Wanneer gaan we weer op vakantie?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

10 thoughts on “COLUMN | Als we terug zijn van vakantie dan…

  1. Hihi herkenbaar gevoel hoor! Ik heb dat ook: zodra ik op vakantie vertrek zakken de zorgen weg en komen mijn eigen gedachten weer naar boven. Alsof ik weer helder kan zien. En de plannen! Wow die vliegen je om de oren he, over alles! Ik vind dat lekker, volgens mij is dat waar vakantie ook goed voor is haha 😉 (en succes met minder chips eten, dat kan écht wel)

  2. Dat is één van de redenen dat ik op vakantie gaan altijd zo heerlijk vind! Al dat plannen en de lijstjes.. hou ik van! Helaas gaan we dit jaar niet, dus kan nergens naar uit kijken.. dat vind ik ook altijd zo leuk, die voorpret!

  3. Hihi heel herkenbaar dit verhaal! Ik bedenk me tijdens mijn vakantie of trainingskamp altijd dat ik wel in Spanje of Italië wil wonen. Gewoon omdat ik totaal ontspannen ben en de cultuur zo relax is. Dat wil ik altijd! Hihi Maar waarschijnlijk is dat ook saai…. Tja, en het aard van het beestje?

  4. Zo herkenbaar! Ik heb ook altijd tig plannen en goede voornemens na een vakantie en eenmaal thuis zit je helaas vaak zo weer in de normale ‘sleur’ dat het ook snel weer verwatert… Op tijd naar bed en 1 avondje bewust geen internet zou voor mij ook wel verstandig zijn!

    1. Nou, die avond hebben wij nu! Internet ligt eruit, al de hele dag 🙁 Voordeel: het hele huis is schoon.

  5. Hahaha, lekker herkenbaar! Ik heb dat nu ook door dat ik bijna klaar ben met school… Straks ga ik… 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.