De jongen in de sneeuw – Samuel Bjørk

de-jongen-in-de-sneeuw-samuel-bjork

Auteur: Samuel Bjørk
Verschenen in: oktober 2018
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 352
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

In een bergmeer wordt een 22-jarige ballerina gevonden, bruut vermoord. De politie vindt in het bos vlakbij een camera op een statief, precies gericht op de plaats delict. Het beroemde rechercheteam van Holger Munch komt weer bij elkaar voor het onderzoek. Zelfs Mia Krüger, die net ontslagen is uit een afkickkliniek en eigenlijk op een welverdiende vakantie zou gaan, wordt overgehaald om zich over de zaak te buigen. Als Mia ook nog een van corruptie verdachte collega in de gaten moet houden, komt alles in een levensgevaarlijke stroomversnelling.

We hebben véél te lang op de derde thriller van Samuel Bjørk (pseudoniem van Frode Sander Øien) moeten wachten, maar EINDELIJK kwam in oktober dan De jongen in de sneeuw uit. Ik was super enthousiast over de vorige twee delen (Ik reis alleen & De Doodsvogel) dus ik kon niet wachten totdat ik in De jongen in de sneeuw kon beginnen!

Een bizarre situatie

In De jongen in de sneeuw gaan we gewoon weer verder met het vertrouwde rechercheteam van Munch. Gelukkig werden de personages nog even kort uitgelegd (voor nieuwe lezers), want het was inmiddels zo’n tijd geleden dat ik het tweede deel las, dat ik de verhoudingen alweer kwijt was. 

Het boek begint weer spannend met een oudere man die op een donkere avond midden op de weg een jongetje vindt. Zijn lippen zijn blauw en hij draagt een hertengewei op zijn hoofd. Precies zo’n bizarre situatie die we van Bjørk gewend zijn. Heerlijk!

de-jongen-in-de-sneeuw-samuel-bjork

Verwarrend maar spannend

Het verhaal bouwt zich daarna langzaam op. Het is redelijk spannend, maar ik ben vooral héél benieuwd wie de moordenaar is. Helaas is het boek op sommige punten wat onduidelijk en verwarrend door de vele personages. Ik moet af en toe echt terug bladeren om te zien wie wie nou ook alweer is. Gelukkig maakt Bjørks fijne schrijfstijl dat weer goed.

Naar het einde toe wordt het boek steeds spannender, al moet ik eerlijk bekennen dat ik nog iets meer van het finale slot verwacht had. Het was ineens toch een beetje plotseling afgelopen toen het net écht spannend werd.

Kortom: zeker een fijne thriller, maar net iets minder goed dan de eerste twee delen. Maar maak je geen zorgen, ik zit al op het puntje van mijn stoel voor deel 4! Nu hopen dat die wat sneller komt.

★★★★☆

Kopen via Bol.com

Deze blog bevat affiliate links.

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.