COLUMN VAN GEERT | Dit gaat fout…

Ja gut, wat voor foto doe je daar dan bij, hè? Dit?

“Dit gaat fout.”

Die zin schiet de laatste tijd vaak door mijn hoofd. Vooral de afgelopen 3,5 jaar is die zin niet meer weg te denken uit mijn vocabulaire. Het begint altijd met een vrolijke Marieke, die iets nieuws bedacht heeft. Zij voert het uit, ik denk bovenstaande zin en we eindigen met een gelukmakend: ‘AUW!’

Fijn, hè?

Een paar dagen geleden was het weer raak. Ik stond te koken en Marieke kwam vrolijk de keuken binnen gehuppeld. “Ik ga je iets cools laten zien”, roept het M-monster terwijl ze me met grote ogen aankijkt. Door haar gehuppel valt de hete pan bijna van het fornuis af. Ze vervolgt: “En jij mag me helpen! Fijn, hè?”.

Marieke pakt me vast en duwt me tegen de muur. “Vang m’n benen!” roept ze vanuit een links-gedraaide yogapositie. Ze zet haar tenen in een hoek van 90 graden, maakt zich klaar om haar benen omhoog te werken en… een totale mislukking.

Wat was je van plan?

Het M-monster kreeg haar tenen nog geen tien centimeter van de grond en ligt uitgeteld op de grond. “Wat was je van plan?” roep ik wanhopig. “De handstand”, klinkt het zielig vanaf de grond, “en m’n hand doet auw”.

Het was niet de eerste keer dat het mis ging. Samenleven met Marieke is nooit saai: tussen vrolijk huppelen en een gekneusde teen zitten slechts enkele seconden. Neem de tafelpoot. Welke tafelpoot? Elke tafelpoot! Vraag een willekeurige tafelpoot of ze laatst in contact is geweest met de kleine teen van Marieke en je krijgt constant bevestigende antwoorden.

Motorisch mindervalide

Of ga met Marieke eten. Nadat ze me er een aantal keer op gewezen heeft dat ik echt netjes moet eten, is zij de eerste die een grote klodder pastasaus op het vloerkleed laat vallen.

Hoe het komt? Misschien motorisch mindervalide of gewoon ongeremd. Wat het ook is: het is fijn dat we verzekerd zijn!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

22 thoughts on “COLUMN VAN GEERT | Dit gaat fout…

  1. Haha wat leuk! Helaas ook heel herkenbaar, soms sta ik van de bank op om naar de wc te lopen, nog geen 3 meter is dat. En dan loop ik gewoon tegen de muur aan ofzo. Volgens mij zit er bij ook motorisch iets niet helemaal goed haha!

  2. Whahaha heerlijk ook dat je dit gewoon op haar blog mag zetten :’). Ik denk dat zij en ik dan de perfecte combi zouden zijn, ik ben net zo’n melige kluns. Ik kom graag een keer op de koffie om dit in een persoonlijk gesprek toe te lichten :’D

  3. HAHAHA wat een heerlijke column!! Ik herken het wel hoor alle die onhandige acties 🙂 maar daar zijn vriendjes voor om je te beschermen hahaha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.