DE BUCKET LIST VAN | Shifra Jumelet (A cup of life)

Mijn Bucket List kennen jullie allemaal (en zo niet, je vindt ‘m in het menu!), maar ik vind het super leuk en inspirerend om te zien wat anderen erop hebben staan. Deze week: de Bucket List van blogger Shifra Jumelet (A cup of life).

Ze is zonder twijfel de meest enthousiaste blogger die ik ken: één filmpje van Shifra Jumelet en je bent weer vrolijk (én klaarwakker!). Geert hoort aan de andere kant van het huis wiens filmpjes ik aan het kijken ben, maar ik ben alleen maar blij dat er iemand is die net zo hard, veel en enthousiast praat als ik. Daarnaast ben ik gék op Shifra’s Do It Yourself-projecten (vooral interieur dingen!), mooie foto’s en leuke kledingstijl. Ze is dan ook niet voor niets één van mijn favoriete bloggers. Tijd om haar aan de tand te voelen over haar Bucket List!

Welke punten staan er op jouw Bucket List?


Weet je dat ik eigenlijk nog nooit een Bucket List heb geschreven? Haha! Ik weet dat heel veel mensen het doen, maar ik kan het simpelweg eigenlijk niet. Als die lijst er dan eenmaal is, dan verandert het bij mij van ‘willen’ al snel in ‘moeten’. Het moet allemaal gebeuren ‘before you die‘. Zonder Bucket List sta ik denk ik ook veel meer open om dagelijks te dromen en te genieten van alles.

Maar als ik wat ‘dromen’ moet opnoemen?

  • Een giraffe (en daarna een leeuw) in het wild zien
  • Noorderlicht en Geisers in werkelijkheid zien
  • 20.000 volgers op Bloglovin (oftwel: 20.000 mensen aan het DIY’en krijgen!)
  • Een huis kopen en zelf renoveren
  • Een keer met mijn blog in de krant staan
  • Zwemmen met dolfijnen
  • Een jaar (of langer) in een ander land wonen
  • Fulltime bloggen…

Maar ik droom nog het meest van hele kleine dingen; een gezinnetje beginnen met Hans (mijn man), piano leren spelen, beter Frans leren praten, een sjaal breien, een boek (of e-book) schrijven, meer verdiepen in fotografie, een eigen hond kopen…

Welke dromen zijn al uitgekomen?


Ik heb altijd al naar Amerika gewild, en in 2011 kwam die droom uit! Ik ben een aantal weken in de oost-kust van Amerika geweest en daar heb ik bij een gastgezin en studenten geslapen. Ik heb van alles daar gezien, van de fabriek van Harly Davidson en Hersey’s, tot aan steden als New York, Philly en Washington. Het was echt een droomreis! Daarnaast ben ik samen met Hans mijn eigen bedrijf gestart, Il est elle. Samen mogen we genieten van de liefde en de meest mooie bruiloften vastleggen. Een droombaan, ook doordat we zoveel samen kunnen zijn hierdoor! En ik ben natuurlijk mijn eigen blog begonnen! Een droom waar ik dagelijks zoveel plezier en passie uit haal.

Met welk punt op de lijst wil je in 2014 aan de slag?


Het is momenteel ontzettend druk, maar ik probeer tussendoor mijn Frans bij te spijkeren en mij te verdiepen in fotografie. In het najaar/winter hoop ik mijn eigen hond te kunnen kopen en dan wil ik ook starten met pianolessen. En ik wil heel graag nog meer mensen aan het Do It Yourself’en krijgen (it’s so much fun!), dus ik zou het leuk vinden als mijn blog dit jaar nog meer groeit.

Welke landen/plaatsen staan nog op jouw reislijstje?

Hoog op mijn lijstje staan nu Nieuw-Zeeland (en dan gelijk ook naar Australië, ‘als je er toch bent’;)) en Amerika. In Amerika ben ik natuurlijk al geweest, maar juist daarom wil ik nog een keer: er is daar zóveel te zien! Daarnaast zou ik graag nog een rondreis maken door Italië; ik ben daar al vaak geweest en ik vind het leuk om alle mooie plekken aan Hans te laten zien.

Wie wil je graag eens ontmoeten?

Eigenlijk heel veel mensen, mensen zijn zó interessant. Ik zou het gezin van onze Koning wel willen ontmoeten (inclusief oma) en Michelle en Barack Obama. Ik wil ook graag een keer een kopje thee drinken met Martha Stewart en het gesprek opnemen zodat ik al haar wijsheid kan onthouden. En Jamie Oliver! Hij zou dan úren mogen praten over eten en ik zou aandachtig luisteren en lachen om al zijn grapjes. Ik vind het géweldig om te luisteren naar iemand die met zoveel passie en respect over eten praat. En Oprah Winfrey! Ja, wauw, wat een vrouw is dat! Oh, hoeveel mensen mag ik eigenlijk hier invullen?

Wat is jouw tip voor mensen die ook hun dromen uit willen laten komen?


Werk actief aan je dromen, en ‘droom’ niet alleen, als je ook écht wilt dat ze uitkomen. Ik ben nu heel erg aan het dromen van Nieuw-Zeeland en Amerika en laatst zeiden Hans en ik tegen elkaar: we dromen wel, maar wát doen we eigenlijk concreet om die droom te realiseren? Helemaal niets. Kijk en zoek actief naar mogelijkheden om je dromen werkelijkheid te maken, zodat het niet bij dromen blijft. Voor ons betekende dit dat we nadat ons huis is opgeknapt, we elke maand een bedrag opzij gaan leggen, en wellicht wat extra werken. Met als vooruitzicht: Nieuw-Zeeland & Amerika! En weet je wat, het voelt nu al alsof we één stapje dichterbij zijn… 🙂

Bedankt voor je leuke antwoorden, Shifra! Vergeten jullie niet een kijkje te nemen of haar blog, A cup of life?

Wit - kopie - kopie-001

Follow my blog with Bloglovin

10 thoughts on “DE BUCKET LIST VAN | Shifra Jumelet (A cup of life)

  1. Heel leuk om te lezen! Ik word altijd zó blij van Shifra, haar blog tovert iedere dag weer een grote lach op mijn gezicht! (vooral haar filmpjes) 🙂

  2. Super leuk 🙂 Ik wil ook heel graag naar Amerika en Nieuw-Zeeland en ben ook druk aan het sparen om dit na mijn studie te doen. Wat je zegt klopt, hierdoor volet het allemaal dichterbij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.