COLUMN | Jij ruikt dingen die er niet zijn

wonderlust

‘Jij ruikt dingen die er niet zijn,’ zegt Geert regelmatig tegen me. En dat kan twee dingen betekenen: óf Geert is een man die niks vindt stinken (behalve Nibbits urine, maar daar kun je kernbommen van maken) óf mijn neus doet het – in tegenstelling tot mijn oren en ogen – bijzonder goed. Feit is dat ik dingen beter ruik dan Geert. Gelukkig ben ik de beroerdste niet en vertel ik hem gewoon van alles over wat ik allemaal ruik.

Mariek, waarom staat het kussen in de fik?

Zo kookt Geert graag met het raam open, want hij vindt dat de afzuigkap teveel herrie maakt. Je kunt er de klok op gelijk zetten dat ik binnen tien minuten begin te roepen dat hij de afzuigkap aan moet zetten (wat hij dan – onder luid gekuch en gesteun – ook wel doet). Maar ik erger me ook aan nieuwe wasverzachter die niet lekker ruikt en roep regelmatig: ‘is er ergens brand? Ik ruik vuur!’ (Behalve die keer dat ik het kussen van de bank in de fik stak, toen had mijn Einstein-neus niks door, totdat Geert de woonkamer binnenkwam en zei: ‘Mariek, waarom staat het kussen in de fik?)

Ze blazen ‘m gewoon uit als ik even niet kijk

Wat ik misschien nog wel heftiger ruik, is lékkere geurtjes. Toen wij vorige week buiten liepen en er een hardlopende vrouw voorbij liep, zei ik meteen: ‘Oh, wat heeft zij een lekkere parfum op!’ Geert kijkt me dan aan alsof ik niet wijs ben, maar goed, dan zijn we alleen. Nog erger wordt het als er vrienden langskomen en ik net een lekker geurkaarsje aan heb gestoken. Je kunt er de donder op zeggen: binnen vijf minuten begint de mannelijke vriend te roepen dat het stinkt in huis. Of nog erger: ze blazen gewoon m’n kaarsje uit als ik even niet kijk.

Wonderlust

Het zal wel iets vrouwelijks zijn, of zo. Ik weet het niet. Ik heb in ieder geval een (tijdelijk?) kaarsjesverbod gekregen van Geert, sinds ik het eerder genoemde kussen in een kaars liet vallen, maar hé, over parfum heeft ‘ie niks gezegd. Waarschijnlijk een beetje overbodig om te zeggen, maar ik houd van parfum en ik draag het elke dag. Michael Kors heeft nu een nieuwe, genaamd Wonderlust, die volgens de omschrijving intens romantisch is en je laat verlangen naar avontuur, romantiek en ontdekking.

Misschien moet ik ‘m ook even bij Geert opspuiten. Wellicht komt ‘ie dan tot de ontdekking hoe spannend, romantisch én avontuurlijk het leven mét (geur)kaarsjes is.

Advertorial

♥ Mariek

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

3 thoughts on “COLUMN | Jij ruikt dingen die er niet zijn

  1. Haha, zit in de genen….op dit moment hangen er een stel lange broeken buiten waar een nare, rare geur aanhangt….waarvan? Géén idee; het lijkt wel of de wasverzachter in die broeken gaat stinken omdat ik ze een tijd niet heb gedragen. Nu maar hopen dat die gierlucht eruit trekt nu ze buiten in de mist hangen. ( ook ik ben weer aan het experimenteren met andere wasverzachter )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.