COLUMN | Echt zoals je bent

Eén van de vier…

Hij zag de bui al hangen

Wat is dat toch met foto’s van jezelf? Aangezien ik druk bezig ben met een nieuwe layout, wilde ik ook graag nieuwe foto’s. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Geert zag de bui alweer hangen, maar omdat ik er positief over begon, had hij toch goede hoop.

Gewapend met de spiegelreflex en twee verschillende shirtjes gingen we gisteren op weg naar het bos. ‘Wat is je plan?’ vroeg Geert hoopvol. ‘Ik heb een plan!’ riep ik meteen blij. ‘Ik wil een herfstachtige foto maken en ik moet er aan de linkerkant op staan.’

O, ik bedoelde eigenlijk rechts

Na een kwartier pielen met het licht waren we dan eindelijk klaar voor actie. Geert ging in de houding staan en ik trok mijn meest blije gezicht. Een paar klikken later mocht ik de eerste proef bekijken. ‘O. Eigenlijk bedoelde ik de rechterkant…’

Neplachen

Goed, dat kleine links-rechts probleempje laten we even voor wat het is. Want dat was uiteindelijk niet het probleem. Het probléém was dat het niet helemaal werd zoals ik wilde. Zoals ik had bedacht. Zoals ik had gehóópt. Want stiekem wist ik natuurlijk allang dat dat zou gebeuren. Dat gebeurt immers altijd. Ik kan namelijk niet SPONTAAN lachen op de foto.

Als ik zit te poepen

Ik kijk altijd heel gemaakt. Alsof ik een soort chagrijnige BN’er ben, die op het zoveelste feest moet doen alsóf ze het leuk vindt… Terwijl ik zó mijn best doe, mijn tong tegen mijn boventanden duw en SMIZE met mijn ogen alsof het een lieve lust is. Het mag allemaal niet baten. Ik blijf eruit zien alsof ik zit te poepen en hij er niet door wil.

SMIZE

Geert gooide het op een andere boeg en riep – hoe toepasselijk – ‘zeg eens POEP!’. Ik perste er nog meer smize uit en riep uiteindelijk opgelaten: ‘Waarom POEP?! Lach ik soms niet goed?!!!!’

Echt zoals je bént

Het vreemde is: áls er dan eindelijk een foto is gevonden waarop ik volgens anderen leuk lach, dan vind ik ‘m zelf niet leuk. Mijn moeder kon dat altijd zo lekker uitdrukken met: ‘Je staat er echt op zoals je bént’. Waarop ik vervolgens naar de foto keek en dacht: als ik zo bén, nou, nou… POEH.

Poep

We schoten gisteren bijna 200 foto’s. Vier ervan kwamen door de strenge keuring. Maar ja, die zijn dan ook best leuk geworden! Ik weet nog dat mijn vriendinnetje Amy eens zuchtte dat ik zo fotogeniek was. Nou, Eem… Nu weet je het geheim. POEP.

En… herkenbaar?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

22 thoughts on “COLUMN | Echt zoals je bent

 1. Haha grappig, en inderdaad heel herkenbaar! Mijn vriend gaat ook allerlei gekke dingen zeggen als we zo foto’s moeten maken. Anders vind ik ook dat ik een “raar hoof” heb haha

 2. Yay, leuk, weer eens een column! En ik geloof dat niemand z’n eigen foto’s echt heel leuk vindt, haha. Ik mag dan wel spontaan kunnen lachen, maar dan sta ik weer met mijn spleetogen en bweh, nee, niets voor mij. In ieder geval mooi dat er 4 gelukt zijn! 🙂

  1. Aah wat lief dat je dat zegt!! Ik ga mijn best doen om er weer wekelijks één te schrijven 🙂 Enne, spleetogen? HUH.

  2. Superleuk, hoop dat het lukt! En ja, als ik echt lach worden mijn ogen zo klein! (niet permanent dus hoor, gelukkig, haha)

 3. Een van de redenen dat mijn blog niet meer zo geupdate wordt, GEEEEEEEN foto’s van mij gaan op internet zowat. Maar foto’s van jezelf zijn altijd stom geloof ik.

 4. Ja heeeel herkenbaar, meestal probeer ik express dom te kijken. Dan heb ik nog de hoop dat het een “grappige” foto wordt :P.

  Maar de foto bij dit artikel is echt leuk!

  1. En dan bedoel ik herkenbaar leuk ;)! Niks om je voor te schamen.

 5. Ohhh dit heb ik ook ALTIJD. En dan zegt mijn vader ook altijd: ‘Zo zie je er nu eenmaal uit.’ Fijnnn pap!

  Ik heb laatst een fotoshoot gedaan en er zijn heeeeel veel foto’s gemaakt. Gelukkig zaten er een paar bij waar ik heel blij mee ben. Als je er maar genoeg schiet, komt het altijd wel goed. 😉

 6. hahaha, de foto is inderdaad bijna zoals je bent. Die aan de zijkant met banaan ( bye, bye buikje) nog meer. Ennuh erfelijk denk ik, oma kan ook nooit op commando lachen op een foto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.