De Posbank in de herfst

posbank

posbank

In mijn diary’s en op Instagram is het al vaak voorbij gekomen: de Posbank. Een prachtig natuurgebied in de buurt van Rheden/Arnhem. In maart schreef ik er al een ‘Rondje Nederland‘ aflevering over, maar in de herfst is de Posbank eigenlijk nog veel mooier. De heide staat in bloei en als het herfstzonnetje dan ook nog een beetje schijnt, weet je écht niet wat je ziet. Kijk je mee naar de Posbank in de herfst?

posbank

posbank

posbankposbank

Wij wandelen erg graag op de Posbank. We zijn er tegenwoordig wel twee keer per week te vinden. Er zijn diverse wandelroutes, maar inmiddels kennen we het park zo goed dat we altijd maar gewoon op weg gaan. Het park is super groot en bevat veel weggetjes, zowel autowegen als wandelwegen, dus vervelen gaat het niet. Er zijn veel verschillende plekken waar je kunt parkeren. De bekendste is wel ‘bovenop de Posbank’ bij het restaurant. Daar is ook het bekende uitzichtpunt. Overigens kun je gewoon gratis naar binnen!

posbankposbank

Ook leuk: picknicken op de Posbank! Dat deden wij dus laatst met vrienden. We namen allemaal hapjes mee, trokken een groot kleed uit de kast en hoppa. Doordeweeks is het ’s avonds erg rustig op de Posbank, dus we konden ongestoord heerlijk zitten, eten en kletsen. Zéker voor herhaling vatbaar!

posbank

posbank

Wanneer de zon ondergaat, heb je dan dit uitzicht. Práchtig, toch? Gewoon in Nederland! Na zonsondergang mag je niet meer in het park komen en dus werd het toen tijd voor een wandeling.

Ook zin om op de Posbank te wandelen? Als je nog van de heide wilt genieten, moet je snel zijn! De bloeitijd van heide begin half augustus en het wordt helaas nu al minder paars…

Overigens: op Instagram dachten jullie dat ik een stukje heide mee had genomen van de Posbank. Nee, zéker niet! Dat was gewoon een stuk heide van de bloemist. Heide is beschermd. Je mag er dus ook niet tussendoor lopen, want dan gaan de planten stuk. Ik wil nog héél lang genieten van de Posbank, dus… voorzichtig!

Ben jij al eens op de Posbank geweest?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “De Posbank in de herfst

  1. Ik vind het zo jammer dat de Posbank voor mij een beetje ver weg is, want het ziet er wel prachtig uit!
    Ik loop dan weer wat vaker tussen de Schotse Hooglanders in de buurt van Haarlem/IJmuiden 🙂

  2. Schitterend! Dit gebied zou ik nu nog graag bezoeken. Wij gingen vorig weekend ook naar de Veluwe maar dan naar Kootwijkerzand. Hier heb ik vandaag een fotoblog over gemaakt, ook schitterend.

  3. Ik had inderdaad van mijn vriend gehoord over de Posbank omdat hij daar vaak gaat longboarden met een groepje. Dus mocht je je daar aan irriteren haha, that could be him. Ik weet dat ze snel voorbij sjeesen!

    Mooie foto’s, lijkt me een mooie spot!

  4. De Posbank… ik kom er graag. Maar soms is het er te druk en in de buurt zijn zoveel mooie natuurgebieden. Ik ben vooral fan van de Loenermark.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.