COLUMN | Pakketjesman

column

column

Slaapdronken

Ik schrik wakker en knijp mijn ogen dicht in een poging de klok te kunnen zien zonder mijn bril op te zetten. Kwart over negen, denk ik. Hmm, tijd om op te staan. Ineens schiet me iets te binnen. Tijd om héél snel op te staan! Ik schiet het bed uit, gooi de lakens aan de kant om te luchten, gris nog snel een schone handdoek en washand uit de kast en strompel slaapdronken naar de douche. Opschieten, opschieten!

Cameron Diaz’je

Ik gun mezelf even de tijd om wakker te worden onder de warme straal, maar bedenk me dan ineens weer waarom ik zo’n haast heb en was in een noodtempo mijn haar. Eigenlijk wil ik er ook nog conditioner in smeren, maar dat kan niet: haast. Oh shit, mijn benen moeten ook echt geschoren worden. Ga ik die gok aan? Nee! Morgen is er weer een dag. Ik trek toch een lange broek aan vandaag. Snel, snel, douchegel op mijn washand. Oh, waarom komt er niks uit die fles? Schiet óp! Oké, als hij nú komt, sla ik gewoon een fleecekleed om me heen. Of een dekbedovertrek. Of kan dat niet? Ik ben écht niet klaar voor een Cameron Diaz’je!

Eérst die broek aan

Oké, ik ben klaar. Snel afdrogen. Ik moet zorgen dat ik zo snel mogelijk mijn kleren aan heb. Mijn haren droog déppen, zoals de beautybloggers altijd zeggen? Dacht het niet, écht geen tijd voor. Tanden poetsen doe ik later wel. Eérst die broek aan. Oké, ik heb een broek en topje aan. De ergste haast is over. Nu zou het kunnen gebeuren. Het is niet optimaal, maar ik ben tenminste aangekleed. Ontbijten. Blogjes lezen. Hmm, gered.

Laat het géén grote boodschap zijn

Shit, ik moet naar de wc. Oh laat het alsjeblieft geen grote boodschap zijn. Stel je nou voor dat hij aanbelt als ik op de wc zit? Wat moet ik dan? Als ik nou héél hard zou roepen ‘kom eraaaaaan’, zou hij me dan buiten horen? Nee, wacht, wij hebben een ‘deurklink’ als voordeurklink. De deur is open, dus hij zou gewoon naar binnen kunnen. Dadelijk denkt hij dat ik in nood ben en komt hij me redden! Terwijl ik op de wc zit… Mijn hoofd wordt al rood bij de gedachte. Gelukkig, geen grote boodschap. Weer een hindernis overwonnen.

Inmiddels zit ik al twee uur klaar. Gewassen. Aangekleed. Ready, steady. Hopend dat ik niet naar de wc moet. Pakketjesman, wanneer kóm je nou?

Follow my blog with Bloglovin

23 thoughts on “COLUMN | Pakketjesman

  1. Haha geniaal mensje ben je ook he! Ik heb me echt stuk gelachen, ik dacht namelijk dat de pakketjesman een grote boodschap moest doen op jou toilet, haha. Daar ben ik ook altijd bang voor 😀

  2. Haha, grappig geschreven. De laatste tijd komen er zoveel pakjes binnen hier dat de pakketjes bezorger ze soms al op straat overhandigd als hij me tegen komt. Beetje awkward, haha!

  3. Haha! Gelukkig komt de pakketjesbezorger hier ook altijd vrij laat (vanaf 13:00) maar het toiletprobleem ben ik alsnog vaak bang voor. Het gebeurt nooit, maar ja, het zal je maar ineens overkomen. Dat is dan toch mooi balen haha!

  4. Haha super herkenbaar! Net als wachten op een belangrijk telefoontje, dan moet je ook áltijd naar de wc terwijl het eigenlijk niet kan.

  5. Hihi! Hoe herkenbaar! Wij wonen net in een nieuwbouwhuis en elke dag kwam er zowat een pakje binnen. Aan de ene kant wel generend hoor, elke dag dezelfde pakjesbezorger! Maar altijd rond 9 uur, dus dan zorgde ik dat ik al op de bank klaar zat. 😉

  6. Heel herkenbaar…. en dat komt de pakketjesman een kwartier voor de aflevertijd voor bij is…. 😛 zucht en daar wacht je dan een hele middag op…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.