COLUMN | Rood colbertje

Hè, hè, poeh. Nou, naar bed. Lekker slapen. Ben ik wel aan toe, want ik voel me nog steeds ziek. Die column komt morgen maar iets later online, daar komen m’n lezers vast wel overheen. 

“Welterusten, schat.”
“Welterusten.”
*SMAK*

Hmm, ik moet maar snel aan de Sinterklaas surprises gaan beginnen. Ik moet er tenslotte drie maken en we vieren het al over twee weken! Moet er nog een gedicht bij, daar ben je wel even mee bezig. Wat zal ik eens gaan maken? En waarvan vooral? Nu ik niet meer op de pabo zit, heb ik ineens geen plek meer om ergens papier vandaan te halen. Super onhandig! Waar halen andere mensen papier vandaan?

We hebben al wel wat kartonnen dozen gespaard. Elke keer als we een pakketje binnenkregen, heb ik de doos bewaard. Ik wilde eigenlijk de houten doos van het perspakketje van Alpro reserveren, maar die wilde Geert ook al. Nou ja, op zich kan ik ook wel een kartonnen doos gebruiken. Alleen heb ik dan dus geen papier. Misschien kan ik het verven?

Wat heb ik vorig jaar eigenlijk gekregen? Bij mijn ouders had mijn broertje mij, want daar zag ik vandaag nog foto’s van voorbij komen. Bij mijn schoonouders had mijn schoonzusje mijn surprise gemaakt. En bij Ferdi en Nicole had Nicole mij getrokken. Nic had nog zo’n leuk kussentje gehaakt met aan de ene kant het Facebooklogo en aan de andere kant het Instagramlogo. Dat moest ik helaas open maken aan één kant om mijn eerste cadeautje te vinden. Ik moet hem nog steeds dicht naaien, dan kan ‘ie op de bank.

Ik moest toch ook nog wat knopen aanzetten? Hoelang stel ik dat eigenlijk al uit? Geerts overhemd mist nog wat knopen en de knoop van mijn rode colbertje is er al vier keer afgevallen. Wat een onding. Trouwens………. rode colbertje? Die heb ik al heel lang niet gezien. Hij zit niet in de was. Hij hangt niet in de kast…

“GEERT! Ik ben mijn rode colbertje kwijt!”

“Huh? Wat?”

“Mijn rode colbertje. Ik ben hem kwijt!”

“Marieke. WAT?! Jouw gedachtegang? JE DOET HET WEER! Je zei net welterusten en nu zeg je iets over een colbertje. En ik moet jou nu weer volgen?”

“Maar het is heel logisch. Ik dacht aan mijn surprise en toen…”

“NEE! Ik wil het niet weten. We gaan nu slapen. Morgen is je colbertje aan de beurt. WELTERUSTEN.”

“Slaap lekker, schat.”

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

21 thoughts on “COLUMN | Rood colbertje

  1. Haha dit is echt heel erg herkenbaar. Ik heb dan ook nog vaak dat ik aan dingen denk, en denk dat ik het al tegen mn vriend gezegd heb. Als ik er dan over verder ga tegen m denkt ie echt “waar heb je het over?” haha.

  2. hahaha, echt zó herkenbaar; ik geloof dat de meeste mannen ons vrouwen hierin niet kunnen volgen. Omgekeerd snap ik hem meestal direct als hij met zo’n ‘losse flodder’ komt 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.