De eerlijke vinder

de eerlijke vinder

De legendarische schrijver John Rothstein heeft al decennialang niets gepubliceerd. Morris Bellamy is woedend. Niet alleen omdat Rothstein met schrijven is gestopt, maar ook omdat diens serie niet naar zijn smaak eindigde. Bij een inbraak in het huis van Rothstein neemt Bellamy alle cash uit de kluis mee, en als hoofdprijs een stapel aantekenboekjes met ongepubliceerd materiaal. 

Morris verbergt zijn buit – maar dan wordt hij gearresteerd voor een andere misdaad. Tientallen jaren later vindt een jongen, Pete Saubers, de koffer en nu zijn het Pete en zijn familie die door Bill Hodges, Holly en Jerome gered moeten worden van de wraakzuchtige en inmiddels nog krankzinniger Bellamy, die na 35 jaar vrijkomt uit de gevangenis.

De eerlijke vinder is het vervolg op Mr Mercedes. Ikzelf heb Mr Mercedes nog niet gelezen (dit is zelfs het eerste boek van Stephen King – een legende – dat ik lees *schaam*), dus ik kan uit betrouwbare bron vertellen dat je De eerlijke vinder ook gewoon los kunt lezen. Kort maar krachtig? Ik had veel eerder moeten beginnen aan de boeken van Stephen King. Ik vond De eerlijke vinder ontzettend goed!

Je komt er al snel achter dat Pete Saubers echt een ontzettend lief kind is. Hij bedoelt alles zó goed, maar komt ontzettend in de problemen omdat hij de koffer vindt. Als hij toen geweten had dat de situatie zo uit de hand zou lopen, had hij hem met liefde laten liggen waar ‘ie lag. Verder durf ik niets te vertellen, uit angst dingen te verklappen!

De eerlijke vinder is een echte pageturner en maakt me heel nieuwsgierig naar Mr Mercedes en de andere boeken van Stephen King. Klein detail: als je van plan bent om Mr Mercedes ook te lezen, dan zou ik daar wel mee beginnen, in verband met wat spoilers van het boek in De eerlijke vinder.

Rapport

Verhaal: 8
Plot: 8
Personages: 8
Spanning: 8,5
Kopen: €19,99

Koop bij bol.com

Deze recensie bevat een product dat ik gekregen heb & een affiliate link.
Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

2 thoughts on “De eerlijke vinder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *