Waarom ‘De vrouw in Suite 10’ écht je volgende boek moet worden!

de-vrouw-in-suite-10

In mijn vorige boekreview schreef ik al dat ik op zoek was naar een boek waar ik me weer even écht in kon verliezen. Een boek dat ik zou verslínden. Nou, dat heb ik gevonden. De vrouw in suite 10 van Ruth Ware las ik in één ruk uit afgelopen paasweekend. Het is een heerlijk verslavende thriller vol paranoia en ik vertel je graag waarom De vrouw in suite 10 écht je volgende boek moet worden!

De vrouw in suite 10

Auteur: Ruth Ware
Verschenen in: 2017, hij is net uit!
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 343

In De vrouw in suite 10 volg je Lo Blacklock, een journaliste die mee mag met een heerlijk persreisje aan boord van een exclusief cruiseschip. Een perfecte manier om even te ontspannen, nadat Lo zich dood is geschrokken van de inbraak bij haar thuis. Maar ontspannen wordt de reis niet… Midden in de nacht schrikt ze wakker van een schreeuw en denkt ze te horen dat er iemand overboord wordt gegooid. Was ze getuige van een moord? Niemand aan boord gelooft haar en langzamerhand begint Lo te denken dat ze gek geworden is. Ze heeft geen idee wie ze kan vertrouwen, maar één ding weet ze wel zeker: ze moet zorgen dat ze van boord komt voordat zij het volgende slachtoffer is…

Je wordt bijna zélf gek tijdens het lezen!

Hè, héérlijk! Ik heb De vrouw in suite 10 in één ruk uitgelezen! Al vanaf de eerste bladzijde zat ik in het verhaal en zodra Lo op de boot stapt, weet je als lezer ook niet meer zo goed wat je nou moet geloven. Het leuke vind ik dat je af en toe ook alvast een korte flash forward krijgt door middel van mails die de vriend van Lo stuurt naar anderen, waardoor je weet dat er in ieder geval iéts niet in de haak is, maar waardoor je ook nóg meer in de war wordt gebracht.

Het boek is vooral spannend door het claustrofobische, misleidende verhaal en omdat je wilt uitvogelen wie de dader is. Er gebeuren geen spectaculaire dingen, maar omdat het zich afspeelt op een boot midden op zee, kan iedereen het gedaan hebben en heeft iedereen wel een motief. Maar wie heeft het nou verdorie gedaan? En IS er wel een moord gepleegd?

Het leest als een trein!

Het verhaal spreekt heel goed tot de verbeelding, waardoor je in gedachten samen met Lo door de boot heen wandelt en mensen verdenkt. Ruth heeft een fijne schrijfstijl, die leest als een trein. Lo is een interessant personage, met wie je meeleeft, maar die af en toe een klein tikje irritant is omdat ze iets te vaak over hetzelfde nadenkt en veel teveel drinkt (wat een beetje ongeloofwaardig is als je scherp na wilt denken over een moordenaar).

Kortom: als je van zenuwslopende thrillers houdt, moet je De vrouw in suite 10 zeker op je lijstje schrijven! Ik vond het een welkome afwisseling tussen door ‘rechercheur’-thrillers en las ‘m in één ruk uit!

Origineel: Ja! Een welkome afwisseling met de ‘rechercheur’-thrillers
Personages: 
Prima, je leeft erg met Lo mee
Spannend: 
Jazeker, maar op een ‘puzzelende’ manier. Er gebeuren niet echt spannende of zenuwslopende dingen, maar je wilt weten wie de dader is!
Irritaties: Héél even kort, toen Lo iets te vaak achter elkaar over hetzelfde nadacht (en tot dezelfde conclusie kwam). Maar te kort om écht irritant te zijn!
Aanrader: Ja!

★★★★★

Koop bij bol.com

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

4 thoughts on “Waarom ‘De vrouw in Suite 10’ écht je volgende boek moet worden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.