De levenslessen van Daniel Lohues

Soms luister je naar een liedje en dringt ineens de tekst tot je door. Als ik heel eerlijk ben, heb ik daar over het algemeen niet zo’n ‘last’ van en lal ik liever de melodie mee. Als ik de tekst dan dus een keer wél versta, dringt het soms best wel hard door. Van de week had ik dat met een aantal nummers van Daniel Lohues, die Geert weer eens enthousiast op repeat had staan. Ik keek op en dacht: verrek, dat is een verdraaid mooi, nieuw levensmotto.

Zoals het nummer Prachtig mooie dagDat vind ik dus sowieso een heerlijk vrolijk liedje, maar de eerste zin vind ik dus echt briljant. Verkeerde been als laatste, dat ging alvast goed. Hoe kóm je erop? Dat is toch geweldig? Elke keer als ik die zin hoor, schiet ik weer in de lach. Ach, Geert is het inmiddels gewend. Hij draait ‘m vaak als we net uit bed zijn en geloof me: dan huppel ik dus de kamer door.

Geert vertelde trouwens dat Daniel tijdens een concert eens vertelde dat hij dit nummer schreef op het moment dat het al een tijd uit was met zijn vriendin en hij ineens het leven weer wat vrolijker inzag. Als je goed luistert naar de tekst, hoor je dat ook wel terug.

Angst is maar voor even, spijt is voor altijd. Die moet ik onthouden voor momenten waarop ik denk: Wat heb ik nou weer verzonnen? Gewoon gaan met die banaan. Je krijgt er spijt van als je het niet doet. (Tenzij je echt iets héél achterlijks hebt verzonnen.)

Alles kan, ja. Dit lied is mijn levensmotto, ik zweer het je. Alles kan. Of het ook gebeurt, dat ligt eraan. Aan jou! Niet meteen roepen ‘dat kan ik niet’/’dat lukt niet’. Alles kan. Als je het tenminste ook doet.

En dan als laatste nog gewoon een prachtig nummer. Ik weet zeker dat iedereen wel iemand kent, die niet hoeft te wachten bij de hemel in de rij. 

 

Er zijn nog véél meer prachtige nummers van Daniel, dus vergeet ‘m echt niet even op te zoeken. Geert heeft ‘m al een keer live mogen zien en ik ga NU opzoeken of er nog ergens kaartjes te koop zijn. Wil ik oohoook!

Follow my blog with Bloglovin

Foto: Facebook

2 thoughts on “De levenslessen van Daniel Lohues

  1. Hey Marieke, wat leuk om je column te lezen die over totaal iets anders gaat dan New Adult-titels en of feelgood! Ik lees dat we nog een andere passie delen: muziek van Daniël Lohues en z’ vrienden! Top en wat leuk! Ik kan je aanraden eens naar een theaterconcert te gaan. Je zal ervan genieten, zeker weten?? Ciao Monique (Z&K Utrecht)

    1. Hey Monique, wat leuk dat je reageert! Ik was zelf alweer vergeten dat ik dit ooit geschreven heb, haha, maar inmiddels ben ik ook al een keer naar zijn theaterconcert geweest! Ik vond het super leuk en zal de volgende keer zéker weer gaan! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.