Op 2wmn.nl – de lifestyle blog van Willemijn en Martine – kwam ik een leuke (en herkenbare!) blog tegen: hun 5 grootste ergernissen in het huishouden. Ik voelde zo met ze mee dat ik graag even mijn 5 grootste ergernissen wil delen.

Over het algemeen vind ik het huishouden best ‘leuk’. Als ik de tijd heb om even twee uurtjes door het huis te springen, vind ik het huishouden best ontspannend. Terwijl ik overal een doekje overheen haal of de was sta te strijken, kijk ik stiekem wat afleveringen van een leuk tv-programma terug. Best goed vol te houden, zo! Oh, en voor een extra ego-boost is het handig om ‘Hoe schoon is jouw huis’ te kijken tijdens het schoonmaken. Lijkt alles ineens helemáál niet vies meer.

Toch zijn er een paar klusjes waar ik een gloeiende hekel aan heb. Van die dingen die je het liefst voor eeuwig uitstelt. Komen ze:

huishoudklusjes

1. De badkamer schoonmaken

Met stip op nummer 1! Elke week is het weer een innerlijke strijd met mezelf. De badkamer moet schoon. UGH! Op zich vind ik de wc en wastafel nog niet zo erg, maar het begint al bij ons radiatorrek. Wij hebben zo’n verwarmingsrek waar je je handdoeken aan op kunt hangen. Heerlijk, want je handdoeken zijn zó droog, maar ook irritant dat élke stang na een week onder het stof zit en dus gepoetst moet worden. Tegeltjes poetsen vind ik ook irritant. Na één muur krijg ik last van mijn arm en die lúcht van dat schoonmaakspul.

Als laatste de horror van elke badkamer: het doucheputje. In ons vorige huis hadden we zo’n ‘streep’ als doucheputje. Heel mooi, maar héél onpraktisch, want elke week moest ik dat hele ding eruit tillen met een schroevendraaier, om de boel schoon te maken. In dit huis is het beter voor elkaar (maar het blijft een smerig klusje). Eerlijk is eerlijk, meestal haal ik het putje maar eens in de twee weken uit elkaar, in plaats van elke week, haha.

2. Het vuilnis buiten zetten

Het vuilnis buiten zetten. Brrr! Ik blijf dan meestal ook gewoon door proppen, totdat de zak écht bijna uit elkaar dreigt te scheuren. En dan? Op het moment dat het vuilnis buiten gezet moet worden, ben ik ineens helemáál niet meer zo feministisch en weet ik Geert ervan te overtuigen dat het zijn (mannen)taak is. Waarop hij dan roept: ‘Het is niet mijn taak… het is mijn taak gewórden!’ Daar heeft hij gelijk in, maar dat zeggen we niet tegen hem, hè?

huishoudklusjes

3. Tuinieren

Als ik iets niét van mijn ouders geërfd heb, dan zijn het hun groene vingers. Ik vind tuinieren verschrikkelijk en doe het dan ook meestal gewoon niet. In ons nieuwe huis hebben we best wel een grote tuin. En niet alleen achter, maar ook aan de zij- en voorkant! Je zou bijna denken: waarom heb je in vredesnaam voor dat huis gekozen?

De tuin moet ook nogal opgeknapt worden, omdat er vooral veel dode planten en klei te vinden was. Op dit moment zijn we dus bezig met een grote opknapbeurt en over een tijdje gaan we gras zaaien. Maar ik moet ook eerlijk zijn: ik heb AL één keer meegeholpen… De rest heeft Geert gedaan.

4. Koken

Wauw, ik klink nu echt als de slechtste huisvrouw ook, want ook dit is niet mijn taak. Ik heb het al vaker verteld: ik houd niet van koken. Ik kán het ook echt niet. Goed, een pasta lukt me nog wel, maar zodra het ingewikkelder wordt dan dat klopt er helemaal niks meer van mijn recept. Ik vergeet de oven voor te verwarmen of mijn saus is allang klaar, terwijl de rijst nog gekookt moet worden.

Gelukkig vindt Geert koken héél leuk en kan hij het ook goed! En ik eet het dan wel weer heel graag op.

huishoudklusjes

5. Sokken ophangen

Ik vind wassen op zich niet erg, maar ik doe graag eerst de makkelijke wasjes. Handdoekenwasjes bijvoorbeeld, die in één keer door naar de droger kunnen en die je niet hoeft te strijken. Hoppa, dan gaat ‘ie snel! Maar op de één of andere manier bedenk ik me altijd nog net voordat we naar bed gaan, dat ik daarnet nog een wasje gedaan heb, die nog opgehangen moet worden. En dat zijn dan altijd de stomme wasjes, met duizend miljoen sokken. Grrr! Duurt lang!

Ik krijg trouwens ook vaak de vraag hoe onze verdeling nu precies is. En omdat ik nu naar voren kom als de slechtste huisvrouw ever die alles aan haar vent overlaat, deel ik ‘m graag even met je. Het is heel simpel: Geert doet alles wat met eten te maken heeft (behalve de koelkast schoonmaken, dat doe ik elke week als we de boodschappen inruimen, haha); koken, afwassen, keuken schoonmaken, boodschappen doen, vuilnis buitenzetten (ha!). En ik doe de rest; badkamer, wc, stoffen, stofzuigen, wassen en strijken. Vergeet ik nu nog iets? De rest doen we zo’n beetje samen. Prima verdeling, toch?

Wat vind jij de meest verschrikkelijk huishoudklusjes?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

Share: