COLUMN VAN GEERT | Op vakantie met Marieke

Van 2008, 2007, 2012, 2013

Een ooggetuigenverslag – Ik heb ondertussen vijf maal de eer gehad om met Marieke op vakantie te gaan. Met exotische bestemmingen als Slovenië, Slowakije, Montenegro en Oostenrijk hebben we ondertussen heel wat van Europa gezien. Ook jullie, lezers van deze blog, hebben ondertussen heel wat verhalen gehoord van de reizende Marieke. Maar: Hoe is het nou om met Marieke op vakantie te gaan?

Onze eerste vakantie was kort en krachtig. We hadden net drie maanden verkering en besloten van het een op het andere moment om op vakantie te gaan. Veel geld en tijd hadden we trouwens niet, dus het werd een speed-trip van drie dagen naar Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Ja, je leest het goed.

Veel van de landen hebben we overigens niet gezien, aangezien we meer in de auto zaten dan in de buitenlucht. De rol van Marieke was daarom voor het grootste deel van de tijd duidelijk: schoentjes uit, airco aan en een boek in de hand.

Het jaar daarna hadden we weer een idee: met de auto rijden van de vakantiebestemming van mijn ouders naar de vakantiebestemming van de ouders van Marieke. Het werd een heroïsche rondreis door België, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Wederom zaten we veel in de auto en nam Marieke precies dezelfde pose aan als het jaar ervoor. Negen boeken las ze uit in drie weken. Ik ben serieus van mening dat Marieke in haar eentje de complete boekenindustrie overeind houdt.

De twee jaar daarop bleven we met de auto rondreizen door Europa. Zo gingen we vorig jaar naar Slowakije en dit jaar naar Montenegro. Telkens maakten we veel kilometers en zat Marieke met haar boekje naast mij in de auto. Ik luid meezingend met de vakantie-cd met soms een vloek om wéér een tolweg; Marieke in stilte genietend van haar verhaal.

Moraal van het verhaal: Met Marieke op vakantie gaan is super tof maar zorg wel voor genoeg boeken. Einde.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “COLUMN VAN GEERT | Op vakantie met Marieke

  1. Haha grappig! Ik kan helaas niet lezen in de auto, dan word ik super misselijk, dus ik verveel me zo snel als we hele afstanden moeten rijden 😛

    1. Dat lijkt me echt zooooo vervelend! Dat hebben heel veel mensen! Ik word alleen misselijk als ik lees tijdens haarspeldbochten 😉

  2. Ohh die had ik kunnen zijn, haha… Alleen kan ik dus niet lezen in de auto, daar baal ik van aangezien we in Australie straks weer heul veul kilometers gaan maken. 😀

  3. Was thuis ook al hoor Geert. Van Nederland naar Oostenrijk werd er gelezen; broerlief destijds te klein om zelf te lezen werd voorgelezen uit O.a. De boeken van Jip en Janneke en later De vijf, kameleon en Snuf. We hebben op een rit door Zwitserland ooit een half uur op de plaats van bestemming gestaan omdat eerst het boek van Snuf, op een van zijn vervaarlijke avonturen, moést worden uitgelezen.( stiekem vonden ook wij het superleuk).

  4. Ah lijkt mij echt niet gezellig als de ander aan t lezen is. Wij wisselen elkaar af met rijden maar ik moet wel n beetje gezelligheid naast me hwbben anders word ik moe

    1. Eigenlijk heb je helemaal gelijk Joyce! De volgende keer dat Marieke weer gaat lezen in de auto, zeg ik “Joyce en ik vinden dit niet kunnen!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.