CRIMI | The Bridge [Bron|Broen] seizoen 2: Nog sterker, mooier en spannender dan het eerste seizoen

Ik heb al héél veel (Scandinavische) crimi’s gezien, maar The Bridge is mijn favoriet. Meer dan een jaar wachtte ik op het vervolg. Mijn schoonouders (alias ‘de crimi-bibliotheek’) bestelden seizoen 2 bij een krant, waardoor ze ‘m eerder in huis hadden dan hij eigelijk uit kwam. En je raadt nooit wat ze deden… Wanneer ze een dvd met drie afleveringen ‘uit’ hadden, deden ze ‘m op de post naar ons! Hoe lief! Wij waren net klaar met Wallander 5 en wisten niet hoe snel we de dvd’s moesten bekijken.

Waar gaat het verhaal over?

Er botst een schip tegen de Øresundbrug, die Zweden en Denemarken met elkaar verbindt (dé brug uit seizoen 1). Er is geen bemanning aan boord, maar er worden wel vijf Zweedse en Deense jongeren gevonden, die vastgeketend liggen in het ruim. Saga Norén krijgt de leiding over het onderzoek en neemt weer contact op met Martin Rohde. De jongeren blijken slechts een hele kleine schakel te zijn. De dader wil de aandacht richten op de milieuproblematiek en zet alles op alles om zijn boodschap duidelijk te maken. Mensenleven na mensenleven gaat eraan, totdat Saga en Martin een kleine stap voor gaan lopen. Maar dan blijft het nog lastig om erachter te komen wie er nou werkelijk achter zit. Of zijn er meerdere daders in het spel?

Wat vind ik ervan?

The Bridge is niet voor niets mijn lievelingsserie. Seizoen 1 was geweldig, seizoen 2 is briljant. Scandinavische crimi’s staan bekend om hun goed uitgewerkte karakters en uitstekend acteerwerk, maar The Bridge slaat alles. Sofia Helin is zó goed in het spelen van haar karakter Saga, dat ik haar niet eens meer als ‘normaal’ persoon zie. Ik roep alleen maar: Saga dit… en Saga dat… Haar karakter intrigeert me. Saga heeft overduidelijk Asperger (een vorm van autisme), heeft bijzonder veel moeite met sociale contacten en doet daarom de meest hilarische uitspraken. The Bridge zit vol momenten waarop je denkt: ‘néééééé, dit zeg je nieeeeeeeeeet.’

Maar er is meer dan dat. Weet je waarom ik alleen Scandinavische crimi’s volg en geen andere series kijk? Omdat deze crimi’s over echte mensen gaan. De acteurs zijn niet mooi opgemaakt, hun haar zit niet perfect, ze dragen geen gestylde outfits en de omgeving is absoluut het tegenovergestelde van Hollywood of Amerika. Het acteerwerk is niet te vergelijken met een Amerikaanse serie of film. Het is rauw. Donker. Echt. Zo wordt het gespeeld, gefilmd en gemonteerd. En daarmee ook gigantisch spannend én verschrikkelijk boeiend om naar te kijken.

The Bridge behoort tot de top. Wanneer je crimi’s leuk vindt en genoten hebt van The Killing of Borgen (geen crimi, maar wel net zo goed én Scandinavisch) weet ik duizend procent zeker dat je The Bridge 2 ook geweldig vind en net als ik de hele dag weer uitkijkt naar dat uurtje op de bank. De tien afleveringen waren mij veel te snel voorbij en ik kan nu al niet meer wachten op deel drie.

Rapport

Plot: 10
Personages: 10
Acteerwerk: 10
Spanning: 10
Kopen: €29,99

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

4 thoughts on “CRIMI | The Bridge [Bron|Broen] seizoen 2: Nog sterker, mooier en spannender dan het eerste seizoen

  1. Ik ben ook echt dol op Scandinavische series. Heb Borgen en The Killing helemaal gezien, van The Bridge moet ik seizoen 2 nog. Heel benieuwd naar!

    1. Snel gaan kijken! 🙂 Onder het kopje blog –> film/serie reviews staan nog veel meer leuke Scandinavische series!

  2. Inderdaad een fantastische serie. Heb ‘m zelf pas uitgekeken en van te voren twijfelde ik of deel 2 net zo sterk kon zijn als het eerste. Dat is meer dan gelukt.

    Welke andere Scandinavische series kan je aanraden?

    1. Heeeeeeel veel! Kijk even onder de categorie ‘Film/serie reviews’, daar vind je er genoeg! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.