COLUMN | Vrije tijd

vrije tijd

Het zit erop
Ik weet nog dat ik dacht: wat zal ik blij zijn als mijn scriptie en mijn laatste logboeken zijn ingeleverd. Dan zit het grootste werk er op. Kan ik me alleen nog maar voorbereiden op het eindgesprek. Geen stress meer. Niet meer het idee hebben dat je méér had moeten onderzoeken of doen. Je kunt toch niks meer doen. Gevoel van vrijheid. De zon die schijnt. Eindelijk tijd om te sporten. Tja, bij dat laatste argument had ik eigenlijk al beter moeten weten…

Even bellen
Zo, alle papieren zijn getekend, ingevoerd in het systeem en ingeleverd op de pabo. Mooi. Tijd voor ontspanning en werk. Waar zal ik eens mee beginnen? De nieuwe blog, die ik aan het maken ben voor het bedrijf. SEO optimaliseren. Blogs schrijven. Handige plugins installeren. Even bellen naar dat bedrijf. O, tussendoor even naar de fysio, moet ook gebeuren. Hmm, mijn rug voelt veel beter nu. O, ik moet nog een blog schrijven voor mijn eigen blog. Shit, de wasmachine is ook klaar. Eerst de was ophangen dan maar.

Veel maandverband
Wilt u een trouwfilm bestellen? Deze maand nog? Leuk! Even kijken, hoor, we zitten bijna vol. O, als ik die afspraak verzet, kan dat nog wel. Mailbox checken. Even Funda checken of er al een leuk huis beschikbaar is. Deze is leuk! Even de makelaar mailen. Inschrijfformulier invullen? Nou, vooruit dan maar. Geert aan de telefoon. Of ik even een formulier in wil scannen dat hij vergeten is. Tuurlijk. Geert weer aan de telefoon. Bedankt voor het scannen maar de gemeente had de afspraak niet goed in de agenda gezet, dus het was voor niets. Of ik nog wat nodig heb van de AH? Ja, doe maar veel maandverband. Met vleugels, alsjeblieft.

Kassameisje
Die mailbox houdt ook nooit op, hè? Een paar mailtjes beantwoorden over een campagne en je bent zo een halfuur verder. Factuurtje schrijven. App’je van Geert: “Had alleen maar maandverband toen ik bij de kassa kwam. Dacht: hoe red ik me hieruit? Besloot te zeggen: ‘Ja, het is weer bijna mijn tijd van de maand, hè?’ Maar het kassameisje keek alleen maar héél raar en zei niks.” O, de zon schijnt. Even snel het wasrek buiten zetten en de volgende was kan ook alweer in de machine. Ik moet opschieten, want ik heb ook nog een deadline voor mijn Juf-column vandaag. Argh, wéér dat geluid van een inkomend mailtje. Snel even lezen dan maar.

Vrije tijd
Mijn stagebegeleider: “Gefeliciteerd, wat fijn dat je je scriptie gehaald hebt! Ben je al lekker aan het genieten van aaaaaaal je vrije tijd?”

Eh…

Wit - kopie - kopie-001

Follow my blog with Bloglovin

18 thoughts on “COLUMN | Vrije tijd

  1. Haha, leuk geschreven! Probeer wel te genieten hoor, zeker met dit mooie weer! Soms ook even Nee zeggen en lekker een uurtje niksen, dat is ook goed voor je!

  2. En toch heb je het maar mooi gedaan! Super! De rest van het leven gaat natuurlijk wel gewoon door ja. Geert en zijn maandverband… Ik had dat koppie van die kassière wel willen zien!

  3. haha oh ja, ál die vrije tijd na je scriptie… Hm… Iets gaat hier niet goed 😉 Ach, gelukkig ben je een lekker bezig bijtje, toch?!

  4. Haha leuk en herkenbaar! Maar het is toch ook wel lekker om druk bezig te zijn. Vind ik ten minste, ookal kan af en toe de rem er even op ook geen kwaad. Vooral met dit lekkere weer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.