Ontsnap uit de Dakar escape room met Tim & Tom Coronel

escape-room-huizen

We verbazen ons er vaak over dat escape room bouwers elke keer weer met nieuwe en originele thema’s op de proppen komen. Natuurlijk heb je regelmatig overlappende onderwerpen, zoals een verdwijning, een moord of een gevangenis, maar escape room bouwers zijn eigenlijk ook een beetje schrijvers. Zonder een goed verhaal, zéker geen goede escape room. Maar… laatst speelden we voor de tweede keer een escape room met het thema ‘Dakar’. En stiekem waren we daarom extra benieuwd hoe deze escape room zou zijn!

Escape Room in Huizen

Escape Room: Dakar Challenge van Coronel
Plaats: Huizen
Moeilijkheidsgraad: ★★★☆☆
Aankleding: ★★★★☆

Aantal spelers: 2-6
Prijs p.p. met 4 personen: €27,25 – €29,75
Ontsnapt? Ja, in 54.27
Cijfer: 7,5

Tim & Tom Coronel

Als je weet van wie de escape room is, begrijp je helemaal waarom het thema van één van hun kamers ‘Dakar’ is. Deze escape room is namelijk van Coronel! Jazeker, de twee bekende broers Tim & Tom, de coureurs. Tom ken je waarschijnlijk van de formule 1 en Tim van de Dakar races. Ook samen hebben ze de beruchte Dakar race gereden en daarom vind ik het juist zo leuk dat ze een escape room gemaakt hebben met dit thema. In Huizen hebben ze – samen met hun andere broers – een enorm bedrijf waar je bijvoorbeeld kunt karten, klimmen, lasergamen én twee escape rooms kunt spelen. Enne, ook de tweede escape room (Trump Tower) hebben we getest; daarover komt binnenkort een blog online.

Wat vonden we ervan?

De Dakar kamer van Coronel is een traditionele escape room met veel slotjes. Voor de afwisseling niet erg. Het thema past bij de bouwers en dat merk je in de opdrachten. Die zijn namelijk heel technisch en dat is leuk en vrij nieuw voor ons. Ik kan me voorstellen dat autoliefhebbers daar blij van worden. De opdrachten zijn verder niet heel moeilijk, maar voor ons soms onlogisch en onduidelijk. Het zijn losse opdrachten, die niet heel veel met elkaar te maken hebben en dat vonden we stiekem een beetje jammer. De kamer is verder mooi ingericht naar het thema, maar dat hadden we van de gebroeders Coronel stiekem ook niet anders verwacht.

Strijd in teams tegen elkaar

Wat wij niet gedaan hebben, maar wat wel erg leuk is, is het in teams tegen elkaar strijden. Ze hebben namelijk twee identieke Dakar challenge kamers gebouwd, zodat je in twee teams tegelijkertijd kunt spelen. Zo speel je ook nog tegen elkaar! Een erg leuke optie voor grote vriendengroepen, vrijgezellenfeesten en team uitjes.

Op zoek naar een leuke Escape Room? Hier vind je de Escape Rooms die we tot nu toe getest hebben: de leukste Escape Rooms van Nederland!

♥ Mariek

Deze Escape Room mochten we testen op uitnodiging van Coronel,
maar dat beïnvloedt mijn mening niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

2 thoughts on “Ontsnap uit de Dakar escape room met Tim & Tom Coronel

  1. Het was weer spannend of wij er wel uit gingen komen. Gelukkig hadden wij veel aan de technische kwaliteiten van ons allen! Erg tof dat dit een onderdeel was!

    1. Hahaha nou, bij die opdrachten hadden jullie niks aan mij XD Die mag je echt in je eigen zak steken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.