De kerstmarkt in Boekarest

boekarest

Dames en heren, ik heb gewoon nog niks over Boekarest vertelt! Voor mijn verjaardag kreeg ik 3 dagen Boekarest van Geert en in december gingen we erheen. Maar toen stond m’n blogplanning ineens vol met eindejaarslijstjes en verhalen over Milaan en Bergamo, waar we daarna heen gingen. En dus moet ik nog steeds over Boekarest vertellen. Bij dezen dan mijn verhalen over Boekarest. Wat daar moet je echt naartoe!

boekarest

Het was een vroegertje, want om half 4 ’s ochtends zaten we al in de auto richting Brussel. Tja, je moet er wat voor over hebben, hè? Vonden we helemaal niet erg, hoor, al was Brussel wel echt een eind rijden. Nadat we de alleen-Frans-sprekende man van de transferbusjes hadden uitgelegd dat we toch écht al gereserveerd en betaald hadden, waren we snel op het vliegveld.

boekarest

boekarest

Na 3 uurtjes vliegen kwamen we aan in Boekarest! Voor €2 namen we de stadsbus naar het centrum en aangezien we onze broodpakketjes waren vergeten, was het eerste wat we deden twee pizzapunten scoren voor €0,85. O yeah, welkom in Roemenië! We dumpten onze koffertjes bij het hostel en doken het centrum weer in. Het plan van dag 1? Genieten op de kerstmarkt!

boekarest

De kerstmarkt in Boekarest is middelgroot, maar zó gezellig! Er staat een hele grote kerstboom, er waren echte Roemeense kerstelven en – het belangrijkste – overal was lekker eten. We besloten al snel dat ons avondeten uit Roemeense hapjes zou bestaan. We deelden samen een soort platgeslagen oliebol, een quiche en een stuk kurtos, wat we natuurlijk niet op kregen (gebakken deeg met suiker, zó lekker!).

Rond een uur of negen gingen we weer terug naar het hostel om nog wat te lezen en daarna lekker ons bed in te krijgen. Inmiddels waren we al zo lang wakker (vanaf half 3 ’s ochtends) dat we meteen in slaap vielen…

Overmorgen meer over dag 2, waarin we de stad zelf ontdekten!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.