COLUMN | Lami… laat maar.

Het begon allemaal zo leuk. Als je een huis hebt gevonden en weet wanneer je de sleutel krijgt, komt er namelijk een soort spanning voor in de plaats. Leuke spanning. Je krijgt ineens zin om dertig interieurwinkels achter elkaar te bezoeken.

Rozengeur

Je vist allerlei kleuren verf uit het schap van de Praxis. Je raakt opnieuw verslaafd aan Pinterest en gaat mensen die verstand hebben van interieur volgen op Instagram. Maar dan… blijkt al snel dat het allemaal helemaal geen rozengeur en maneschijn is, zo’n nieuw huis inrichten.

Oh mooi, eindelijk plek voor 30 fotoboeken

Ten eerste begint iedereen meteen te roepen dat ze nog wel dingen voor je huis hebben. Moeten we geen logeerkamer? (Waarom, er blijft nooit iemand slapen?) Want mijn ouders hebben mijn oude bed nog. Hebben we al een kast, want Pietje heeft er nog één over. En hebben we nu dan eindelijk plek voor die 4 winterbanden, driehonderd fotoboeken en een complete stand voor trouwbeurzen, die nog bij mijn (schoon)ouders staan? Eh… NEE.

Je neemt maar een luchtbed mee

Oké, vooruit, dingen die al van ons zijn, kunnen we nu eindelijk in huis nemen. (Veel handiger ook, hoeven we minder heen en weer te rijden.) Maar alles wat mensen over hebben, weiger ik resoluut. Ik hoor namelijk van iedereen dat zo’n huis zó vol is, en dan zit je weer met allemaal meuk die je achteraf helemaal niet wilt. Oh, en een logeerkamer vind ik hopeloos ouderwets. Mensen, die willen blijven slapen, nemen maar een luchtbedje mee. Ik wil liever een (camera)inloopkast. Of ben ik nu arrogant?

Keuzes

Het tweede ding dat verkeerd gaat, is dat er téveel keuzes zijn. Rende ik eerst nog enthousiast naar het schap met laminaat en verf, inmiddels strompel ik erheen, omdat het moét. Want hoe moet ik nou aan zo’n voorbeeldkaartje kunnen zien of die verf goed op mijn muur staat? Is het niet te licht? Of te donker? En op hoeveel muren moet het dan? Ik heb daar toch helemaal geen verstand van!

Laminaat

En dan laminaat. Dat is pas echt de hel. Ik dacht dat ik alleen maar een leuk kleurtje uit hoefde te zoeken, maar er blijken driehonderd verschillende soorten te zijn. Laminaat voor de woonkamer, voor de slaapkamer, voor het kantoor. Verschillende diktes, kleuren, prijzen. En dan moet je nog een ondervloer. En plinten. En ARGH. Ik wil gewoon kiezen: grijs, bruin of wit. Klaar.

Effe nameten

Maar gisteren kregen we de plattegrond van ons nieuwe huis binnen. Die hadden we nodig voor de maten, zodat we al het bovenstaande gezeur vast konden aanschaffen. Toen ik de drie afbeeldingen echter groot had uitgeprint en op onze woonkamerdeur had geplakt, bleken er twee ramen te missen. Na wat heen en weer mailen met de makelaar bleek het een standaard plattegrond te zijn. Haar tip? Zelf even nameten.

Lami… laat maar

Dus nu moeten we wachten tot volgende week, als we even snel in en uit de woning mogen om te meten. En dan gaan we laminaat bestellen. Echt. Met een ondervloer. En plinten. Laminaat met precies de juiste dikte, kleur en prijs. Lami… laat maar. Ik moet geloof ik even rustgevend Pinteresten. Man, wat een gedoe, dat verhuizen.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

14 thoughts on “COLUMN | Lami… laat maar.

  1. Haha ja bij verhuizen komt heel veel kijken! Er is ook zo veel keus inderdaad, lijkt me lastig. Maar als je er straks eenmaal zit is het fijn 🙂

  2. Ja, bij een grote mensen huis horen ook ‘ grote mensen’ dingen. Na vijf keer verhuizen begint het te wennen waar je op moet letten, maar gestress is het zeker ( want dan wil je óók nog op de reclames letten, het verhuizen kost toch al zoveel :(. )

  3. Hihi, leuk geschreven! En ja, stressvol is het zeker en die keuzes zijn soms ontzettend overweldigend. Maar denk maar aan het eindresultaat: een fijn huis met ruimte, ruimte en ruimte. Dat komt dan toch vast goed? 😉

  4. Hihi herkenbaar: op het moment dat je niet gaat verhuizen en niets nieuws nodig hebt lijkt het heerlijk om alles ‘nieuw’ te mogen kiezen. Maar wanneer je eenmaal allemaal dingen mag uitzoeken dan zijn er ineens zooooo veel keuzes die je moet maken!
    Wij gaan een nieuwe vloer (laminaat) leggen op zolder. Alleen dat, verder niks, en daar heb ik al moeite mee :p Wat nou als je het over een paar jaar weer zat bent? Of over een week, dat je het dan toch niet zo mooi vindt als het erin ligt? Bleh :p

  5. Een hele logeerkamer inrichten hoeft natuurlijk niet, maar zelf even een luchtbedje in de berging leggen is op zich wel gastvrij/handig 😉 In mijn appartementje lag gelukkig al laminaat toen ik er ging wonen, er is inderdaad veel te veel keuze..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.