COLUMN | Geëmancipeerde Nederlanders (sponsored video)

Met z’n bek vol tanden

‘En dan heb ik hier nog een lekker kookboek voor je. Tja, daar heb jij dan weer weinig aan, hè?’ De vrouw knipoogt naar Geert.
Geert staat met z’n bek vol tanden. Ik grijns.
‘Nou, het lijkt me toch echt beter als hij het kookboek krijgt. Ik kook namelijk niet. Híj kook!’ Ik kijk de vrouw stralend aan.
‘Oh. Ja. Dat kan natuurlijk ook,’ zegt ze voorzichtig. Ze weet duidelijk niet zo goed wat ze met deze nieuwe informatie doet en duwt het tasje onhandig in Geerts handen.
Ok, doei.

In naam der gehele mensheid

Het is niet de eerste keer dat we daar opmerkingen over krijgen. Geëmancipeerde Nederlanders dat we zijn. Iedereen gaat er nog steeds standaard vanuit dat de vrouw thuis kookt, maar bij ons is niets minder waar. Geert kookt en ik raak de pannen niet aan. (De enige uitzondering die ik maak, is een gebakken eitje bij m’n lunch.) Dat is niet ‘zo ontstaan’, nee, daar zijn van tevoren duidelijke afspraken over gemaakt. In het kader van ‘volksgezondheid’ is het namelijk beter voor de gehele mensheid als ik niet kook. Ik herhaal: niét kook.

Een leuk idee

In de eerste twee jaar van onze relatie wilde ik nog wel eens met een ‘leuk idee’ aankomen. Alleen had Geert na een paar keer al door dat hij een héél andere definitie heeft van ‘een leuk idee’. Mijn leuke ideeën komen namelijk negen van de tien keer van Pinterest óf zijn extreem gezond, omdat ik ook mijn periodes heb. Die desbetreffende recepten branden namelijk altijd aan, vergen een beter gevoel van timing dan ik heb (‘Plaats de gevulde schaal in de voorverwarmde oven. Wacht. Vóórverwarmd? Shit!) of zijn simpelweg niet te vreten.

Ieder z’n talenten

Vrienden zijn het inmiddels gewend. Vragen over voedsel worden direct aan Geert gesteld, terwijl ik me tevreden in het hoekje van de bank nestel. Het is heus niet dat ik niks doe, want we hebben het huishouden eerlijk 50-50 verdeeld, maar qua koken doe ik niks. Ik éét alleen. Want daar ben ik dan toevallig wél weer heel erg goed in. Ach ja, ieder z’n talenten.

MAGGI heeft iets nieuws: MAGGI Braadstomen. Ze beloven een ontspannen kooksessie, want terwijl de kip of vis in de oven gaart, heb jij je handen vrij voor andere plannen. Kijk, dat klinkt nog eens als een héél goed idee. Sterker nog, het klinkt alsof zelfs ik het moet kunnen! Braad, stoom en geniet! Nou, ik teken ervoor.

Deze blog wordt gesponsord door MAGGI

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

 

2 thoughts on “COLUMN | Geëmancipeerde Nederlanders (sponsored video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *