Dagje bubbelen en massages testen bij Thermen Bussloo

Ik ben geen sauna meisje. Ik hou niet van de hitte en ik hou niet van blote mensen. Nou ja, ik hou er niet van om bloot tussen onbekende andere blote mensen te lopen. ‘Maar, Marieke, dat moet je écht een keer proberen, na vijf minuten weet je niet meer waar je het over hebt, echt.’ Dat zal allemaal best, maar ik hou er niet van. Maar waar ik WEL van houd is van massages (goh). Ik HOU van massages, zoals iedereen waarschijnlijk. En ik vind het ook ultiem lekker om lekker te bubbelen in een bubbelbad. Dus toen Thermen Bussloo vroeg of ik hun wellness uit wilde testen, zei ik volmondig JA. En Geert ook. Maar we gingen wel op badkledingdag.

We hadden natuurlijk vooral zin in de massage. Beide hadden we gekozen voor de ontspanningsmassage uit het vroege vogel arrangement. Dat klonk gewoon overheerlijk! Kortom: op dinsdagochtend zaten we om 9.00 uur met een gelukzalige glimlach in de auto: op naar de massage! Om half tien kwamen we aan bij Thermen Bussloo. Wat was het KOUD! Ongelooflijk. Zelfs het water in de fonteinen was bevroren!

We ‘checkten in’, kregen een polsbandje voor ons kluisje en twee kleine formuliertjes die we in moesten vullen voor de massage. In de kleedruimte kleedden we ons om. (Ik ging natuurlijk op zoek naar kleedhokjes, totdat Geert tegen me zei: ‘Marieke, je moet je HIER omkleden, normaal gesproken is iedereen naakt, weet je nog?’) Daarna liepen we vast een rondje om te kijken wat er allemaal was. Het was iets kleiner dan ik had gedacht, maar het zag er allemaal zó mooi uit! Er is echt veel aandacht besteed aan de aankleding! Overal zijn oosterse details en staan karaffen met water en thee. En het RUIKT LEKKER. Héérlijk! Helemaal niet naar chloor of zwembad, maar juist naar wierrook of bloemen.

Om 10.00 uur stonden we ingepland voor de massage. Terwijl we op de bankjes zaten te wachten (lekker warm in je badjas), vulden we het formuliertje in. Dat waren eigenlijk maar 3 vragen: welke massage wil je, heb je nog blessures o.i.d. waar we op moeten letten en (mijn favoriete vraag): welke geur vind je het lekkerste? We kozen allebei voor ‘houtachtig’, hmmm! Na een paar minuten werden we opgehaald door een jongen en een meisje van onze leeftijd (of moet ik nou man en vrouw zeggen?).

In de woenstijnroos (jaja, zo heette de kamer) werden we 25 heerlijke minuten lang gemasseerd. We vonden het fantastisch! Het enige jammere was dat het maar zo kort duurde. Van ons had het allemaal wel minstens anderhalf uur mogen duren! Er stond een lekker rustgevend muziekje op en we werden heerlijk gemasseerd op onze benen en rug. Hmm! Als het niet zo lekker was geweest, was ik in slaap gevallen.

Na de massage dronken we een glaasje water (op aanraden van onze masseurs) en daarna was het tijd om de rest van de wellness te ontdekken! We begonnen met een voetenbadje en daarna gingen we door naar het Osmaanse badhuis met kristalstoom ruimte, zout- en scrubruimte en bloesembad. Jongens, ik wist niet dat het bestónd. Maar ik vond het echt lekker! Ik heb het toch zéker twee minuten vol gehouden in de kristalstoom ruimte, ik had een babyzacht huidje van het scrubben en in het bloesembad vond ik het heerlijk. Daarna gingen we via de Azië sauna door naar mijn favoriet: de whirlpools! Omdat het buiten zo koud was en in het bad zo heet, kreeg ik echt een beetje het gevoel dat ik in zo’n hottub zat in een ver land. Héérlijk! Daar hebben we veel te lang zitten bubbelen.

Verder gingen we nog even in het zwembad en we eindigden in het hamambad met aquasound. Ik had eerst helemaal niet in de gaten dat het meer was dan alleen een zwembad, totdat ik met mijn oren onder water ging en ineens muziek hoorde! Oké, dat is toch best wel fantastisch: een zwembad met muziek. Ik vond het hilarisch!

Daarna was het alweer tijd om te gaan, want er stonden helaas meer dingen op de ’to do’-list die dag. Maar na 2.5 uur waren we helemaal zen. Héérlijk! Overigens mag je met het ‘vroege vogel arrangement’ veel langer blijven, hoor! Tot 23.30 uur ’s avonds zelfs.

Goed, ben ik dan NU een saunameisje? Nee, die sauna’s zelf vind ik gewoon niks. Maar dat bubbelen en die massages… Kom maar door!

We mochten langskomen op uitnodiging van Thermen Bussloo.

♥ Mariek

Ga jij graag naar de sauna?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

6 thoughts on “Dagje bubbelen en massages testen bij Thermen Bussloo

  1. Sven heeft laatst een arrangement gewonnen ( helaas voor 1 persoon), ik zal hem dit laten lezen, dan krijgt hij er vast zin in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.